GEMEENTE EMMEN

Emmen wil unieke kans Sport en Beweegcampus benutten

EMMEN - De Sport en Beweegcampus Emmen biedt unieke kansen voor Emmen en de regio. Dat blijkt uit het haalbaarheidsonderzoek dat de gemeente Emmen heeft laten uitvoeren naar de Sport en Beweegcampus op de Meerdijk. In dit onderzoek is gekeken naar de clustering van onder meer een nieuwe (top)sporthal, nieuwbouw voor het Carmel College, een nieuw stadion voor FC Emmen en ruimte voor commerciële ontwikkelingen. De conclusie van het haalbaarheidsonderzoek toont aan dat dit totaalprogramma met een bovenregionale uitstraling kansrijk is.
Reageer!

Belangrijke stap gezet naar verdubbeling weg Emmen-Klazienaveen Gemeente stelt definitief ontwerp vast

EMMEN - De gemeente Emmen heeft plannen gemaakt om de weg Emmen-Klazienaveen (de N862) deels te verdubbelen. Zo kunnen weggebruikers (woon-werkverkeer) ook in de toekomst vlot, veilig en makkelijk naar bedrijven en omliggende dorpen rijden. Deze week is het definitief ontwerp voor de weg vastgesteld. De komende tijd wordt het definitief ontwerp in deelprojecten verder klaar gemaakt, zodat het werk kan worden aanbesteed. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden in de eerste helft van 2025 beginnen.
Reageer!

Jonge Helden gezocht! Wie verdient een Jeugdlintje?

EMMEN - Kinderen en jongeren die nét even een stapje meer doen voor een ander. Of in actie komen als het nodig is, bijvoorbeeld als iemand in nood is, of om afval op te ruimen. Dat noemen we in Emmen Jonge Helden! Ieder jaar in november reikt de gemeente Emmen de Jeugdlintjes uit. Dit is een prijs voor kinderen en jongeren van zes tot en met achttien jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Ook dit jaar zoeken wij weer Jonge Helden!
Reageer!

Weggebruikers Emmermeer sparen bijna € 2.500,- via snelheidsmeter

EMMEN - In de wijk Emmermeer in Emmen stond aan de Meerstraat 4 weken lang een snelheidsmeter die geld opleverde. Deze zogeheten -Safety-safe- beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 km/uur houden. Zo hebben weggebruikers daar bijna â 2.500,- bij elkaar gereden. Het geld wordt verdubbeld door Wijkvereniging Emmermeer en besteed aan verkeersremmende maatregelen bij het pierenbadje.
Reageer!

Ministerie van EZK gaat vergunning verlenen in dossier waterinjectie Schoonebeek;

EMMEN - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) maakt via een brief aan de Tweede Kamer bekend de vergunning voor waterinjectie in Schoonebeek te willen verlenen en ter inzage te leggen. Gemeenten Emmen en Coevorden en de provincie Drenthe zijn positief over de uitkomsten van de gesprekken met de NAM en EZK en over de toezegging dat de resultaten van het gebiedsproces verwerkt worden in de vergunning. Zo worden de adviezen vanuit de regio (overheden en ontzorgtafel) overgenomen en blijft het ministerie betrokken bij de gesprekken in het gebied. Ook komt er een structurele bijdrage aan het gebied, zodat inwoners meer delen in de inkomsten van oliewinning.
Reageer!

Tim Pan Alley krijgt eigen straat

EMMEN - Wethouder Dewy Leal van Kunst en Cultuur van de Gemeente Emmen onthult vrijdag 14 juni het straatnaambordje van jongerensocieteit Tin Pan Alley. Zij doet dat samen met oud-beheerder Gerard Rolink en oud-jongerenwerker Sjak van der Lande. De onthulling begint om 16.00 uur.
Reageer!

Brands Bouwontwikkeling gaat voormalige Ambachtsschool ontwikkelen

EMMEN - De gemeente Emmen heeft de openbare verkoopprocedure voor de locatie van de voormalige Ambachtsschool/Esdal College en directe omgeving afgerond. Brands Bouwontwikkeling is hierbij als winnaar uit de bus gekomen en zal deze locatie gaan ontwikkelen.
Reageer!

Vernieuwing centrum Emmen een stap dichterbij Gemeente koopt panden aan voor centrumvernieuwing Markt-Weiert

EMMEN - De gemeente Emmen wil het hart van de binnenstad, het gebied tussen Markt en Weiert, een flinke opknapbeurt geven. Het winkelcentrum waar nu veel leegstand is, moet een levendig stadsdeel worden met een mix van winkels, maatschappelijke voorzieningen en wonen. Het gebied Tussen Markt en Weiert vormt het hart van de binnenstad en heeft daarmee een belangrijke plaats in het centrum. Het verbeteren van de looproutes moet zorgen voor een betere verbinding tussen de verschillende centrumdelen. Zo wordt het winkelen en wandelen in het centrum van Emmen nog prettiger.
Reageer!

Emmen rolt oranje loper uit voor jarige Koning

EMMEN - Emmen rolt op 27 april 2024 de oranje loper uit voor Koning Willem-Alexander. Samen met de leden van de Koninklijke familie viert hij zijn verjaardag in het centrum. De Koning wordt onder andere toegezongen door Bouke en Jannes en sluit zijn bezoek aan Emmen af met een optreden van Daniël Lohues. Maar dat is slechts een kleine greep uit het programma. Tussen de aankomst van het Koninklijke gezelschap op het Noorderplein en het eindfeest op het Raadhuisplein wordt de Koning onthaald op negen pleinen met een feestelijke mix aan dans, muziek, sport en cultuur.
Reageer!

Emmen wijst locaties aan voor bouw van ruim 300 woningen

EMMEN - De gemeente Emmen heeft vier prioriteitslocaties aangewezen waar woningen gebouwd kunnen worden de komende jaren. Het gaat om locaties in Klazienaveen, Nieuw-Dordrecht, Emmer-Compascuum en Zwartemeer. Op deze locaties moeten in totaal 250 tot 350 nieuwe woningen gebouwd worden.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda