Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Reina Smit-Weerts

ODOORN/EMMEN - Vandag,donderdag 18 april heeft burgemeester Jan Seton tijdens de gezellige middag van de Zonnebloem afdeling Emmerhout-Emmerschans in Emmen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Reina Smit-Weerts uit Valthe. Mevrouw Smit is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Smit-Weerts is bijna 23 jaar als vrijwilliger actief bij de afdeling Emmerhout-Emmerschans en Emmen-Angelslo van de Zonnebloem. Haar motto is - Het leven is goed, als je blij en ongedwongen alles voor een ander doet-.


Mevrouw Smit is een Zonnebloemvrijwilliger in hart en nieren. Niets is haar teveel, ze is accuraat, nauwgezet, heeft een goed luisterend oor en is overal inzetbaar. Dat blijkt ook uit de lijst van activiteiten die ze gedaan heeft en/of nog steeds doet:

Zo gaat ze veel op bezoek bij de mensen thuis of in het ziekenhuis. Ze regelt het vervoer bij geplande activiteiten, die ze veelal zelf mede-organiseert. Ze heeft zitting in diverse commissies en is secretaresse van de afdeling Emmerhout-Emmerschans. Vanuit die rol bezoekt ze dan ook de regiovergaderingen. Ook is ze lotenverkoopster voor de Zonnebloem. Maar bovenal is ze een luisterend oor voor de gasten én voor de collega-vrijwilligers.

Al deze activiteiten bij elkaar maken dat mevrouw Smit zich gemiddeld 18 uur per week, geheel vrijwillig met haar werk voor de Zonnebloem inzet voor de ander.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda