GEMEENTE EMMEN

Ruim 760.000 euro ten onrechte verstrekte bijstand teruggehaald

EMMEN - De gemeente Emmen heeft geconstateerd dat in 2018 een bedrag van ruim € 760.000,- aan bijstandsuitkering onterecht is uitgekeerd voor de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn en heeft dit bedrag teruggevorderd. Er zijn onder andere 51 uitkeringen aangepast, 82 uitkeringen beëindigd en op meerdere bankrekeningen is beslag gelegd. Als mensen ten onrechte een uitkering ontvangen, moet deze terug betaald worden. We willen er namelijk voor zorgen dat het overheidsgeld bij de mensen komt die er recht op hebben.
Reageer!

Kinderen extra uitdagen in Plusgroep

EMMEN - Elke kind moet onderwijs krijgen, dat bij hem of haar past. Voor kinderen die meer uitdaging en verdieping nodig hebben, heeft Openbaar Onderwijs Emmen een speciale Plusgroep gestart. Twee middagen per week komen acht kinderen uit groep 5 tot en met 8 bij elkaar. Daar leren zij van elkaar en werken zij via diverse themaâ??s aan hun ontwikkeling. Wethouder Raymond Wanders was vanmiddag aanwezig bij de officiële opening, na een succesvolle proefperiode, van de Plusgroep.
Reageer!

Van gft naar gratis compost voor de tuin

EMMEN - Op zaterdag 30 maart kunnen inwoners van de gemeente Emmen gratis compost ophalen op het voormalige composteerterrein van Area Reiniging, aan de Bartholomeus Diasstraat in Emmen. De route wordt vanaf de Vasco Da Gamastraat aangegeven. De gemeente en Area stellen de compost ter beschikking als blijk van waardering voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (gft).
Reageer!

Verkeersmaatregelen centrum Emmerhout

EMMEN - In overleg met diverse betrokkenen, waaronder de wijkagent, ondernemers, wijkvereniging en basisscholen verandert de gemeente Emmen een aantal zaken in het centrum van Emmerhout. Deze zaken moeten de verkeerssituatie in het centrum van de wijk veiliger maken. De maatregelen worden zo spoedig mogelijk uitgevoerd.
Reageer!

Voormalige haaienbassin in verhuur

EMMEN - Woensdag 20 maart opent de inschrijftermijn voor het voormalige haaienbassin in het Rensenpark. Creatieve ondernemers op het gebied van sport, kunst, cultuur of innovatie kunnen zich inschrijven via rensenparkemmen.nl door een beknopte omschrijving van hun plan in te sturen. De gemeente richt zich niet alleen op duikverenigingen: “We zijn op zoek naar een ondernemer met een mooi plan voor deze bijzondere plek. Dat kan een duikparadijs zijn, maar waarom geen een klimwand of een skydive locatie? We laten ons graag verrassen door de creativiteit uit de markt”, zegt Jisse Otter.
Reageer!

Subsidie voor Plaatselijk Belang Barger-Oosterveen

EMMEN - Plaatselijk Belang Barger-Oosterveen ontvangt een subsidie van €28.000,- uit het Stimuleringsfonds voor Dorpen en Wijken. Met deze subsidie wordt een nieuwe inrichting van het terrein van buurtgebouw ‘De Dobbe’ gerealiseerd.
Reageer!

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Eric van Oosterhout

“Emmen maak er wat van in 2019!” EMMEN - Inwoners, rijk, provincie en gemeente Emmen, Maak er wat van. En als je ontevreden bent, doe er wat an. Dat is de boodschap van burgemeester Eric van Oosterhout tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Emmen op 4 januari.
Reageer!

Gemeente Emmen maakt werk van SAM-beleid

EMMEN - Het College van de gemeente Emmen vindt het belangrijk dat meer mensen in staat zijn hun eigen leven op te bouwen zonder armoede of schulden. Daarom heeft het college de gemeentelijke aanpak rondom schulden, armoede en minima (SAM) vastgelegd in nieuw beleid ‘Oog voor SAM 2019-2022’.
Reageer!

Met de kerst in Atlas Theater

EMMEN - Vier Tweede Kerstdag met de hele familie in het ATLAS Theater! Geniet vanaf 12.00 uur van een overheerlijke Kerstlunch. De kids hoeven zich niet te vervelen, want we hebben allerlei leuke activiteiten zoals een springkussen, schmink en meer! Je kunt de lunch ook combineren met de voorstelling Tom's Magische Speelgoedwinkel voor een compleet dagje uit! Voor een combi-ticket betaal je een gereduceerd tarief voor de lunch!
Reageer!

Nieuw kunstgrasveld voor DZOH

EMMEN - Voetbalvereniging DZOH krijgt zo snel mogelijk een nieuw kunstgrasveld. Eind augustus keurde de KNVB het huidige kunstgrasveld af omdat de 8 jaar oude ‘mat’ teveel versleten is. Het college van burgemeester en wethouders stelt hiervoor € 350.000 tot €400.000 beschikbaar. De werkzaamheden om het veld te vervangen zijn inmiddels in voorbereiding.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda