MUZIEK

Jazz op de zondagmiddag met pianist Jasper Stoffers

EMMEN - Pianist Jasper Soffers is op 1 maart te gast in Jazz op de Zondagmiddag in cafe Rue de la Gare in Emmen. Hij wordt begeleid door het trio van bassist Koos Wiltenburg, gitarist Thomas Zoetelief en drummer Arno van Nieuwenhuize. Soffers begon op zijn twaalfde met pianoles, volgde het conservatorium van Rotterdam, waar hij les kreeg van Rob van Kreefeld en Jan Laurens Hartongen. Hij studeerde in 1999 af met een extra aantekening cum laude voor het begeleiden.
Reageer!

Ron Snippe in de Amer

AMMEN - De muziek van de Drentse singer-songwriter Ron Snippe is moeilijk in een hokje te plaatsen. Hij is beïnvloed door meerdere muziekstijlen. Americana, mountain ballads, calypso en jaren â??70 rock komen voorbij en blijken heel goed naast elkaar te kunnen bestaan. Zaterdag 29 februari (20.00 uur) treedt hij met zijn Jungle of Roots op in De Amer.
Reageer!

Wintermiddag in de Taalwerkplaats

NIEUW AMSTERDAM - Zondag 16 februari is het weer zover. De Taalwerkplaats in Nieuw-Amsterdam viert de winter. Cabaretier Henk Boogaard komt met een geheel nieuw programma naar Drenthe om u te laten genieten van zijn scherpzinnige teksten waarbij hij zich begeleidt op de gitaar. Henk is de vleesgeworden verwondering over alles waarbij wij niet stilstaan.
Reageer!

Retro speelt 60’s en 70’s in Rue de la Gare

EMMEN - Vier muzikanten die in een ver verleden furore maakten in bands uit Emmen en omgeving hebben de krachten gebundeld. Ze vormen nu de band Retro. De naam zegt het al, ze spelen muziek uit de vorige eeuw, de jaren zestig en zeventig. Ze staan op 16 februari tijdens een extra Zondagmiddagconcert in café Rue de la Gare in Emmen.
Reageer!

Gezocht muziekmakers voor Popsport Drenthe

Coachingstraject voor jonge Drentse pop-acts start in maart EMMEN - Vier kandidaten hebben zich tot nu toe aangemeld voor Popsport Drenthe, maar Stichting Kunst & Cultuur zoekt nog minimaal vijf andere bands, singer-songwriters en djâ??s voor het coachingstraject waarin jonge muziekmakers kunnen werken aan hun muziek en optredens. Iedereen tussen de 12 tot 21 jaar kan zich inschrijven op www.popsport.nl.
Reageer!

Cuby Museum Grolloo: nieuwe conservator en archivaris en iets andere koers

GROLLOO - Het bestuur van het Cuby Museum Grolloo heeft zondagmiddag haar nieuwe conservator en nieuwe archivaris voorgesteld. Tijdens de jaarlijkse vrienden- en vrijwilligersmiddag van het museum, in cafe-restaurant Hofsteenge in Grolloo, maakten de vrienden en vrijwilligers kennis met Sjoerd Looijenga, die zal gaan fungeren als nieuwe conservator.
Reageer!

Van Dyck Inc in De Amer

AMEN - Tijdens een jamsessie in een Bremer bluesbar ontmoette de Nederlander Jan Rietdijk ruim dertig jaar geleden twee gitaristen uit Hamburg. Die ontmoeting bleef niet zonder gevolgen want ze leidde tot de oprichting van twee bands: eerst de Backstreet Bluesband en later JJ & The Shuffle Kings.
Reageer!

Terug in de tijd met SIX-6 in Rue de la Gare

EMMEN â?? Vijftigers, zestigers en ook zeventigers hebben goede herinneringen aan de muziek uit de jaren zestig. The Beatles en The Rolling Stones leven nu nog voort in hun muziek. Ook jongeren zingen die liedjes nog steeds woord voor woord mee. Heb je deze herinneringen ook? Grote kans dat je deze songs op zondagmiddag 17 november terug hoort bij het optreden van SIX-6 in café Rue de la Gare in Emmen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda