RTV Emmen en Radio LOCO gaan samen verder als ZO34

EMMEN - De nieuwe naam van de nieuwe streekomroep voor Emmen en Coevorden is bekend: ZO!34. Dit maakten wethouder Wilms van Emmen en wethouder Huizing van Coevorden met een druk op een rode knop bekend. Hiermee zijn de lokale omroepen RTV Emmen en Radio Loco gefuseerd tot één nieuwe omroep voor beide gemeenten.

Het eerste gedeelte van de naam staat voor ZuidOost, het gebied in Drenthe waar de streekomroep zich op richt. De 34 is afgeleid van de N34, die Emmen en Coevorden met elkaar verbindt. Na de onthulling van de naam en de start van het glazen Huis was er een optreden van Bouke en weren al snel door het Drenthe College de eerste donaties gedaan in de grote spaarpot voor het Glazen Huis.

Tussen 15 en 18 december heeft de nieuwe omroep ZO34 heel Zuidoost-Drenthe proberen te motiveren om zoveel mogelijk in actie te komen voor Serious Request. Iedere cent die opgehaald werd gaat rechtstreeks naar het Rode Kruis, om kindersterfte door longontsteking terug te dringen. Zo kon je bijvoorbeeld je favoriete plaat aanvragen tegen betaling, een actie bedenken met je sportclub of werk, iets moois kopen op onze veiling of geld in een van de spaarpotten in Zuidoost-Drenthe gooien. Maar ook gewoon geld overmaken kon ook en kan nog steeds! Het speciale rekeningnummer is NL 80 RABO 0314 3412 77 t.n.v. Glazen Huis Emmen. Iedere euro is welkom en gaat rechtstreeks naar 3FM Serious Request en het Rode Kruis. Bij de sluiting van deze krant was het eindbedrag van de actie nog niet bekend.

Foto 04 2: De vrijwilligers van de nieuwe Streekradio met 2e van links voorzitter Ron Buurman voor het Glazen Huis tonen het nieuwe logo van ZO34. (foto Bennie Wolbers)


Foto 04 3: De wethouders Huizing (l) en Wilms (r) hadden de eer om het startsein te geven van de nieuwe streekomroep ZO34 en het Glazen Huis te openen. (Foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda