Endeveld sneller dan ooit op Assen

ASSEN - Tijdens zijn laatste race op het TT Circuit Assen is zijspancoureur Kees Endeveld zondagmiddag als negende geëindigd in de tweede WK race van het weekend. Zaterdag moest de stuurman uit Grolloo met zijn Duitse bakkenist Hendrik Crome de strijd in race één in de vijfde ronde staken met problemen met een sensor. Hoewel hij zijn beste tijd op het TT Circuit met maar liefst twee seconden wist te verbeteren, kijkt Endeveld met gemengde gevoelens terug op het weekend op zijn thuiscircuit.


Zaterdagmiddag voorafgaand aan de wedstrijd kondigde Kees Endeveld aan, dat hij met zijn laatste seizoen bezig is. Een beslissing die velen verraste. Na zestien jaar zet de 32-jarige stuurman een punt achter zijn racecarrière. “Het is niet meer te combineren met mijn werk, financieel wordt het steeds lastiger en anderhalf jaar geleden hebben we een dochter gekregen. Het is tijd voor iets anders”, aldus Endeveld, die dit besluit al enige tijd geleden voor zichzelf had genomen. Verleden jaar heeft Kees Endeveld een eigen administratiekantoor opgericht, naast zijn webshop in motoronderdelen en -accessoires. De combinatie met racen wordt iets teveel van het goede. Endeveld maakt dit seizoen nog af, maar daarna zegt hij het actieve racen vaarwel. “Eerst ben ik bij Bennie Streuer bakkenist geweest en later ben ik zelf zijspan gaan rijden. Hoogtepunt was een podiumplek in een WK-race. Maar voor mijn gevoel is nu goed om te stoppen.”

Tijdens zijn laatste twee races op het TT Circuit liep het niet bepaald van een leiden dakje bij Team Drugsadvies Sidecarshop Racing. Zaterdagmiddag werd vanaf de elfde positie aan de eerste van de twee races begonnen. Die elfde trainingsplek was een tegenvaller voor Endeveld die had gehoopt dichter bij de beste vijf van het veld te kunnen kwalificeren. Na een prima start klommen Endeveld en Crome op naar de negende plek, om vervolgens de race via de pitlane voorgoed te verlaten. “Ik kreeg problemen met een sensor, waardoor de motor verre van optimaal liep.”

Zondagmiddag kreeg het duo een nieuwe kans. Met een goede start kon de coureur aanhaken bij de Duitser Wyssen, met wie hij fraaie duels uitvocht. Echter halverwege de race kon Wyssen nog iets extra’s geven, waardoor Endeveld en Crome de aansluiting misten en zonder tegenstanders in de buurt naar de negende plek konden rijden.

“Eigenlijk ben ik teleurgesteld. Ik had meer verwacht van dit weekend”, sprak de stuurman na afloop. “Ik hoop bij de volgende race, weer voluit te kunnen gaan en meer WK punten te scoren.”

Die volgende race is over een maand, wanneer de zijspannen neerstrijken op het circuit Rijeka in Kroatië, waar op 20 augustus de volgende ontmoeting van de driewielers gepland staat.

De volgende foto's van Mark Walters tonen:


Endeveld en Crome voor het laatst aan de start in Assen

Endeveld en Crome met de parapludames


Endeveld en Crome in actie tijdens de WK race op het TT Circuit Assen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Concert americana-band Mercy John in VanSlag
za 02 okt 2021 om 20:00
Pianiste en zangeres LAVALU in De Amer.
zo 03 okt 2021 om 14:00
Muzikale voorstelling ‘Moussorgsky’mloos evenement
za 09 okt 2021 om 23:06