KERKELIJK NIEUWS

Ondanks de hitte weer geslaagde St Gerardus Majella bedevaart

BARGER OOSTERVELD – De jaarlijkse Gerardus Majella bedevaart in Barger Oosterveld werd ook afgelopen zondag weer geslaagd ondanks dat er wegens de hitte toch wel wegblijvers waren. Sinds 1906 kent Barger-Oosterveld de traditie van de jaarlijkse Gerardus Majella bedevaart. De dag begon om 10.00 uur met een kerkdienst, de Eucharistie, in de openlucht midden in het processiepark naast de kerk.
Reageer!

Zondag 25 juni weer jaarlijkse St Gerardus Majella bedevaart

BARGER OOSTERVELD - Sinds 1906 kent Barger-Oosterveld de traditie van de jaarlijkse Gerardus Majella bedevaart. Het is toen heel spontaan begonnen. In onze tijd werd het tijdens 2 coronajaren afgelast. Vorig jaar is deze feestelijke draad weer opgepakt. De dag begint om 10.00 uur met een kerkdienst, de Eucharistie, in de openlucht midden in het processiepark naast de kerk.
Reageer!

Leger des Heils muziek weekend in Emmen en Hoogeveen

EMMEN - In het weekend van 4 en 5 maart komen muzikanten uit de provincies Drenthe en Groningen bij elkaar voor een gezamenlijk muziekweekend. Op zaterdag 4 maart in Emmen en op zondag 5 maart in Emmen en Hoogeveen. Brassband muziek is altijd flink ingebed geweest binnen het Leger des Heils.
Reageer!

Pastor Frans Wielens is met Emiraat

NIEUW SCHOONEBEEK – Diaken Frans Wielens heeft het afgelopen weekend afscheid genomen in de Emanuel parochie wegens het behalen van zijn pensioengerechtigde leeftijd en ging met Emiraat. Met Emiraat gaan betekent dat de in Barger Oosterveld wonende Frans Wielens is uitgetreden.
Reageer!

Na twee jaar weer Gerardus Majella-bedevaart in Barger Oosterveld

BARGER OOSTERVELD - Na alle coronaperikelen kon de traditionele Gerardus Majella-bedevaart weer worden gehouden en afgelopen zondag was het weer zover. Het programma begon onder een stralende zon onder leiding van pastoor Stiekema met een Eucharistie in het processiepark naast de parochiekerk aan de Splitting 142 in Barger-Oosterveld. Aansluitend volgde er een sacramentsprocessie langs onze staties in het kerkenbos en over het kerkhof naar het grote rustaantaar waarna de bedevaart bij de kerk ten einde kwam.
Reageer!

EMMERCOMPASSION live op TV zo34

EMMER COMPASCUUM - Op zondag 10 april aanstaande zal ZO34 een live registratie verzorgen van The Emmercompassion in de Maria Hertogin van Drenthe parochiekerk in Emmer Compascuum. Op TV zo34 is het te volgen op Ziggokanaal 45 en op KPN Kanaal 1384.
Reageer!

Jubilarissen Gemengd Koor Barger Oosterveld gehuldigd

BARGER OOSTERVELD – Na de wekelijkse kerkdienst in de St Gerardus Majellakerk in Barger Oosterveld mocht pastoor Stiekema een vijftal leden van het plaatselijk gemengd kerkkoor huldigen. Onder normale omstandigheden is dit vaak een onderdeel van de jaarlijkse feestavond van het koor.
Reageer!

Pensioneringsdienst voor Majoor William Koskamp.

EMMEN - Op 17 oktober is de pensioneringsdienst voor Majoor William Koskamp. Deze samenkomst wordt gehouden in het Kerkgebouw de Bron van de Baptistengemeente Hesselterbrink 2 om 15.00 uur. Iedereen is welkom, want het is een openbare samenkomst. Nadere informatie voor beide persberichten 06-10435151. Vriendelijke groeten en God zegene u.
Reageer!

Goede Week en Pasen 2021 in de RK Parochie De Goede Herder, Emmen-EricaVerlenging van de avondklok noodzaakt tot wijziging van h

EMMEN - Anders dan gemeld gaat de Eucharistie woensdag 31 maart om 19.00 uur wél door in de H. Gerardus Majellakerk te Barger-Oosterveld. Reden: de wijding van de heilige Oliën door de bisschop, de zogeheten Chrismamis, is door de avondklok in de ochtend van Witte Donderdag.De Stille Aanbidding Witte Donderdag 1 april in de H. Pauluskerk te Emmen eindigt om 21.30 uur (en niet om 24.00 uur) zodat men voor de avondklok thuis kan zijn. U kunt tot 21.30 uur komen en gaan wanneer u wilt. Er is geen liturgie: u kunt in stilte bij de Heer waken en bidden. Voor deze Stille Aanbidding hoeft u zich niet vooraf aan te melden. De Paaswake van zaterdag 3 april om 22.30 uur in de H. Pauluskerk te Emmen vervalt. Deze zou anders tijdens de avondklok zijn.
Reageer!

EmmercomPASSION

EMMER COMPASCUUM - Op 28 maart (Palmpasen) kunt u om 19.30 uur the EmmercomPassion via livestream volgen vanuit de St. Willehaduskerk te Emmercompascuum. Al jaren nemen jongeren van de verschillende kerken in ons dorp het voortouw om op deze unieke wijze het lijdensverhaal van Jezus te vertellen. Normaal wordt het kruis door het dorp gedragen in een route van 5 kilometer.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda