SINTERKLAAS ACTIVITEITEN

Natte en koude intocht Sinterklaas in Nieuw Amsterdam

NIEUW AMSTERDAM – Regen en kou waren de kenmerken voor de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in het tweelingdorp Nieuw Amsterdam-Veenoord. Toch waren er weer heel veel kinderen met hu ouders naar de kade bij het marktplein in Nieuw Amsterdam om de goedheiligman met zijn gevolg pieten te ontvangen. Nadat de kinderen moesten toch wel extra geduld hebben tot de boot van Sinterklaas kon aanmeren.
Reageer!

Toneelvereniging Barger Oosterveld verrast met gift

BARGER OOSTERVELD - In Barger-Oosterveld wordt jaarlijks een prachtig sinterklaasfeest gehouden voor alle kinderen uit het dorp. Dit jaar was er voor de organisatie extra budget nodig, omdat de Toneelvereniging van Barger Oosterveld de pakken graag zelf wilde aanschaffen i.p.v. jaarlijks te huren. De Toneelvereniging heeft hiervoor een bijdrage van Plaatselijk Belang ontvangen, maar dit was helaas niet toereikend.
Reageer!

Groots onthaal Sinterklaas in winkelcentrum De Rietlanden

EMMEN – Afgelopen zaterdag was het winkelcentrum van De Rietlanden aan de beurt om Sinterklaas op speciaal verzoek van de Winkeliersvereniging De Rietlanden te ontvangen. De belangstelling kwam langzaam op gang omdat even daarvoor een groot aantal kinderen nog actief moesten meewerken aan de opening van het kunstgras bij de plaatselijke voetbaltrots DZOH. Op het moment dat Sinterklaas met de grote pakjesboot bij het winkelcentrum aankwam stond het centrale plein bomvol met kinderen en hun ouders.
Reageer!

Sinterklaas komt op zaterdag 19 november naar Erica

ERICA - Sinterklaas zal dit jaar ook weer Erica aandoen. De officiele Sinterklaasintocht te Erica zal zijn op Zaterdag 19 November. Rond 13.30 uur zal de Sint met de boot aankomen bij de brug in het centrum. De boot zal aanmeren aan de Vaart Zuidzijde, ter hoogte van garage Luth/Tangenberg.
Reageer!

Sinterklaas waarlijk onthaald in Zwartemeer

ZWARTEMEER – Afgelopen zaterdagmiddag werd dit jaar gezien alle coronaperikelen op een beetje sobere wij gehouden. Dit keer kwam de Sint niet met de gebruikelijke pakjesboot maar met bekende motortrike van de plaatselijke motorclub Black Eagle. Vooraf gegaan door een huifkar met daarin de Pieten, waar de kinderen hun tekeningen af konden geven. Tevens deelden de Pieten in plaats van strooien nu zakjes uit aan de kinderen met daarin pepernoten.
Reageer!

Sinterklaas Emmen - Koopzondag 28 november.

EMMEN - Hoor wie shopt daar........ ? Pakjesdag komt steeds dichterbij , daarom helpen de winkels in Emmen de Sint een handje mee! Zaterdag 27 en Zondag 28 november zijn de winkels geopend en is er gezellige muziek in het centrum te horen van De Pietenbende uit Odoorn en Pietenband Exelsior uit Oosterhesselen. De winkels zijn er klaar voor en pakken de cadeautjes graag voor u in. Dus neem de verlanglijstjes mee en kom lekker winkelen in Emmen.
Reageer!

Wederom Sinthuis in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN – Na het overweldigende succes van het drukbezochte Sinthuis in Klazienaveen 2015, is de organisatie alweer druk in de weer met de voorbereidingen, maar vooral met het zoeken naar een nieuw onderkomen. Dit moest wel gezien de drukte die het de vorige editie opleverde. Daarnaast is het een tijdrovende en organisatorische operatie om het Kinderdagverblijf 'De Wiebelboot' in Klazienaveen, 2 weekenden om te bouwen van KDV tot Sinthuis en visa versa.
Reageer!

Sinterklaas ook dit jaar weer op Erica

ERICA - De Sinterklaas intocht te Erica zal plaatsvinden op zaterdag 21 November aanstaande. Sinterklaas en zijn pieten zullen rond 13.00 uur met paard en wagen vertrekken bij de RK-Kerk aan de Kerkweg. Na een rondrit door het dorp hopen ze rond 13.30 uur aan te komen in het Centrum van Erica, op de parkeerplaats van de Coop.
Reageer!

Landelijke Sinterklaas intocht eindelijk naar Drenthe

ASSEN - Slapeloze nachten heeft hij er van gehad. Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar kon het niet verkroppen dat de intocht van Sinterklaas nog nooit in Drenthe heeft plaatsgevonden. Tot zijn grote blijdschap komt daar nu verandering in.
Reageer!

Kazak Ded Moroz te gast bij Sinterklaas

EMMEN - In het Sinterklaashuis was zaterdagmiddag als hoogheilig gast uit Rusland St Peterburg de Kazak Ded Moroz op bezoek. Hij is een sprookje personage, maar ook een evenbeeld van Sint Nikolas voor Russische mensen. Hij is naar Emmen gekomen om kennis te maken met Sinterklaas.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda