ZORG

Mantelzorgers in het zonnetje, tijdens de Week van de Mantelzorg

EMMEN - Van 7 t/m 13 november is de Week van de Mantelzorg in de gemeente Emmen. Tijdens deze week worden mantelzorgers in het zonnetje gezet. Welzijnsgroep Sedna, de Contactpunten mantelzorg en de VPB hebben een mooi programma met activiteiten samengesteld. Ook aan de jonge mantelzorgers is gedacht. Bent u de afgelopen 3 maanden mantelzorger geweest? Dan kunt u zich aanmelden voor de Week van de Mantelzorg.
Reageer!

Commissaris van de koning en burgemeesters bedanken zorghelden

EMMEN – Op het provinciehuis in Assen en bij een aantal gemeentehuizen in het verzorgingsgebied van Treant Zorggroep ging vanmorgen de vlag in top. Met dit gebaar werden de zorghelden namens de inwoners van de provincie Drenthe en de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Stadskanaal en Veendam in het zonnetje gezet. Hartstikke trots op onze zorghelden!
Reageer!

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen…

EMMEN - Om jonge mantelzorgers zichtbaar te maken en te ondersteunen, is het van 1 t/m 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. In Emmen slaan de gemeente, welzijnsorganisatie Sedna, de Contactpunten Mantelzorg en Mantelzorg.nl die week de handen ineen om binnen verschillende organisaties en scholen aandacht te vragen voor jonge mantelzorgers.
Reageer!

Emmen verwelkomt huisartsen in opleiding in de regio

EMMEN - Vanaf 1 maart startten Lisanne, Milou en Jeffrey, drie huisartsen in opleiding (aios), in onze regio met ‘opleiden in de regio’. Wethouder Raymond Wanders is hier blij mee en heette Lisanne, Milou en Jeffrey van harte welkom. Zij ontvingen een welkomstpakket uit handen van de wethouder. “In de regio Zuidoost-Drenthe is een tekort aan huisartsen die zich willen vestigen met een eigen praktijk. Door het nieuwe model van de huisartsopleiding van het UMCG, is het mogelijk om te kiezen voor ‘opleiden in de regio’.
Reageer!

Mantelzorger overhandigd aan wethouder Guido Rink

EMMEN - Marian Visser is al jaren fulltime mantelzorger voor haar inwonende 96-jarige moeder. Marian maakt hierbij geen gebruik van zorginstellingen. Ze heeft onlangs een verhalenbundel geschreven met als titel 'Muizen wakkerstampen en andere ludieke verhalen van een mantelzorger over haar 96-jarige inwonende moeder'. Vanochtend heeft mevrouw Visser de bundel overhandigd aan wethouder Guido Rink.
Reageer!

IPSO Inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen bedreigd in voortbestaan

EMMEN - Een groot aantal IPSO Inloophuizen verkeert in financieel noodweer door de coronacrisis. De inkomsten zijn onder andere afhankelijk van de SamenLoop voor Hoop in onze regio. Tijdens dit 24 uur durende wandelevenement komen jaarlijks duizenden mensen in actie voor onder andere het inloophuis. Vanwege de coronacrisis konden de 40 Samenlopen die dit jaar zouden plaatsvinden, niet doorgaan. Het gevolg is dat inloophuizen nu minder geld ontvangen en moeite hebben het hoofd boven water te houden.
Reageer!

Het Nationaal Ouderenfonds levert De PLUSBUS voor Emmerhout af.

EMMEN - De PLUSBUS is een initiatief van Wijkbelangen Emmerhout en Emmenhoutlijm, een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsorganisaties en woningbouwcorporaties in Emmerhout. Wijkbelangen heeft het project verder opgepakt.
Reageer!

Overstappen loont met Zorgverzekering op Maat

EMMEN - Zo’n 50% van de collectief verzekerde inwoners bij de gemeente Emmen zijn overgestapt naar een andere zorgverzekering of hebben een wijziging doorgevoerd in hun pakket bij Zilveren Kruis Achmea. Als je dat naast het landelijke overstapcijfer zet van 6%, dan is dat een zeer goed resultaat van het project Zorgverzekering op Maat.
Reageer!

TSN Emmen wordt overgenomen door AtHome First

Cliënten houden hun eigen hulp EMMEN / TSN Thuiszorg wordt in Emmen overgenomen door AtHome First, onderdeel van First Company Group. Wethouder Jan Bos: “AtHome First kan de continuering van de huidige ondersteuning garanderen waarbij cliënten in de meeste gevallen hun eigen hulp houden.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Mee®doen Schoonebeek, het is mooi geweest!
za 23 okt 2021 om 16:00
Shadow band Shadowski en Klaas Hummel in CH50+
zo 24 okt 2021 om 14:30
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30