Nachtvlinderen

IVN Emmen- Coevorden houdt op vrijdag 25 augustus een Nachtvlinder Excursie. Na deze nachtvlinder excursie kijk je anders naar motten, noem je ze waarschijnlijk nooit meer motten. Nachtvlinders zijn namelijk prachtig als je de kans krijgt om ze eens goed te bekijken. En dat kan vrijdagavond 25 augustus. Met behulp van een groot wit scherm en een speciale lamp vangen we de vlinders. Ze worden door het licht aangetrokken en blijven vaak lang op het laken zitten. Lang genoeg om ze te fotograferen en er uitleg over te krijgen.

Je zult versteld staan van het uiterlijk én de prachtige namen die ze hebben zoals Rood weeskind, Wapendrager, Groot avondrood, Lieveling, Grote beer, Witte tijger, Geoogde bandspanner, Bonte Bandspanner en Koperuil !!

We gaan in Emmerhout, onder deskundige leiding van Jan Rocks, op zoek naar de nachtvlinders. Tijdstip van aanvang en verzamel adres volgt na opgave.


Opgave verplicht, maximaal 20 personen kunnen aan deze excursie deelnemen. Deelname voor IVN leden is gratis, voor niet-leden is het 4 euro per persoon. Graag gepast meenemen. Aanmelden is verplicht en kan via ivnemmeneo2@gmail.com Voor meer informatie kijk op onze website https://www.ivn.nl/afdeling/emmen-coevorden/

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda