GEMEENTE EMMEN

Huldiging Nederlands en Europees kampioene BMX

EMMEN - Donderdagmiddag 15 september is sportkampioene Lieke van der Aa gehuldigd door wethouder Pascal Schrik. Ze werd dit jaar Nederlands Kampioen, Europees Kampioen en bijna Wereldkampioen BMX.
Reageer!

Emmen zet in op forse groei woningvoorraad

EMMEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft de Woonvisie - BuitengeWoon Thuis in Emmen- vastgesteld. Deze Woonvisie is het startsein voor een forse groei in de kwaliteit en het aantal woningen in de gemeente. Er is een grote vraag naar diverse, goede en betaalbare woningen. Daarom zet Emmen met deze nieuwe woonvisie in op groei. De ambitie is om tot aan 2030 in totaal 4000 woningen te bouwen, waarbij er in alle dorpen en wijken nieuwbouwmogelijkheden komen, aldus wethouder Jisse Otter.
Reageer!

Contouren nieuwe sporthal Emmer-Compascuum binnenkort zichtbaar

EMMER COMPASCUUM - Sinds maart dit jaar is Jansman Bouw bezig met graafwerkzaamheden en andere voorbereidingen op de locatie Abeln, waar de nieuwe sporthal gebouwd wordt. Het werk heeft even stil gelegen, maar op dit moment plaatsen ze het stalen geraamte en binnenkort de houten spanten, waardoor de contouren van nieuwe sporthal goed zichtbaar worden.
Reageer!

Afsluiting Emmerweg en Schansstraat

EMMEN - Van 22 augustus 09.00 uur tot woensdag 7 september 15.00 uur zijn de Emmerweg en de Schansstraat in Emmen tijdelijk afgesloten. Het fietspad langs de Emmerweg blijft bereikbaar. De wegen worden dan aangesloten op de nieuwe op- en afritten en rotondes bij Emmerschans.
Reageer!

Komende weekenden maaiwerkzaamheden langs N34, N381 en N391

EMMEN - In de weekenden van september en oktober vinden er maaiwerkzaamheden langs provinciale wegen plaats. Een deel van de N34, N381 en N391 gaat in beide richtingen dicht voor de veiligheid van weggebruikers en wegwerkers. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via aansluitende provinciale wegen. Dit wordt ter plaatse met borden aangegeven.De bus volgt tijdens de afsluiting een omleidingsroute. Kijk op www.qbuzz.nl voor de actuele reisinformatie. Ook langs overige provinciale wegen wordt gemaaid in september en oktober. Dit gebeurt met een rijdende afzetting. De weg kan daardoor open blijven voor het verkeer.
Reageer!

Giraf geboren in WILDLANDS Emmen

EMMEN - Op dinsdag 30 augustus rond 15.00 uur is in de giraffenstal van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen een giraf geboren. De bevalling begon eerder die middag al, toen de hele kudde nog op de savanne liep. Voor de veiligheid is de groep op stal gezet met de aanstaande moeder apart, om zo in alle rust te kunnen bevallen. Een uur na de geboorte stond de ‘kleine’ giraf, nog wel ietwat wankel, al op de poten.
Reageer!

Word ook energiecoach en help inwoners energie te besparen

EMMEN - Gemeente Emmen en Drenthe College bieden gratis training Energiecoach aan. Steeds meer inwoners hebben moeite om hun energierekening te betalen. Vaak weten ze niet hoe ze kunnen besparen op hun energieverbruik. Dit kan soms al heel eenvoudig. De gemeente Emmen en het Drenthe College geven een gratis training om vrijwillige energiecoaches op te leiden. De coach geeft inwoners meer inzicht en handige tips om de rekening naar beneden te krijgen.
Reageer!

Benieuwd waarmee Geldloket Emmen kan helpen?

EMMEN - Het leven wordt steeds duurder. Steeds meer mensen hebben vragen over geldzaken. Geldloket Emmen helpt inwoners uit de gemeente Emmen met alle vragen over geldzaken. Daarom heeft Geldloket Emmen op woensdag 24 augustus een Open Huis met het thema rondkomen. Kom langs en ontdek met welke vragen Geldloket Emmen kan helpen.
Reageer!

Wie ontvangt er dit jaar een Jeugdlintje?

EMMEN - Jonge helden gezocht! In november a.s. reikt de gemeente Emmen voor de twaalfde keer de Emmense Jeugdlintjes uit. Dit is een jaarlijkse prijs voor kinderen en jongeren van zes tot en met achttien jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Daarom is de gemeente Emmen op zoek naar jonge helden.
Reageer!

Extra opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Emmen

EMMEN - De oorlog in Oekraïne duurt voort en het aantal vluchtelingen neemt nog steeds toe. Onlangs heeft het kabinet de 25 veiligheidsregio’s in Nederland de opdracht gegeven om het aantal opvangplekken te verhogen en rekening te houden met de opvang van vluchtelingen tot in ieder geval 1 maart 2023. In een voormalig schoolgebouw aan de Angelsloërdijk in Emmen wordt daarom de komende tijd een extra opvanglocatie ingericht voor vluchtelingen uit Oekraïne. Naar verwachting kunnen hier vanaf 1 oktober de eerste vluchtelingen terecht.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda