KUNST

Into Nature nog te zien t/m 24 oktober

EMMEN - De laatste dagen van Into Nature 2021 zijn aangebroken. Bezoekers kunnen nog t/m zondag 24 oktober wandelend of fietsend op kunstexpeditie in het Bargerveen bij Emmen. Op de verschillende routes zijn spectaculaire kunstwerken te vinden van internationale topkunstenaars.
Reageer!

Drentse verleden gepakt in een kunstvorm

VRIES - Hoe kijkt een beeldend kunstenaar naar het mysterie rond de 153 kindergraven in de Bonifatiuskerk in Vries? Hoe wordt het leven van prostituee Clari Lambert uit Hoogeveen vertaalt naar het toneel? En hoe klinkt de commandoactie â??operatie Amherstâ?? uit 1945 in een lied? Het project Wroeten bood verschillende kunstenaars de afgelopen maanden de kans om een stukje Drentse geschiedenis op een creatieve wijze te vertalen naar het nu. Op 10 juli worden in dâ??Olde Karke in Echten de resultaten getoond.
Reageer!

Laatste ronde popvoucher Drenthe

ASSEN - Drentse poptalenten in de leeftijd van 12 tot en met 27 jaar kunnen nog tot 31 augustus een beroep doen op de Voucherregeling Poptalent van de provincie Drenthe. Doel van de regeling is om jongeren meer mogelijkheden te bieden zich te ontwikkelen in de popcultuur. Via de regeling kan een financiele bijdrage worden aangevraagd van 500 euro voor het volgen van workshops als songwriting of producen. Ook is het mogelijk met het geldbedrag een professionele studio-opname of videoclip te maken. De regeling verdwijnt na twee jaar.
Reageer!

Tussen-tijd; kunstenaars reageren op coronatijd

EMMEN - De coronacrisis raakt ons allemaal. De maatregelen van de overheid dwingen ons thuis te blijven en onze sociale contacten te beperken. Hoe ervaren kunstenaars deze coronatijd? Stichting Kunst & Cultuur heeft een aantal Drentse kunstenaars gevraagd te reageren op deze tussen-tijd; de tijd tussen hoe het was en hoe het straks zal zijn als de maatregelen versoepeld worden. De kunstenaars presenteren vanuit hun eigen discipline een beeld, gedicht of lied. De resultaten worden online gedeeld door de kunstorganisatie.
Reageer!

Zeven Drentse kunstwerken in overzicht Kunst in de Openbare Ruimte

EMMEN - De voormalige Rijksluchtvaartschool in Eelde, Nationaal Monument Westerbork, Broken Circle and Spiral Hill in Emmen, De Sluiswachter in Zandpol, Velden van Nevel in Hoogeveen, Kapkar/BB-N34 in Borger en Mannes in Assen zijn opgenomen in de top 100 van de naoorlogse Kunst in de Openbare Ruimte.
Reageer!

Grote tentoonstelling van Drentse kunstenaars

Toekomstdenken laat dromen en doemscenarios zien EMMEN - CBK Emmen toont de komende weken 117 kunstwerken van zowel professionele als amateurkunstenaars die zich hebben laten uitdagen en inspireren door het thema Toekomstdenken. Kunstenaars vanuit alle hoeken van Drenthe hebben zich gemeld na een oproep voor deze tentoonstelling van Stichting Kunst & Cultuur.
Reageer!

Nog slechts enkele plekken vrij op Kunst in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - De aanmeldingen voor Kunst in Klazienaveen stromen binnen. Al 25 kunstenaars hebben zich aangemeld om op 13 en 14 juni hun kunstwerken te laten zien aan de bezoekers van Kunst in Klazienaveen. Ik heb veel positieve reacties ontvangen over het initiatief om een kunstevenement in Klazienaveen te organiseren. Er zijn zelfs mensen die me willen helpen in de organisatie. Heel leuk om te merken dat mensen enthousiast zijn, aldus Astrid Schuitema, het brein achter het evenement.
Reageer!

Levensgrote soldaat, een uniek kunstwerk

ERICA - Tijdens de Kunst in de Kas in Erica stond er bij Transpa, één van de deelnemende tuinbouwers aan de Beekweg, een levensgroot beeld van een soldaat als poortwachter. Een bijzonder exemplaar dat veel belangstelling kreeg. Een soldaat uit ijzer die klaar staat van “Kom maar op, ik lust jullie wel”. Dat is de uitleg van Egbert Koopman, van smederij Jemako in Nieuw Amsterdam die ruim een half jaar, ongeveer 600 uur, aan dit prachtig stukje laswerk heeft gewerkt.
Reageer!

Tentoonstelling Vier variaties in CBK Emmen

EMMEN – Afgelopen zaterdag werd in De Fabriek in Noordbarge waar het CBK Emmen is gevestigd de tentoonstelling Vier Variaties geopend. Deze tentoonstelling staat voor het vieren van de enorme variatie van beeldende kunst van een groep, maar ook het feit dat deze groep vier jaar gelden zijn afgestudeerd aan de Nieuwe Akademie in Utrecht. De NAU is een 5-jarige deeltijd kunstopleiding aan volwassenen die meer intensiteit en inhoudelijkheid in hun werk zoeken.
Reageer!

Busvervoer naar musea voor vmbo-scholen uitgebreid

Na een succesvolle pilot in Zuidoost-Drenthe kunnen volgend schooljaar alle vmbo- en praktijkscholen in Drenthe deelnemen aan het project Culturele Mobiliteit. Dit betekent dat deze scholen met de leerlingen in de eerste en tweede klassen goedkoop met de bus naar de Drentse musea kunnen reizen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Mee®doen Schoonebeek, het is mooi geweest!
za 23 okt 2021 om 16:00
Shadow band Shadowski en Klaas Hummel in CH50+
zo 24 okt 2021 om 14:30
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30