GOEDE DOELEN

Energy4Kids doneert deel snoezelkamer voor kinderen in Nieuw-Weerdinge

NIEUW WEERDINGE - De kinderen Jason en Chloë wonen in Nieuw-Weerdinge en hebben beide een stofwisselingsziekte, het syndroom van Leigh. Het syndroom van Leigh leidt tot een langzame afsterving van het hersenweefsel. De ziekte wordt vooral aangetroffen bij erg jonge kinderen. De symptomen zijn groeiontwikkelingsstoornissen, epilepsie en problemen aan organen als het hart en de maag. Genezing is uitgesloten waardoor de kinderen jong zullen overlijden.
Reageer!

FC Emmen, Sedna en Pro-School met een opkikker de wijken in

EMMEN - Mede dankzij onder anderen de rode lichtjes in stadion De Oude Meerdijk tijdens de wedstrijd tegen FC Zwolle werd vandaag op grote schaal in de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden honderden bakjes soep bezorgd bij een ouderen en eenzame medebewoners. Hiervoor hadden zich net als bij een eerde actie weer een groot aantal vrijwilligers aangemeld om soep rond te delen. Daarbij droegen zij ook adressen aan waar deze soep ook een goede bestemming kreeg in deze door Corona geteisterde samenleving.
Reageer!

FC Emmen brengt 8.000 koppen soep rond

EMMEN - FC Emmen en Soep op de Stoep slaan de handen ineen om op 1, 2 en 3 maart in totaal 8.000 eenzame mensen een kop soep te bezorgen. De club zet zich samen met Soep op de Stoep in om 8.000 lichtjes te verkopen. Ieder lichtje staat symbool voor een kop soep die vervolgens op wordt rondgebracht bij iemand in het verzorgingsgebied van FC Emmen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken in tijden van corona.
Reageer!

Cheque voor “De loop voor Lucas Gerdes”

BARGER OOSTERVELD - Onlangs presenteerden Johnny Ameln en Cor Siekman na ruim 5 jaar verzamelen van foto’s en informatie hebben onlangs een boek Barger Oosterveld “Van Barnar tot Barnar” gepresenteerd waarin het ontstaan en de ontwikkeling van het dorp wordt weergegeven. Dat boek is te koop bij Plus Fischer in Klazienaveen en Spar Schijff in Barger Oosterveld.
Reageer!

MooiMakerij gaat voor de voedselbank

EMMEN - Wij helpen graag anderen, help jij ons daarmee? Om een klein steentje bij te dragen aan de maatschappij, gaan wij voor de voedselbank in Emmen en Enschede pakketjes maken zodat de voedselbank zoveel mogelijk mensen kan helpen in deze moeilijke tijd. Vooral kerst is voor mensen met een beperkt budget lastig. Help jij ons mee om een zo gevuld mogelijk pakket samen te stellen?
Reageer!

Actie Soep op de Stoep’ groot succes in Emmen

EMMEN - Actie Soep op de Stoep is een initiatief van Bas Scholte Aalbes, MVO-coordinator bij Huize Odoorn. Op 17 oktober verraste hij samen met de gemeente Borger-Odoorn, lokale ondernemers, maatschappelijke instanties en 24 enthousiaste vrijwilligers ruim 500 huishoudens met een kop snert. In Borger-Odoorn hebben we gezien hoe groot de verbindende kracht van eten is. Tijdens die actie merkten we dat er veel schrijnende verhalen zijn van ouderen en jongeren die zich in deze tijd extra eenzaam voelen. Dat zagen we vandaag in Emmen ook weer, aldus Scholte Aalbes.
Reageer!

Walk4Energy 2020 afgelast

Oranjedorp â?? Het bestuur van Stichting Energy4Kids heeft besloten om de Walk4Energy 2020 af te gelasten. Met alle maatregelen die zijn gesteld rondom het Corona-virus is het niet haalbaar om het wandelevenement dit jaar door te laten gaan.
Reageer!

Veiligheidszorg Drenthe en Ben Kwijt ook op pad tijdens deze Corona crisis

EMMEN - De Corona crisis zet in deze periode veel mensen in een isolatie door allerlei beperking in de omgangsregelingen. Zo ook bij bewoners van verzorgingstehuizen en zorgboerderijen. Ben Kwijt is namens de gemeente Emmen-Coevorden en Borger-Odoorn het aanspreekpunt voor gevonden en verloren voorwerpen. Veiligheidszorg Drenthe voert deze werkzaamheden uit en heeft ook tot taak mensen op te leiden voor regulier werk. Doordat ook voor hun het werk bijna stil ligt zijn ook zij op zoek gegaan naar een actie waarmee isolaties van mensen op een simpele manier kon worden doorbroken
Reageer!

Opbrengst Anjeractie 100% naar eigen clubkas. Aanmelden mogelijk tot 2 mei

EMMEN - In 2020 bestaat het Prins Bernhard Cultuurfonds 80 jaar en vindt de 75e Anjeractie plaats met een speciale digitale jubileumcollecte van vrijdag 22 tot en met zaterdag 30 mei 2020. Dankzij de actie kan het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe jaarlijks veel culturele projecten steunen en projecten die bijdragen aan natuurbehoud.
Reageer!

Benefietconcert moet Manuela naar Hamburg helpen

EMMEN - Vanuit het kernteam die is opgericht om Manuela te helpen naar Hamburg te gaan voor een behandeling tegen kanker, willen we graag jullie op de hoogte brengen van een tweetal prachtige opkomende evenementen in Emmen. Misschien leuk om te promoten! Want prof dr (neuro psycholoog) Erik Scherder komt gewoon naar Emmen voor een benefiet!
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda