Activiteiten in Amen rond Festival Zomerzinnen

AMEN - Zaterdag 18 juni is Amen hÃ


Reünie
In 2016 is het honderd jaar geleden dat het café in Amen werd gebouwd. En dit jaar bestaat het vijfentwintig jaar als cultuurcafé. Een mooie aanleiding voor een reünie op 18 juni van 11.00 - 15.00 uur, op de tweede dag van het literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen. In een tent naast De Amer worden herinneringen opgehaald en foto’s en films vertoond.

Bert Koerts is zeker van de partij. Hij is in 1959 geboren op het adres Amen 4, de boerderij tegenover het Amerbos. In 1978 vertrok hij naar Eibergen in de Achterhoek, waar hij als politieman ging werken. Sinds vier jaar is hij bijna volledig werkzaam als beeldend kunstenaar. Speciaal voor Zomerzinnen exposeert hij enkele beelden rond De Amer.

Bert gebruikt uitsluitend afgedankte materialen, zoals schroot, wanhout en, meest kenmerkend voor zijn werk, rvs-keukengerei. Koerts houdt niet van verspilling. Als buitenmens haalt hij zijn inspiratie uit de natuur. Veel van zijn beelden stellen dieren voor die zich in herkenbare situaties bevinden.

Poëtische Wandeling
Van 13.30 -15.15 uur is er een poëtische ontdekkingstocht door het stroomdal van het Amer Diep. Natuurgids Johan Roland vertelt over de geschiedenis van het landschap.Nicolette Leenstra, dichter en wandelcoach, leest gedichten voor. Startpunt is Café De Amer. Er kunnen maximaal 30 deelnemers mee met deze gratis wandeling.

Zie voor informatie
over de reünie: www.deamer.nl en
over het festival: www.zomerzinnen.nl

Zomerzinnen wordt georganiseerd door Stichting Zomerzinnen in samenwerking met Biblionet Drenthe, Stichting Literatuurclubs Drenthe, Huus van de Taol, Stichting De Literaire Hemel en Stichting De Amer.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, Gemeente Aa en Hunze, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, Lira Fonds en Global Textware.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda