ONDERWIJS

Nieuwe schoolbestuurder Openbaar Onderwijs Emmen

EMMEN - Per 1 februari 2022 treedt Erik Vredeveld aan als nieuwe schoolbestuurder van Openbaar Onderwijs Emmen. Hij neemt het stokje over van het college van burgemeester en wethouders die het huidige schoolbestuur vormen. Erik Vredeveld is nu nog werkzaam bij een scholengroep in Groningen en heeft ruimte ervaring in het primair onderwijs als bestuurder en directeur bedrijfsvoering.
Reageer!

Obs de Runde en Obs de Meent worden samen Obs de Mende!

EMMER COMPASCUUM - Basisscholen Obs de Runde en Obs de Meent in Emmer-Compascuum gaan in 2022 fuseren. Vandaag werd de naam bekend gemaakt bij de leerlingen en leerkrachten van beide scholen. De twee basisscholen worden samen Obs de Mende. De naam werd bekend gemaakt door de twee locatiedirecteuren en wethouder Openbaar Onderwijs Raymond Wanders bij het stadion van FC Emmen. De leerlingen van de twee scholen kregen op school een video te zien waarin de naam werd onthuld.
Reageer!

Leerlingen Carmelcollege in gesprek met politici

EMMEN - Normaal gesproken staat er voor leerlingen van het Carmelcollege Emmen een bezoekje aan politiek Den Haag op het excursieprogramma, maar vanwege Covid-19 gaat dat wederom niet door dit jaar. In plaats daarvan bedachten Jaap van Veen en Sannemarijn ter Horst van Delden, beide docent maatschappijleer op de school in Emmen, iets ludieks: een live videochat met Tweede Kamerleden.
Reageer!

Feest voor het tweetalig onderwijs

EMMEN - Van 7 t/m 14 april is het op het Carmelcollege Emmen in de week van de TTO-leerling. TTO staat voor tweetalig onderwijs en het bestaat dit jaar 30 jaar. De week wordt landelijk georganiseerd door de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs, het Nuffic. Uiteraard participeert het Carmelcollege in deze thema-week, maar we geven wel onze eigen invulling eraan, vertelt Martine van der Wel, teamleider van het tweetalig onderwijs.
Reageer!

Op Carmelcollege lessen volledig online

EMMEN - In verband met een toename in het aantal coronabesmettingen onder leerlingen, zal het Carmelcollege Emmen met ingang van dinsdag 24 november volledig overgaan op lessen op afstand. Deze maatregel is zojuist door de schoolleiding aangekondigd en geldt tot en met 6 december. De school blijft wel open voor docenten. Zij kunnen vanuit het klaslokaal hun lessen online verzorgen.
Reageer!

Meer aandacht voor jongeren zonder diploma

EMMEN - Gemeenten en scholen in Zuidoost Drenthe willen schooluitval onder jongeren nog verder terugdringen. Zij hebben daarvoor een nieuw plan ingediend bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Doel van de samenwerking is om alle jongeren van 12 tot 23 jaar zonder diploma van havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger optimaal te ondersteunen in het vinden van een opleiding of baan om daarmee (economisch) zelfstandig en zelfredzaam te zijn.
Reageer!

Bedrijfsvakschool Techniek en Menso leiden technisch personeel op.

EMMEN - Vrijdag 23 oktober zijn zeven leerlingen van de Bedrijfsvakschool Techniek geslaagd voor hun opleiding tot allround verspaner. Met het behalen van hun vakdiploma via de Bedrijfsvakschool Techniek hebben de zeven leerlingen zich verzekerd van een betaalde baan bij één van de praktijkopleiders! Bedrijfsvakschool Techniek(BVT) is een stichting waarvan vijfentwintig technische bedrijven uit Zuid- Oost Drenthe lid zijn.
Reageer!

Carmel College Tour: gastlessen op basisscholen

EMMEN - Met drones een parcours afleggen, een robotarm besturen en kennismaken met de wereld van Virtual Reality, het was geen gewone schooldag voor de leerlingen van groep 8 van de Kardinaal Alfrink School uit Emmen. Op dinsdag 4 februari volgden zij een les robotica op het Carmelcollege Emmen, in het kader van de â??Carmel College Tour.â??
Reageer!

Nieuwbouw Esdal College kan gaan beginnen

EMMEN – Afgelopen vrijdagmiddag werd door Het Esdal College onder grote belangstelling het startsein gegeven voor een nieuwe school op de Esdal Campus in Emmen. Terwijl nog volop aan de afbraak van het oude schoolgebouw kan nu binnenkort met de bouw van een nieuwe school worden begonnen op de locatie waar voorheen Theater de Muzeval was gesitueerd.
Reageer!

Burgemeester Van Oosterhout her-opende vernieuwd schoolplein van CBS De Palet

EMMEN – Afgelopen donderdag kwam burgemeester Eric van Oosterhout hoogstpersoonlijk naar Bargeres om het schoolplein van CBS Het Palet te her-openen. Doormiddel van een fancy fair hadden de kinderen geld opgehaald voor de vernieuwing van het plein. Met de inzet van veel ouders konden we het plein daarna onder handen nemen, zegt Saskia van Luijt en vervolgt:
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda