GOEDE DOELEN

ATLAS Theater doneert aan stichting ‘Komt het Zien!’

EMMEN - Elk jaar komt het ATLAS Theater samen met de -Vrienden van het ATLAS Theater - middels de decembercampagne - het seizoen van geven - in actie voor een goed doel. In 2023 stond de laatste maand van het jaar in het teken van -Komt het Zien!-, de stichting waarmee het Emmense theater in 2022 een samenwerking is gestart. De donatieactie heeft 1.255,00 opgebracht. - Komt het Zien - maakt het voor mensen met een visuele beperking mogelijk om een theatervoorstelling echt live mee te beleven.
Reageer!

Justin Ripassa doneert gitaar in de Nederlandse Antillen

EMMEN –Justin Ripassa, een bekende zanger uit Emmen heeft op zijn reis in de Nederlandse Antillen een gitaar gedoneerd aan een speciale organisatie/ initiatiefneemster dat zich op de Nederlandse Antillen inzet voor het mogelijk maken van muzieklessen voor kinderen uit Sato die het niet breed hebben en hierdoor de ontwikkeling of ontdekking van hun muzikaal talent mislopen.
Reageer!

Twee cheques voor Stichting Isabelle

SCHOONEBEEK - Zondagochtend 7 januari mochten Hellen, Toby en Ellenoor Klingenberg twee cheques voor Stichting Isabelle in ontvangst nemen. De eerste kwam van burgemeester Eric van Oosterhout, die de opbrengst van zijn boek - Gelukkig in Emmen- aan de stichting doneerde. Een bedrag van maar liefst 5000 euro. Vervolgens was het Harrie Kramer van Loopgroep Schoonebeek die een deel van de opbrengst van de Zandstrooisterloop (gelopen tijdens de feestweek) in de vorm van een cheque van 200 euro overhandigde.
Reageer!

Wethouder Schrik opent nieuwe vaste hardlooproutes

SCHOONEBEEK – Afgelopen zondagmorgen opende wethouder (en Schoonebeker) Pascal Schrik officieel de nieuwe vaste hardlooproutes in de gemeente Emmen. Schoonebeek had de primeur, waarbij aansluitend de 4 Mijl-route werd gelopen door ongeveer 100 hardlopers. Daaronder ook de wethouder zelf. De routes voorzien duidelijk in een behoefte. In Schoonebeek heet de route ‘Olieveldroute’.
Reageer!

CDA Coevorden geeft Vrijwilligersprijs aan ZO!34

EMMEN/COEVORDEN - Tijdens het Glazen Huis Emmen verrasten de raadsleden van CDA Coevorden de vrijwilligers van ZO!34 met hun Vrijwilligersprijs. Jacqueline Streutker en Sandra Katerberg waren ter plaatse voor de bekendmaking.
Reageer!

Stemmers op Griendtsveenpark bedankt!!!

EMMEN - Afgelopen dinsdag 10 oktober werden weer de cheques overhandigd aan verenigingen en organisatie die mee hebben gedaan aan de actie Rabobank ClubSupport. Honderden verenigingen waren aanwezig in het Altastheater. Uit handen van de vertegenwoordigers van de Rabobank kregen André Blaauwgeers (oud-voorzitter) en Rinze Savenije (voorzitter) (zie foto) een cheque overhandigd van maar liefst € 5.000,00 (het maximumbedrag).
Reageer!

Textiel Race 2023 begint: 15 scholen verzamelen textiel

EMMEN - De gemeente Emmen organiseert samen met Sympany de Textiel Race Emmen 2023. Vijftien basisscholen uit de gemeente Emmen gaan van maandag 18 september t/m donderdag 12 oktober de strijd met elkaar aan. Het doel is om zoveel mogelijk oud en kapot textiel in te zamelen of te repareren. Dit educatieve project, waarbij scholen de strijd aangaan met textielafval, combineert bewustwording over hergebruik van afval met een fysieke inzamelactie. Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over het inzamelen van oud en kapot textiel op een leuke, makkelijke én leerzame manier.
Reageer!

Gemeente steunt hulpactie voor slachtoffers aardbevingen Marokko

EMMEN - De gemeente stelt 10.000 euro beschikbaar aan de Marokkaanse organisaties in Emmen die zich inzetten voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Er is sprake van een humanitaire ramp, zegt burgemeester Eric van Oosterhout. -We worden elke dag geconfronteerd met indringende beelden van mensen die alles verloren zijn, familie, dierbaren en van het ene op het andere moment dakloos zijn geworden.-
Reageer!

Extra ondergrondse PMD containers

EMMEn - Later dit jaar geen PMD-zakken meer aan de straat. Op veel locaties staan al ondergrondse PMD containers, maar vanaf maandag 13 februari gaat de gemeente Emmen extra PMD containers plaatsen bij flats, appartementen en bovenwoningen (hoogbouw) in de gemeente Emmen. Op dit moment moet een deel van de inwoners hun PMD zakken bewaren en eens in de zoveel tijd aan de straat zetten, zodat Area deze zakken op kan halen. Met de ondergrondse PMD-containers kunnen inwoners direct een volle PMD-zak weg doen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda