Burgemeester Bijl opent Gemeentelijke Vogeltentoonstelling 2012.

NIEUW AMSTERDAM - Vogelvereniging Ons Genoegen te Nw-Amsterdam / Veenoord heeft het 60 jarig jubileum gevierd. Bijna alle zusterverenigingen van de Gemeente Emmen waren aanwezig met 68 deelnemers en totaal bijna 600 vogels. Heel veel variatie van zowel tropen, kanaries, grote en kleine parkieten, duiven en zang. De 7 keurmeesters van de NBVV hadden een volle dag nodig om alle vogels te keuren. De kwaliteit was prima en met 7 vogels in de 93 punten was het bestuur van v.v. Ons Genoegen dik tevreden. Alle keurmeesters waren vol of over de kwaliteit van de vogels in de Gem. Emmen, alle vereniging hebben zeer goed gescoord met natuurlijk de algeheel kampioenen per soort.


De belangrijkste kampioenen waren:
Algeheel Jeugd kampioen:
Sander Bos met 91 pnt.
Algeheel kampioen zang: dhr. M. Doldersum met 151 pnt.
Algeheel kampioen kanaries: dhr. P. Kruize met 93 pnt.
Algeheel kampioen tropen en derby kampioen: dhr. J. Geuzinge met 93 pnt.
Algeheel kampioen parkieten en het bondskruis: dhr. J. Horstman met 93 pnt.
Algeheel kampioen open klasse vogels: dhr. G. ten Voorde met 93 pnt.


Vrijdagavond werd de show officieel geopend door Burgemeester Bijl en district voorzitter, dhr. Mulder. Ook op zaterdag en zondag was de show geopend voor het publiek en ruim 750 bezoekers hebben deze prachtige show bezocht.

Ook de verkoop afdeling trok veel belangstelling. Vogelvereniging Ons genoegen had vooraf nieuwe stellingen gekocht en dit kwam zeer goed uit op deze grote show. 

Op zaterdagmiddag was de trekking van de grote verloting door de heer Theo Hummel van de Ememr politiel. De winnende getallen zijn:
1e prijs nummer 614:  R. Rolleman ( Nieuw-Amsterdam)
2e prijs  nummer 115: H. Brand ( Schoonebeek)
3e prijs nummer 944: H. Stricker ( Barger-Compascuum)

De prijswinnaars zijn op de hoogte gebracht en kunnen de prijzen gaan afhalen bij Keurslager Siekman te Nieuw-Amsterdam. Voor meer info zie: www.vogelverenigingnwamsterdam.nl/

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda