JUBILARISSEN

Tijdens dansen werden Joop en Tecla Robben een stel

KLAZIENAVEEN - Vandaag, donderdag 8 oktober beeindigden Joop Robben uit Barger Compascuum en Tecla Sijbom uit Weiteveen precies 65 jaar geleden hun verkeringstijd van drie jaar, waarin hij ook nog de dienstplicht vervulde, met een ja-woord in het gemeentehuis van Emmen. De twee trokken in bij de ouders van Tecla tot dat ze woning aan de Derksweg konden betrekken. Daarna woonde het paar ruim 35 jaar aan de Meridiaan, maar wonen nu alweer 17 jaar in een appartement in het centrum van Klazienaveen.
Reageer!

Liefde op het eerste gezicht zorgt voor 60 jaar huwelijk

EMMEN - Emmens burgemeester Eric van Oosterhout was vanmorgen al vroeg op pad om in verzorgingstehuis De Schans het echtpaar Schuler-Steenkamp te feliciteren met hun 60-jarige huwelijk. Naast een boeket bloemen had Emmens eerste burger ook een fotoboek en een kopie van de originele trouwakte. Deze werd 60 jaar geleden door een aantal personen tijdens de huwelijksvoltrekking ondertekent in het gemeentehuis van Sellingen.
Reageer!

Bernhard Hempen (85) en Geziena Kaijser (83) samen dankzij schrikkeldans

EMMER COMPASCUUM - Een dansavond op 1e Kerstdag in 1956 bij cafe Groothuis aan de markt in Emmen koppelde Bernhard Hempen en Geziena Kaijser ruim 63 jaar geleden aan elkaar. Het was Geziena die de stap zette door Bernhard ten dans te vragen bij een Schrikkeldans. Bernhard had haar al een poosje in het oog, maar deze schrikkeldans zorgde er voor dat de twee vanaf dat moment elkaar hadden gevonden.
Reageer!

Hendrik Kuhl en Marie Peters nog steek gek met elkaar

KLAZIENAVEEN - Vandaag, woensdag 26 augustus bereikten Hendrik Kuhl en Marie Peters een bijzondere mijlpaal, want 70 jaar geleden gaven zij elkaar na een vrij korte verkeringstijd het ja-woord. Toen het oog van Hendrik tijdens een dansavond op Marie viel begon zijn maag te draaien, maar Marie had al verkering. Bij een volgende ontmoeting op de sikkenmarkt bij de Dordsebrug bleek de verkering van Marie uit te zijn.
Reageer!

Liefde op het eerste gezicht voor Tinie Olijve en Klaas Kraster

EMMEN COMPASCUUM - Vandaag, donderdag 20 augustus is het precies 60 jaar geleden dat Tinie Olijve(81) en Klaas Kraster(84) elkaar het ja-woord gaven. Dat gebeurde op een zaterdagmorgen in het gemeentehuis van Emmen samen met nog vier echtparen. Met deze huwelijksvoltrekking door Zegering Hadders kwam er een einde aan een verkeringstijd van zes jaar voor Tinie en Klaas die elkaar voor het eerst zagen bij een tante van Tinie waar zij altijd samen was met enkele nichtjes.
Reageer!

Dansen bracht Joop Hoezen en Annie Meijer bij elkaar

EMMEN - Vandaag donderdag 23 juli is het precies 60 jaar geleden dat Jan Hoezen uit Barger Oosterveld en Annie Meijer uit Klazienaveen elkaar het ja-woord gaven in het gemeentehuis van Emmen. De eerste vlinders in de buik kregen Jan en Annie toen ze elkaar tegenkwamen tijdens een dansavond in Hotel van Dijk in Klazienaveen, maar de vonk voor elkaar sloeg helemaal over bij een volgende afspraak om te gaan dansen in Café De Flinthoek in Barger Oosterveld. Het gevolg was dat Jan daarna menig tochtje op de fiets naar Klazienaveen moest maken om Annie thuis te brengen.
Reageer!

Sannie (80) en Tienus Post (82) genieten ook na 60 jaar nog volop van elkaar

EMMEN – Sannie en Tienus Post in Emmen beleefden vandaag, 23 juli een bijzondere mijlpaal. Precies 60 jaar geleden gaven zij elkaar het ja-woord na een verkeringstijd van twee jaar. De twee troffen elkaar bij de Dordsebrug toen Tienus en zijn vriend Lute Moes (later bekend geworden als zanger Bobby Klein) Sannie en haar vriendin Jantje Goeree tegen kwamen. Dat klikte direct goed voor zowel Tienus maar ook bij Lute, want die trouwde later met Jantje.
Reageer!

Arend Akkerman 100 jaar jong

KLAZIENAVEEN – In verband bij de Corona perikelen was het vandaag, zondag 12 juli, helaas maar een bescheiden feestje in kamer 260 van De Dillehof in Klazienaveen. Arend Akkerman vierde zijn 100ste verjaardag en kreeg natuurlijk burgemeester Eric van Oosterhout op bezoek om namen de het gemeentebestuur van Emmen de felicitaties over te brengen. En natuurlijk ging een groot gedeelde van het gesprek over FC Emmen en Feijenoord de clubs waar ook de jarige een groot fan van is.
Reageer!

Gré de Vries en Lub Hartman al 60 jaar een goed stel

EMMEN – Het is vandaag ongeveer 62 jaar geleden dat er een liefdesvonk oversloeg toen Lub Hartman tijdens een muziekconcours in Ter Apel zijn oog liet vallen op de toen 23-jarige Gré de Vries. Dat was een schot in de roos en ook wederzijds ook al leek de afstand Weerdinge-Onstwedde wel wat groot. Gelukkig had Lub de mogelijkheid om met vaders auto of op de bromfiets wekelijks de rit naar Onstwedde te maken.
Reageer!

Aly de Blaauw en Henk Wolf al 70 jaar bij elkaar

EMMEN – Afgelopen zondag 24 mei beleefden Henk Wolf en Aly de Blaauw in Emmen hun 65- jarig huwelijksdag. Ook deze jubilarissen hadden een mooie feestelijke dag in gedachten, maar het Corona virus gunde ook hun dit niet. Aly de Blaauw werd op 11 januari 1934 in Emmer Compascuum als één na oudste geboren in een gezin met acht kinderen, vier jongens en vier meisjes. Na de lagere school bleef Aly thuis om haar moeder te helpen in de huishouding, maar mocht op 18-jarige leeftijd aan het werk op de AKU waar zij drie jaar werkzaam was in de 2-ploegendienst.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda