POLITIEK

Schoonebeek mag niet het afvoerputje worden van de NAM

EMMEN -De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft aangekondigd om al het afvalwater van de oliewinning in Drenthe binnenkort, in de Schoonebeekse bodem te gaan spuiten. Wakker Emmen Raadslid Pascal Schrik: Schoonebeek heeft veel te danken aan de NAM. De NAM is een belangrijke bron voor de werkgelegenheid, maar het voornemen van de NAM om afvalwater in de Schoonebeekse grond te injecteren is een slecht plan.
Reageer!

D66 Emmen deelt uit en presenteert definitief verkiezingsprogramma

EMMEN - D66 Emmen komt vlak voor de Kerstdagen met een origineel cadeautje, namelijk, haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Het programma is op 14 december vastgesteld door de leden van de partij en heeft de titel - Gelukkig zijn we hier - gekregen. Joey Koops, lijsttrekker van D66 Emmen, legt uit, we hebben bewust gekozen voor een titel met een dubbele lading. Hier zijn wij gelukkig, maar gelukkig zijn we ook hi­er. Het dekt voor ons perfect de trots die wij voelen voor onze gemeente.
Reageer!

VVD EMMEN presenteert haar lijst voor de Gemeenteraadsverkiezing!

EMMEN - Op de Algemene ledenvergadering van de VVD Zuid Oost Drenthe is de definitieve lijst vastgesteld. De VVD gaat vol vertrouwen en energie de verkiezingen van woensdag 16 maart in. Lijsttrekker Patrick de Jonge uit Erica ziet zich gesteund door een ervaren groep mensen en energieke nieuwkomers uit diverse geledingen.
Reageer!

Stan van Eck kandidaat-lijsttrekker PvdA Hoogeveen

HOOGEVEEN – Het bestuur van PvdA Hoogeveen draagt Stan van Eck voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadverkiezingen in maart 2022. In december stemmen de leden van de afdeling over de voordracht en worden ook de volledige lijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld.
Reageer!

Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe

ASSEN - Slechts een half procent van de mensen met een beperking of chronische ziekte is politiek actief. Als het aan Zorgbelang Drenthe, VN-ambassadeursnetwerk Drenthe en STERKplaats Assen ligt, komt hier de komende jaren verandering in. Het aantal mensen met een beperking of chronische ziekte binnen de Nederlandse bevolking is met vijftien procent vele malen hoger. Met een inspiratiebijeenkomst op 28 oktober wordt de aftrap verricht van een meerjarig programma dat ertoe moet leiden dat in 2026 meerdere ervaringsdeskundigen zelf politiek actief zijn; in alle Drentse gemeenten en ook binnen de provinciale politiek.
Reageer!

Wakker Emmen ziet een zonnewand bij Erica niet zitten

EMMEN – Wakker Emmen vindt de zonneroute A37 een uitstekend initiatief, maar een zonnewand in de nabijheid van Erica en Parc Sandur ziet de partij niet zitten. De zonneroute A37 is een grootschalig project om duurzaam groene stroom op te gaan wekken. Wakker Emmen vindt het veel beter om de bermen van de snelweg te benutten dan vele hectares landbouwgrond. Er is echter ook sprake van een zonnewand van 6,5 meter hoog en met een lengte van 2 kilometer en dat is tegen het zere been van de partij.
Reageer!

Forum Voor Democratie Drenthe stelt vragen over snelheidsbeperking hulpdiensten

ASSEN - Het FVD Drenthe vindt de snelheidsbegrenzing van 100 kilometer per uur op snelwegen zeer ondoordacht. Niet alleen is het symboolpolitiek maar in het geval dat elke seconde telt kunnen aanrijtijden voor hulp-diensten ook langer worden, met alle gevolgen van dien. Daarom diende het FVD Drenthe de onderstaande vragen in bij de Provinciale Staten om er zeker van te zijn dat er alles aan gedaan wordt om gevaarlijke situaties voor hulpbehoevende burgers te voorkomen.ondoordacht.
Reageer!

Aimée van der Ham nieuwe fractievoorzitter Wakker Emmen

EMMEN - Aimee van der Ham is de nieuwe fractievoorzitter van Wakker Emmen. Ze volgt Pascal Schrik op. Schrik blijft wel lid van de Wakker Emmen fractie. Sinds 2014 zit Schrik in de gemeenteraad van Emmen. Door zijn drukke werkzaamheden lukt het hem niet langer om het fractievoorzitterschap te kunnen blijven combineren met zijn werk.
Reageer!

Tussentijdse opkomst Provonciale Staten verkiezing

EMMEN - Vandaag zijn de verkiezingen. De gemeente Emmen vraagt vandaag vier keer de opkomst aan stembureaus. De uitslagen sturen wij u ter informatie toe. Hieronder vindt u de uitslagen van de eerste ronde. De volgende uitslagen kunt u verwachten om ongeveer 13.00 uur, 15.30, 19.30 uur.
Reageer!

Wakker Emmen wil aanpak hondenpoepoverlast

EMMEN – Eén van de grootste ergernissen bij inwoners in gemeenten is overlast van hondenpoep. Eén van de belangrijkste voorwaarde voor een prettige woonomgeving voor onze inwoners, is een openbare ruimte die schoon is. Wakker Emmen wil daarom dat de gemeente meer handhaving en toezicht gaat inzetten om deze problematiek te verminderen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda