Excursie langs de Runde

EMMER-COMPASCUUM - Op zondag 10 april houdt de IVN-Afdeling Emmen en Omstreken, in aansluiting op de lezing van woensdag 6 april, een wandeling langs de Runde.

De excursie wordt gegeven door Dhr. Wilfried Heynen, beleidsmedewerker Planvorming Hunze en Aa’s.De Runde was een nagenoeg verdwenen veenstroompje oostelijk van de Hondsrug.Het ontsprong in de buurt van Zwartemeer, en liep door de hoogvenen richting Emmercompascuum, Munsterseveld, Roswinkelerveen en De Maten naar de Ruiten Aa bij Ter Apel.

De Runde maakt na een grondige herinrichting weer deel uit van een veerkrachtig, natuurlijk watersysteem, met natuurvriendelijke oevers ennieuwe omliggende fiets- en wandelpaden. In het project hebben de provincies Groningen en Drenthe, de gemeenten Emmen en Vlagtweddeen het waterschap Hunze en Aa's samengewerkt.

De wandeling start op zondag 10 april om 13.45 uur vanaf het parkeerterrein van het Veenpark, Berkenrode 4, 7884 TR Barger-Compascuum.De excursie is voor leden en donateurs gratis, aan niet-leden wordt een bijdrage van 3 euro gevraagd.Voor meer informatie: Dick Haverkamp, tel. (0591) 531969

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda