Sinterklaas waarlijk onthaald in Zwartemeer

ZWARTEMEER – Afgelopen zaterdagmiddag werd dit jaar gezien alle coronaperikelen op een beetje sobere wij gehouden. Dit keer kwam de Sint niet met de gebruikelijke pakjesboot maar met bekende motortrike van de plaatselijke motorclub Black Eagle. Vooraf gegaan door een huifkar met daarin de Pieten, waar de kinderen hun tekeningen af konden geven. Tevens deelden de Pieten in plaats van strooien nu zakjes uit aan de kinderen met daarin pepernoten.

Na een route door Zwartemeer eindigde de rondrit van de luid toe gezongen Sint weer in de winkelstraat. Door de eerder genoemde coronamaatregelen moest de kinderen het deze keer doen zonder een Sinterklaasfeest in de zaal.

Tegelijkertijd met de intocht van de Sint ging ook de Sint/Kerstactie van H.V.Z., de plaatselijke middenstandsverenging, van start. Bij aankoop vanaf 5,00 euro bij de deelnemende winkeliers kan men de kassabon met naam en telefoonnummer inleveren. Men maakt dan kans om bij de deelnemende winkelier 50,00 euro aan waardebonnen winnen. Daarnaast worden er op de zaterdagen 27 november en 4, 11 en 18 december in totaal 11 slagroomtaarten verloot. Elk deelnemende winkelier stelt hiervoor een taart ter beschikking. Trekking van de waardebonnen vindt plaats na der Kerst. Alle leden en steunende leden van de Handels Vereniging Zwartemeer (H.V.Z.) wensen iedereen alvast fijne feestdagen.


Met deze prachtige door Sjoerd Paas bestuurde motortrike was het ook wel even een flinke binnenkomer van de in Zwartemeer. (foto Bennie Wolbers)

De meegekomen pieten deelden onderweg zakjes met pepernoten uit aan de kinderen waarvan ook als piet=waren verkleed. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda