EVENEMENTEN

Frans muziektheater komt niet naar Uitfestival

EMMEN - Vanwege technische redenen heeft de organisatie van het Uitfestival het Franse muziektheaterspektakel Mécanique Vivante moeten annuleren. Mimespeler Kevin Gorczynski (Kevinski) neemt de opening voor zijn rekening. Hij speelt tijdens het festival meerdere voorstellingen.
Reageer!

‘Fietsen en genieten in en rond Hoogeveen’

Inschrijving Fietsfestival Drenthe gestart Hoogeveen - De inschrijving voor het Fietsfestival Drenthe, dat op zaterdag 27 augustus plaatsvindt, is gestart. Het eendaagse fietsevenement is een vervolg op de vorig jaar gehouden Fiets3daagse. De fietstocht van 30 en 40 km gaat door natuurgebieden rondom Hoogeveen, de Boerenveense Plassen, boswachterij Ruinen en Ruinen. Voor slechts zes euro (kinderen tot 12 jaar de helft) ontvangen de fietsers diverse consumpties.
Reageer!

Oertijdmarkt: prehistorisch festival in Emmen

EMMEN - Emmen staat zondag 31 juli in het teken van de Oertijd. Op het terrein van de wielerbaan bij stadion De Oude Meerdijk wordt van 10:00 tot 17:00 uur de 16e editie van de Oertijdmarkt gehouden. Een prehistorisch festival met tal van activiteiten op het gebied van archeologie en geologie, geschikt voor jong en oud.
Reageer!

Traditionele stoetbakkendag in Noordbarge weer gepland.

NOORDBARGE - Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni 2022 staat weer de traditionele stoetbakkendag weer gepland rondom de syoetbakoven in Noordbarge.De stoetbakkendag is inmiddels een begrip. Jaarlijks trekt dit gezellige evenement honderden mensen uit Noordbarge en omgeving. Op de brink in Noordbarge staat een stoetbakoven, die 1 keer per jaar speciaal voor dit evenement wordt warm gestookt om broden te bakken. Uit de verre omgeving komen de mensen broden kopen vanwege hun ambachtelijke smaak.
Reageer!

Emmen krijgt dit jaar een UITfestival

EMMEN – Zaterdag 10 september is het Rensenpark in Emmen het decor van het UITfestival met culturele activiteiten met lokale en internationale artiesten. De gemeente Emmen heeft Stichting Kunst & Cultuur de opdracht gegeven om een nieuw concept te ontwikkelen. Het festival komt in plaats van de UITmarkt.
Reageer!

Jubileumeditie MM Culinair

EMMEN - Na twee jaar uitstel beleeft MM Culinair in 2022 dan eindelijk haar tiende editie! Met gepaste trots nodigen wij u uit deze jubileumeditie met ons te vieren. Waar wij u deze editie mee gaan verrassen, welke restaurants meedoen (we hebben 10 prachtige deelnemers) en welke zakelijke mogelijkheden wij u bieden om hiervan mee te genieten, leest u op onze vernieuwde website.
Reageer!

Proeven aan de toekomst op Innofuture

EMMEN - Op het Esdal College volgt men de ontwikkelingen in de samenleving en op de veranderende arbeidsmarkt op de voet. Het onderwijs sluiten ze hierop zoveel mogelijk aan. De vakken van de toekomst vind je dan ook in de stand van het Esdal College op Innofuture, een groot techniekevenement waar op een speelse manier techniek & innovatie tot leven komen. Innofuture vindt plaats op 1 en 2 april in de oude busremise in Emmen. De scholendag op 1 april is gereserveerd voor leerlingen van klas 1 van de voortgezet onderwijs scholen in Emmen en Ter Apel. Op 2 april is Innofuture voor iedereen (gratis) toegankelijk.
Reageer!

OnderNul gaat in aangepaste vorm door

EMMEN - Afgelopen vrijdag zijn nieuwe coronamaatregelen afgekondigd die ook gevolgen hebben voor het winterevenement OnderNul. Helaas heeft de organisatie een aantal evenementen van OnderNul moeten annuleren. Aan de andere kant is ook gekeken naar wat nog wel binnen de maatregelen mogelijk is. Zo kan bijvoorbeeld de magische wandelroute met de toverstafjes tijdens de openingstijden van de winkels (9.00-17.00 uur), wel doorgaan in het centrum van Emmen.
Reageer!

Kandidaten gezocht voor Drentse Talentprijs Cultuur

EMMEN - Stichting Kunst & Cultuur reikt april volgend jaar opnieuw de Drentse Talentprijs Cultuur uit. Tot 10 januari 2022 heeft iedereen de kans om kandidaten voor te dragen. De Talentprijs is een prijs voor een individu of groep die in 2021 een opvallende culturele prestatie heeft geleverd. Het kan gaan om muziektalenten, maar ook om talenten op het gebied van de beeldende kunst, literatuur, theater, fotografie, dans of urban art. Kandidaten kunnen worden aangemeld door een mail te sturen naar ellen@kunstencultuur.nl Met de jaarlijkse uitreiking van de Talentprijs zet K&C de meest opvallende talenten in de schijnwerper.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda