GEMEENTE EMMEN

Gemeente Emmen verwacht tekort van 4 miljoen euro over 2019

EMMEN - De gemeente Emmen verwacht het jaar 2019 af te sluiten met een tekort van vier miljoen euro. Dit komt grotendeels door een tegenvallende bijdrage vanuit het Rijk. De financiële situatie in de gemeente Emmen is zorgelijk, net als bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten. Vorige week luidde de G40 (samenwerkingsverband 40 grootste gemeenten), waar de gemeente Emmen ook onderdeel van is, al de noodklok.
Reageer!

Gemeente Emmen huldigd kampioenen

EMMEN - Donderdagmiddag heeft wethouder Rene van der Weide alle sportkampioenen van de eerste helft van 2019 gehuldigd. In 2019 zijn tot nu toe 12 sporters en 4 teams uit de gemeente Emmen Nederlands kampioen geworden. De presentatie was in handen van Vincent Mooi.
Reageer!

2e Editie Grote Voor Elkaar Festival op 8 september

EMMEN - Op zondag 8 september organiseert de gemeente Emmen voor de tweede keer ‘Het Grote Voor Elkaar Festival’ van 13.00 tot 17.00 uur in het Rensenpark. Een festival waar inwoners, wijkverenigingen en, erkende overlegpartners hun initiatief, plan of idee kunnen presenteren op een markt. Naast deelname aan de markt kan men ook andere initiatiefnemers ontmoeten, ervaringen delen en kennis opdoen om hun plan/idee verder te brengen.
Reageer!

Nieuwbouw zwembad Aquarena goed bezocht tijdens Dag van de Bouw

EMMEN - Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni konden belangstellenden een kijkje te nemen op de bouw van het nieuwe zwembad Aquarena op de Meerdijk (Stadionplein 23) in Emmen. Meer dan 2200 mensen bezochten het nieuwe zwembad.
Reageer!

FC Emmen huurt Duits jeugdinternational

EMMEN - Jan-Niklas Beste komt komend seizoen uit voor FC Emmen. De Duitse linksback wordt gehuurd van Werder Bremen. Beste doorliep de jeugdopleiding van Borussia Dortmund, waarna hij onder trainer Peter Bosz in augustus 2017 zijn debuut maakte bij het eerste elftal in een bekerduel.
Reageer!

Eikenprocessierups duikt weer op

EMMEN - De eikenprocessierups is weer actief in de gemeente Emmen. De eerste nesten met de rupsen zijn gesignaleerd. De gemeente laat op plekken waar veel mensen komen de nesten weghalen. De haartjes van de rups kunnen overlast veroorzaken zoals jeuk en huiduitslag.
Reageer!

Gemeentesecretaris verlaat gemeente Emmen

Ida Oostmeijer vertrekt naar de gemeente Hardenberg EMMEN - secretaris Ida Oostmeijer-Oosting vertrekt per 1 september aanstaande bij de gemeente Emmen. Ze gaat dan in dezelfde functie aan de slag bij de gemeente Hardenberg. Ida Oostmeijer heeft 4,5 jaar gewerkt in de gemeente Emmen. Dat was een intensieve periode: meerdere burgemeesterswisselingen, een ondergedoken wethouder en complexe projecten (Wildlands/Centrumvernieuwing Emmen) beheersten de agenda.
Reageer!

Eerste bad nieuw zwembad Aquarena gevuld met water

EMMEN - Ruim 2,4 miljoen liter water is nodig om de zwembaden in het nieuwe Aquarena te vullen. De bouw van het nieuwe Aquarena op de Meerdijk in Emmen is nu zover dat het eerste bad gevuld kan worden. Eind deze week stroomt het eerste water in het doelgroepenbad. De komende weken worden ook het 25 meter lange wedstrijdbad en het recreatiebad geleidelijk gevuld.
Reageer!

2.500m2 folie in vijvers Elkingeslag

EMMEN – Afgelopen donderdag haalde aannemer Avitec zijn kantoorpersoneel achter de bureaus vandaan om de nieuwe vijvers aan de Elkingeslag in Angelslo met 2.500m2 folie te bekleden. Ook wethouder René van der Weide was van de partij en trakteerde de harde werkers op een lekkere gevulde koek bij de koffie.
Reageer!

Gezocht: jonge helden!

EMMEN - Woensdag 20 november a.s. reiken we voor de negende keer de Emmense Jeugdlintjes uit. Dit is een jaarlijkse prijs voor kinderen en jongeren van zes tot en met achttien jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Daarom is de gemeente op zoek naar jonge helden. En daar hebben wij u bij nodig! Wie nomineert u?
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda