GEMEENTE EMMEN

Meer trouwmogelijkheden in de gemeente Emmen

EMMEN - Vanaf 1 januari 2019 hebben bruidsparen meer keuze als ze willen trouwen in de gemeente Emmen. Ook wordt het trouwen goedkoper. Nieuw is dat een stel zich ook door een vriend of familielid kan laten trouwen. Daarnaast kunnen inwoners met weinig inkomen in aanmerking komen voor kwijtschelding van de kosten.
Reageer!

Emmen zet varkens in om onkruid te bestrijden

EMMEN - De gemeente gaat met akkervarkens de Japanse duizendknoop bestrijden. Deze zeer agressieve exotische plant groeit op verschillende plekken in de gemeente. De bestrijding met varkens is een proef. De eerste varkens zijn uitgezet in het openbaar groen aan de Jagersweg in Klazienaveen.
Reageer!

Van bagger tot Bos in Oranjedorp

ORANJEDORP – Zaterdagmiddag opende wethouder Rene van der Weide onder feestelijke omstandigheden het nieuwe bosje aan de Kollingsveenweg. Deze opening waarbij de band Pinkcat voor de muzikale ondersteuning zorgde, is het gevolg van plannen die de plaatselijke partijen samen met de Erkende Overleg Partner Oranjedorp.
Reageer!

Coalitie Emmen rond

De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA hebben een principe-akkoord bereikt over het bestuursakkoord. Zij gaan de komende vier jaar de coalitie vormen. Beoogd wethouders zijn René van der Weide en Jisse Otter van Wakker Emmen, Bouke Arends en Raymond Wanders van de PvdA en Robert Kleine van het CDA. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het bestuursakkoord. Begin volgende week wordt deze besproken met de betreffende fracties.
Reageer!

Nieuw woningbouwplan Van Schaikweg in Emmen

EMMEN - De gemeente Emmen heeft Geveke Bouw & Ontwikkeling uit Eelde geselecteerd voor de ontwikkeling van het terrein aan de Van Schaikweg, de voormalige brandweer-locatie in Emmen. Het woningbouwplan van Geveke bestaat uit ongeveer 30 energie neutrale koopwoningen in verschillende types met veel keuzevrijheid voor de kopers.
Reageer!

Brinks and Friends zetten Rue de la Gare muzikaal op stelten

EMMEN - Brinks and Friends, bij intimi beter bekend als Henk en Ria Brinks, hebben door de jaren heen hebben een groot aantal muziekvrienden gemaakt waarmee ze regelmatig optreden. Op zondagmiddag 22 april treden ze op in café Rue de la Gare in Emmen. Vooral door de verschillende muzikale achtergronden van die muzikale vrienden is het repertoire erg gevarieerd.
Reageer!

Overstappen loont met Zorgverzekering op Maat

EMMEN - Zo’n 50% van de collectief verzekerde inwoners bij de gemeente Emmen zijn overgestapt naar een andere zorgverzekering of hebben een wijziging doorgevoerd in hun pakket bij Zilveren Kruis Achmea. Als je dat naast het landelijke overstapcijfer zet van 6%, dan is dat een zeer goed resultaat van het project Zorgverzekering op Maat.
Reageer!

Ruim 1.500 woningbouwlocaties geschrapt

EMMEN - De gemeente Emmen gaat de komende vijf jaar ruim 1.500 woningbouwlocaties schrappen. Nu is er nog ruimte voor ongeveer 2.400 nieuwbouwwoningen. Dit aantal ligt ruim boven de behoefte en wordt daarom teruggebracht naar iets minder dan 900.
Reageer!

Nieuwe koers EMCO-groep succesvol

EMMEN - De nieuwe koers van de EMCO-groep levert goede resultaten op. Het financiële resultaat over 2017 is 1,5 miljoen beter dan begroot. Ook het tekort op de meerjarenbegroting is naar beneden bijgesteld. In deze nieuwe aanpak bouwen de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn de EMCO-groep om naar een Werkleerbedrijf voor een brede groep werkzoekenden.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda