ATTRACTIES

Giraf geboren in WILDLANDS

EMMEN - In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is op 11 mei een giraffenmerrie geboren. De merrie heeft de naam Polepole (Swahili voor ‘rustig aan’) gekregen. De naam is erg toepasselijk voor de jongste aanwinst, want de afgelopen 15 dagen hebben de dierverzorgers en dierenarts alles uit de kast moeten halen om haar te leren drinken. Het is het tweede girafje dat sinds de opening in het park ter wereld kwam. Polepole is het eerste jong van moeder Ayana en giraffenhengst Bakari, die in 2018 op bijna 2-jarige leeftijd in WILDLANDS arriveerde.
Reageer!

WILDLANDS organiseert feestloterij

EMMEN - WILDLANDS Adventure Zoo Emmen viert in 2021 het vijfjarig bestaan en ter ere van dit jubileum organiseert het park een feestloterij. Deelnemers aan de loterij maken niet alleen kans op bijzondere prijzen, ze steunen tegelijkertijd ook de dieren in het park. De grote trekking is op 18 juni as. om 18.00 uur en dan worden de winnende lotnummers bekendgemaakt.
Reageer!

WILDLANDS weer geopend

EMMEN - Na ruim vijf maanden kunnen bezoekers sinds vandaag weer op avontuur in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Om stipt 10 uur kwamen de eerste gasten van 2021, onder luid applaus van de medewerkers van het park, binnen. Directeur Erik van Engelen is blij dat het park voor het eerst dit jaar officieel de poorten heeft geopend: “Fijn dat bezoekers in het park weer kunnen genieten van onze dieren en de natuur.
Reageer!

Olifantje geboren in WILDLANDS

EMMEN - In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is vanochtend vroeg een gezond olifantenkalfje geboren. Het mannetje staat al zeer stevig op de poten en weegt ongeveer 80 kilo. Het ziet er allemaal goed en gezond uit! Het jong heeft al gedronken bij zijn moeder Mingalar Oo. Ook met haar gaat het goed. Het bulletje heeft de naam Ka Yan gekregen, wat â??langverwacht kindâ?? als betekenis heeft. Een olifant heeft gemiddeld een dracht van 22 maanden.
Reageer!

Escaperoom The Basement nu ook speelbaar voor kinderen

HOOGEVEEN - Sinds kort is de Escaperoom in Hoogeveen ook geschikt gemaakt voor gezinnen met kinderen en kinderfeestjes. Onder begeleiding van volwassenen is een bezoek aan de escaperoom in Drenthe al mogelijk voor kinderen vanaf 8 jaar. In het verleden hebben we wel vaker uitzonderingen gemaakt voor groepen inclusief kinderen en wat ons daarbij telkens positief opviel was de inventiviteit van kinderen. Kinderen denken heel anders dan volwassen en in een Escaperoom is dat vaak exact wat je nodig hebt. Anders denken, aldus Ramon Mol (eigenaar van Escaperoom The Basement).
Reageer!

Olifant in WILDLANDS verliest onvoldragen kalf

EMMEN - De olifantenkoe Ma Yay Yee uit WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is vannacht haar onvoldragen jong verloren. De olifantenverzorgers ontdekten dit vanmorgen. De dame was ruim een jaar op weg en dus halverwege de dracht. Olifanten hebben een draagtijd van gemiddeld 22 maanden. De vader was dan ook niet de in mei gearriveerde stier Timber, maar zijn voorganger Mekong.
Reageer!

Groene zeeschildpad WILDLANDS verhuisd naar Oostenrijk

EMMEN - Eén van de vier groene zeeschildpadden uit het grote zeeaquarium van WILDLANDS is verhuisd naar een dierenpark in Oostenrijk. Het vrouwelijke dier zal daar voorlopig nog alleen in een aquarium met legstrand gaan leven. De verhuizing verliep zeer vlot. Met vier duikers werd ‘Hapje’, herkenbaar aan een inkeping aan de zijkant van haar rugschild, op het strand van het bassin getrokken.
Reageer!

Snelle eerste dekking van pas gearriveerde olifantenstier gezien

EMMEN - De 22-jarige olifantenstier Timber heeft vandaag, precies twee weken na zijn aankomst in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, het 12-jarige vrouwtje Swe Zin gedekt. En dat is goed nieuws voor WILDLANDS, omdat dit inhoudt dat de stier en het vrouwtje elkaar interessant vinden. Of de dekking ook meteen vruchten afwerpt, is pas over twee jaar bekend. Want olifanten zijn tussen de 18- 24 maanden drachtig.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda