ALGEMEEN

Geslaagde en opbeurende thema-avond lokaal FNV Midden-Drenthe.

BEILEN - Het gebeurt niet vaak dat een bekende journalist als Sander Heijne naar Midden-Drenthe komt. Op uitnodiging van Lokaal FNV Midden-Drenthe gaf hij op woensdag 19 september jl. in zaal Muller in Beilen, aan de hand van zijn boek Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u, een lezing over de mislukte marktwerking in Nederland. Losjes schudde Heijne voorbeelden van misstanden uit de mouw vanuit de zorg, het spoor, de postbezorging, het onderwijs, het streekvervoer en kinderopvang.
Reageer!

Open Dag Brandweer Emmen en veiligheidszorg Drenthe

EMMEN - Op zaterdag 22 september 2018 is er weer een open dag van Brandweer Emmen en Veiligheidszorg Drenthe. Van 10.00 uur tot 16.00 uur ben je van harte welkom aan de Nijbracht 43a te Emmen. Tijdens deze open dag kun je diverse brandweervoertuigen en materialen bezichtigen en zijn er allerlei demonstraties op het gebied van hulpverlening en brandbestrijding.
Reageer!

Koninklijke opening grootste schaapskooi van rland

Koning Willem-Alexander bezoekt hoogveengebied Bargerveen WEITEVEEN - Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent op donderdag 27 september de nieuwe schaapskooi in het Bargerveen. De schaapskooi, die onderdak biedt aan ruim 1000 schapen en 110 runderen, is de kers op de taart van de natuurontwikkeling in het Bargerveen. De schapen zijn belangrijk voor het beheer van het beschermde hoogveengebied.
Reageer!

Zwaar bevochten WK punt voor Lars van Berkel

WAALWIJK - Lars van Berkel uit het SKS Husqvarna team heeft tijdens de Grand Prix van Nederland in Assen een WK punt weten te scoren. Na een zesentwintigste plaats in de eerste manche wist hij in de tweede manche als twintigste te finishen, waarmee hij het zwaar bevochten punt binnen wist te halen.
Reageer!

25 jaar achtereenvolgend reunie familie Jeuring

EMMEN - Voor de 25e keer op rij werd zaterdagmiddag in Noordbarge een familiedag gehouden. Op deze speciale dag kwam de grote familie Jeuring voor het eerst bijeen op het ouderlijk stee in Noordbarge, waar al jaren het oudste kleinkind Sijtske en haar man Henk wonen. De ouders Gert en Riek Jeuring trouwden op 2 oktober 1931 uit een groot gezin van vijftien kinderen. Er zijn nu nog vier generaties met in totaal 137 familieleden. Hiervan zijn er inmiddels vijftien familieleden overleden.
Reageer!

Nieuwsbrief Warenmarkt Emmen.

EMMEN - Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Steeds meer mensen worden bewuster van het milieu en het klimaat. Om onze planeet goed door te geven aan volgende generatie kan ook de Warenmarkt haar steentje bijdragen. Veel klanten hebben al maatregelen genomen maar kunnen zich laten informeren bij de volgende kramen:
Reageer!

In de week van de toegankelijkheid, gratis excursie door het Barger-veen.

WEITEVEEN - Op dinsdagmiddag 2 oktober is de huifkar van Staatsbosbeheer (Veenland Express)gereserveerd voor een excursiedoor het Bargerveen. Hierbij wordt extra rekening gehouden met minder validen. Deze middag wordt mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer Het Veenland, restaurant Bij Wollengras en de OSOG. Gaat u mee?
Reageer!

GRENSOVERGANG ZWARTEMEER VOOR EEN WEEKEND WEER TERUG IN DE TIJD.

ZWARTEMEER - In het kader van de Nationale Monumentendag, dit jaar met het thema ‘In Europa’ , heeft Stichting Cultuur Historisch Zwartemeer samen met Stichting Luchtoorlog Drenthe en in samenwerking met de Historische Vereniging Zuid Oost Drenthe, het idee opgevat om het voormalig Grenskantoor, nu een Rijks monument, qua functie nog een keer weer de rol toe te laten vervullen waar het indertijd voor is gebouwd.
Reageer!

Glenn Bijl verlengt bij FC Emmen

EMMEN - FC Emmen en Glenn Bijl zijn akkoord over een vernieuwde verbintenis. Het contract van de middenvelder is opengebroken en verlengd tot de zomer van 2021. Met het vernieuwde contract laten speler en club duidelijk hun ambities zien. “Door het contract van Glenn te vernieuwen, laten we duidelijk zien dat we een stabiele eredivisieclub willen worden. De huidige selectie bestaat uit spelers die het niveau aankunnen, daar zijn we van overtuigd,” aldus directeur Ben Haverkort.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda