Leerlingen Dr. Nassau College Norg wint foto-Actie Fietsmodus

ASSEN - FIETSMODUS â

Leerlingen die meededen aan de actie kregen de opdracht om via Instagram zoveel mogelijk likes te verzamelen op hun eigen Fietsmodusfoto. Eén leerling verzamelde met haar vriendinnen maar liefst 181 likes en is daarmee de winnaar! Op dinsdag 31 mei wordt op de middelbare school in Norg de prijs uitgereikt aan de winnaar. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) probeert met de campagne Fietsmodus te voorkomen dat jongeren hun telefoon gebruiken tijdens het fietsen. Bij fietsongelukken onder jongeren speelt één op de vijf keer Smartphonegebruik een rol.

Gedeputeerde Henk Brink:
“Fietsen is handig, gezond en verstandig. En fietsen in ons mooie Drenthe is een feest. Dat willen we zo houden. Daarom staat veiligheid voorop. En dus geldt óók voor de fietser: aandacht bij de weg, niet bij de smartphone! En zo werken we samen aan minder verkeersslachtoffers, want elk slachtoffer is er één te veel: Samen richting Nul verkeersslachtoffers!”

Veilig stunten Tijdens de start van de campagne op 20 april werden leerlingen uitgedaagd om veilig te stunten door een zo gek mogelijke fotopose aan te nemen voor een groen scherm. De foto kreeg daarna een officiële Fietsmodus-achtergrond en werd op www.instagram.com/fietsmodus geplaatst. Wie daar de meeste likes verzamelde, maakte kans op de GoPro. Naast het groene scherm stond ook een fietssimulator. Twee rappers daagden de scholieren onder muzikale begeleiding uit om een ritje te maken op een fietssimulator.

De jongeren die opstapten, waanden zich in het dagelijks verkeer. Ze kregen de opdracht om een berichtje te versturen of een nummer van hun favoriete artiest aan te zetten. Dat was nog niet zo gemakkelijk! Smartphone-ongevallen: voorkomen is beter en nog leuk ook De campagne Fietsmodus in Drenthe sluit aan op de landelijke campagne van het Rijk. Voor de landelijke campagne is de speciale mobiele app ‘Fietsmodus’ ontwikkeld. De app verleidt jongeren om hun telefoon niet te gebruiken tijdens het fietsen.

Bij het aanzetten van de app gaat het scherm van de telefoon letterlijk op ‘zwart’. Berichten worden niet geblokkeerd, maar jongeren worden zo niet afgeleid tijdens het fietsen. Door de app te gebruiken, sparen jongeren punten waarmee ze kans maken op leuke prijzen. De app werkt op Android en Apple en is gratis te downloaden in de Appstore of op de site www.fietsmodus.nl. Meer informatie over de campagne Fietsmodus in Drenthe vindt u op www.veiligbereikbaardrenthe.nl/campagnes.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda