GEMEENTE EMMEN

Jan Bos overhandigt Bea Smit haar eerste identiteitspapieren als vrouw

Regenboogweek in Emmen EMMEN - Op 11 oktober, tijdens de Nationale Coming Out dag, heeft Bea Smit, uit handen van wethouder Jan Bos haar nieuwe identiteitspapieren ontvangen. Op haar nieuwe paspoort wordt zij voor het eerst aangemerkt als vrouw. Een bijzonder en emotioneel moment voor Bea en voor haar familie en vrienden.
Reageer!

Meer ruimte voor nieuwe culturele initiatieven in Emmen

EMMEN - Meer geld voor nieuwe culturele initiatieven, een versteviging van de bestaande culturele basis, investeren in het Mensenpark als broedplaats voor kunst, cultuur en innovatie en erfgoed en kleine musea verder professionaliseren. Dat zijn enkele ambities van de gemeente Emmen op het gebied van kunst en cultuur voor de komende vier jaar.
Reageer!

Nieuw centrumgebied Nieuw-Amsterdam feestelijk geopend

NIEUW AMSTERDAM - Woensdagmiddag werd het vernieuwde centrum van Nieuw-Amsterdam officieel geopend door wethouder Rene van der Weide. Na een uitstekende samenwerking tussen de gemeente en de projectgroep -Bruisend Nieuw Amsterdam- was het eindelijk zover! Dewerkzaamheden zijn afgerond en we kunnen met gepaste trots hetresultaat bewonderen. Samen met de inwoners, ondernemers en de Provincie Drenthe hebben we Nieuw-Amsterdam nog mooier kunnen maken.
Reageer!

Succesvolle project Buurtbemiddeling verlengd

EMMEN - Het project Buurtbemiddeling is een succes. In twee jaar tijd hebben 22 vrijwilligers in de gemeente Emmen meer dan 30 burenconflicten helpen oplossen. Daarom wordt het project verlengd tot eind 2018. Het college van burgemeester en wethouders en de woningbouwcorporaties stellen hiervoor gezamenlijk € 62.500,- beschikbaar.
Reageer!

Inwoners meer tevreden over ‘Emmen’

EMMEN - Om de twee jaar is er een onderzoek: Waar staat je gemeente? Een groep inwoners van Emmen krijgt een brief in de bus met de vraag om mee te werken aan dit onderzoek. De hoofdvraag is: wat vind je van Emmen?
Reageer!

Gemeentelijk rioleringsplan: slim en duurzaam!

EMMEN - Slim omgaan met het afvoer van water en de rioolheffing zo laag mogelijk houden; dat zijn de uitgangspunten van het nieuwe Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP). In het plan staat hoe de gemeente Emmen de komende jaren omgaat met onder andere regen- en afvalwater. Daarnaast wordt voorgesteld de tarieven voor rioolheffing nagenoeg gelijk te houden. In oktober neemt de gemeenteraad een besluit over het nieuwe rioleringsplan.
Reageer!

Geef uw mening en win een fiets!

EMMEN - Hoe krijgen we meer Emmenaren op de fiets? Hoe wordt fietsen in de gemeente comfortabeler en veiliger? Hoe geven we ruimte aan nieuwe fietsontwikkelingen zoals e-bikes? En hoe combineren we de fiets optimaal met het Openbaar Vervoer? De gemeente vraagt u om mee te denken hoe Emmen een nog betere fietsgemeente kan worden. Deel uw mening vóór 25 september op gemeente.emmen.nl/heel-emmen-fietst en maak kans op een fiets ter waarde van €1.000,-!
Reageer!

Europese successen voor Emmen

EMMEN - Steden en regio’s grijpen steeds vaker de kans om een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van Europees beleid.
Reageer!

Zwemkampioene Saranda Hofstra in de Bloemen

EMMEN - Zwemster Saranda Hofstra is maandagmiddag door wethouder Bos gehuldigd voor haar nationale zwemtitel. Die veroverde de 20-jarige tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor Master zwemmers op de 50 meter rugslag. Tevens won zij drie zilveren en een gouden medaille. Saranda kwam uit voor de zwemvereniging De Kikker in Emmen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda