NATUUR

IVN Emmen-Coevorden Lezing Biodiversiteit in je eigen omgeving

EMMEN - Duik dieper in het belang van biodiversiteit samen met Marye Veenstra van Landschapsbeheer Drenthe! In deze lezing ontrafelen we samen waarom biodiversiteit cruciaal is, waarom bloeiende kruiden een belangrijke rol spelen in de biodiversiteit, wat dit te maken heeft met de eikenprocessierups en hoe je gemakkelijk zelf een steentje bij kan dragen. En wie weet kom je tot het besef dat je onbewust al best veel doet voor de biodiversiteit!Aan het einde van deze lezing hopen we je geïnspireerd te hebben om zelf aan de slag te gaan en op een andere manier naar je eigen omgeving te kijken.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden Natuur Wandeling Buurtgemeente Borger-Odoorn

Groen doet goed - Woensdag 19 juni houdt IVN Emmen-Coevorden de laatste natuurwandeling van dit seizoen. We nemen we een kijkje in onze buurgemeente Borger-Odoorn. Tussen Exloo en Odoorn ligt het Hunzebos. Het glaciale Hondsruglandschap is er nog grotendeels onaangetast aanwezig en is rijk aan overblijfselen uit de ijstijden. In de laatste ijstijd, het Weichselien, was het in het Hondsruggebied hartje zomer niet meer dan een paar graden boven nul en bleef de grond permanent bevroren.
Reageer!

Scharrelkids Activiteit op zaterdag 20 april Creatief avontuur voor kleine tuinders

EMMEN - Wat gaan we doen? Zonder zaadjes geen bloemen en plantjes (zoals kruiden). Op 22 april is de Nationale Zaaidag om wilde bijen een handje te helpen. Kom ook helpen zaadbommetjes kleien die je mee naar huis mag nemen ? Locatie: Emmen - Noordbarge Tijdstip: zaterdag 20 april van 14.00 uur tot 16.00 uur, kosten 3 euro Voor kinderen van 6 tm 12 Jaar. Wil je mee doen? Meld je dan op tijd aan.
Reageer!

VN Emmen-Coevorden Natuur Wandeling Boswachterij Gees Groen doet goed

EMMEN - Op woensdag 22 maart houdt IVN Emmen-Coevorden weer een natuurwandeling. Ton Sassen neemt ons opnieuw mee naar boswachterij Gees, maar nu naar het centrale deel. Ton heeft al een verkennende wandeling gemaakt en kwam, behalve veel water, hele leuke dierensporen (das, rammelende hazen, edelhert!) tegen. Zijn advies is dus: ga mee, maar zorg voor goed waterdicht schoeisel.
Reageer!

Scharrelkids Activiteit IVN op zaterdag 9 maart Natuurspeurtocht

EMMEN - Wat gaat de IVN Emmen doen? Ben jij een echte speurneus en weet jij de route te ontdekken? Ga dan mee op zoek naar natuurschatten. Lekker struinen en vies worden mag! (maar hoeft niet ) De start is op de locatie Noordbargerbos op zaterdag 9 maart 14.00 uur tot 16.00 uur. De kosten zijn 3 euro voor kinderen van 6 tm 12 Jaar. Wil je ook mee doen? Meld je dan op tijd aan via e-mail: ivn.jeugd.emmen@gmail.com. Je ontvangt na aanmelding de juiste startlocatie..Voor meer informatie kijk op: : https://www.ivn.nl/afdeling/emmen-coevorden/scharrelkids/ Nieuw adres facebookpagina: https://www.facebook.com/Scharrelkids.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden Natuur Wandeling Bargerveen

EMMEN - Groen doet goed. Woensdag 21 februari houdt IVN Emmen-Coevorden weer een natuurwandeling. De wandeling vindt plaats in het Bargerveen, waar van alles en nog wat valt te beleven. We starten op de parkeerplaats bij het kantoor van Staatsbosbeheer Het Veenland, Kamerlingswijk Oostzijde 83, Zwartemeer. We wandelen van 10.00 uur tot ca.12.00 uur Aanmelden is verplicht en kan via ivnemmeneo2@gmail.com De wandeling is gratis voor leden en niet-leden.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden NATUUR WANDELING Loodiep/Boswachterij Gees/Hoge Stoep

EMMEN - Groen doet goed. Op woensdag 20 december houdt IVN Emmen-Coevorden weer een natuurwandeling. We nemen weer eens een kijkje in Boswachterij Gees, maar lopen niet langs de gebaande paden: trek goed schoeisel aan, want het kan behoorlijk nat zijn.In de oude boomwallen hoor en zie je veel winterkoninkjes en roodborsten. En wie weet horen we de raaf en de zwarte specht. Als we geluk hebben is de klapekster weer terug op zijn stek
Reageer!

Doet u ook mee aan de natuurwerkdag?

EMMEN - Vind je het fijn om lekker buiten bezig te zijn? Doe dan (weer) mee op zaterdag 4 november! IVN Emmen-Coevorden voert een klus uit op de hei aande zuidkant van het Valtherbos ten noorden van de wijk Emmermeer. Al 23 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste vrijdag én zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zetten trotse vrijwilligers samen de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving.
Reageer!

Voorjaar is meer dan alleen bloemetjes en bijtjes in Bijenpark Emmermeer

EMMEN - Bij voorjaar denk je vast aan bloemen en bijen enzo. Maar in de lente krijgen ook alle bomen weer blaadjes Zonder die blaadjes zou de wereld er heel anders uitzien, dus ze zijn heel belangrijk. Jij weet hier veel meer van dan je zelf in de gaten hebt. En je kunt nog meer ontdekken. We laten je heel veel zien, voelen, ruiken en horen, En je maakt iets moois om mee naar huis te nemen (misschien wel voor Moederdag, maar sssst, niet verder vertellen hoor).
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden NATUUR WANDELING

EMMEN - Groen doet goed. Woensdag 20 september houdt IVN Emmen-Coevorden weer een natuurwandeling. We gaan lopen aan de oostkant van de Rietplas, Emmen. Genoeg te beleven daar, je vindt er bos, strand, water…..Ga je mee? We starten om 10.00 uur op de parkeerplaats Grote Rietplas Oost, die je bereikt via de Ericasestraat. We eindigen meestal rond 12.00 uur en leggen 5 tot 6 km. af. We zien wel wat er op ons pad komt. We wandelen zonder honden.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda