JUBILARISSEN

Roelf en Trijntje bijna 70 jaar samen

EMMEN - Afgelopen dinsdag was het na een verkeringstijd van vier jaar precies 65 jaar geleden dat Roelf Pater en Trijntje Pieters elkaar in het gemeentehuis uit Vries het ja-woord hebben gegeven en Leek gingen wonen. De eerste ontmoeting tussen de twee vond plaats tijdens een dansavond op de zondagavond voorafgaande aan de jaarlijkse Zuidlaardermarkt.
Reageer!

Dansavond brengt Trijn Wilting (80) en Albert Engbers (82) bij elkaar

EMMEN/WACHTUM - Het was even gissen welke burgemeester er zou komen op de 60-jarige huwelijksdag van Trijn Wilting en Albert Engbers. Het jubilerende echtpaar leeft al enige tijd gescheiden. Door mobile problemen heeft Albert Engbers sinds begin dit jaar een vast onderkomen in zorgcentrum Valkenhof in De Rietlanden terwijl echtgenote Trijn nog gewoon in het ouderlijk huis in t Haantje woont.
Reageer!

Joke Maatje-Lubbers 40 jaar koorlid

WEITEVEEN - Zaterdagmiddag gingen een leden van het koor Melody in Weiteveen en Schoonebeek op pad om Joke Maatje-Lubbers bij haar huis te verrassen. Maar liefst 40 jaar maakt de Weiteveense al deel uit van een koor. Het begon allemaal in het kerkkoor en sinds vijf jaar maakt ze als sopraan deel uit van Melody.
Reageer!

Paleis Noordeinde basis van 60 jaar huwelijksgeluk

EMMEN - Tijdens een bazar in de grote zaal van Paleis Noordeinde, de huidige werkplek van Koning Willem Alexander, werd de basis gelegd voor een huwelijk die zondag 13 december al 60 jaar heeft stand gehouden. Maarten Wijntje (82) en Dinie Sprokkereef(81) troffen elkaar daar als vrijwiliggers bij een bazar voor de Baptistenkerken in Den Haag.
Reageer!

Tijdens dansen werden Joop en Tecla Robben een stel

KLAZIENAVEEN - Vandaag, donderdag 8 oktober beeindigden Joop Robben uit Barger Compascuum en Tecla Sijbom uit Weiteveen precies 65 jaar geleden hun verkeringstijd van drie jaar, waarin hij ook nog de dienstplicht vervulde, met een ja-woord in het gemeentehuis van Emmen. De twee trokken in bij de ouders van Tecla tot dat ze woning aan de Derksweg konden betrekken. Daarna woonde het paar ruim 35 jaar aan de Meridiaan, maar wonen nu alweer 17 jaar in een appartement in het centrum van Klazienaveen.
Reageer!

Liefde op het eerste gezicht zorgt voor 60 jaar huwelijk

EMMEN - Emmens burgemeester Eric van Oosterhout was vanmorgen al vroeg op pad om in verzorgingstehuis De Schans het echtpaar Schuler-Steenkamp te feliciteren met hun 60-jarige huwelijk. Naast een boeket bloemen had Emmens eerste burger ook een fotoboek en een kopie van de originele trouwakte. Deze werd 60 jaar geleden door een aantal personen tijdens de huwelijksvoltrekking ondertekent in het gemeentehuis van Sellingen.
Reageer!

Bernhard Hempen (85) en Geziena Kaijser (83) samen dankzij schrikkeldans

EMMER COMPASCUUM - Een dansavond op 1e Kerstdag in 1956 bij cafe Groothuis aan de markt in Emmen koppelde Bernhard Hempen en Geziena Kaijser ruim 63 jaar geleden aan elkaar. Het was Geziena die de stap zette door Bernhard ten dans te vragen bij een Schrikkeldans. Bernhard had haar al een poosje in het oog, maar deze schrikkeldans zorgde er voor dat de twee vanaf dat moment elkaar hadden gevonden.
Reageer!

Hendrik Kuhl en Marie Peters nog steek gek met elkaar

KLAZIENAVEEN - Vandaag, woensdag 26 augustus bereikten Hendrik Kuhl en Marie Peters een bijzondere mijlpaal, want 70 jaar geleden gaven zij elkaar na een vrij korte verkeringstijd het ja-woord. Toen het oog van Hendrik tijdens een dansavond op Marie viel begon zijn maag te draaien, maar Marie had al verkering. Bij een volgende ontmoeting op de sikkenmarkt bij de Dordsebrug bleek de verkering van Marie uit te zijn.
Reageer!

Liefde op het eerste gezicht voor Tinie Olijve en Klaas Kraster

EMMEN COMPASCUUM - Vandaag, donderdag 20 augustus is het precies 60 jaar geleden dat Tinie Olijve(81) en Klaas Kraster(84) elkaar het ja-woord gaven. Dat gebeurde op een zaterdagmorgen in het gemeentehuis van Emmen samen met nog vier echtparen. Met deze huwelijksvoltrekking door Zegering Hadders kwam er een einde aan een verkeringstijd van zes jaar voor Tinie en Klaas die elkaar voor het eerst zagen bij een tante van Tinie waar zij altijd samen was met enkele nichtjes.
Reageer!

Dansen bracht Joop Hoezen en Annie Meijer bij elkaar

EMMEN - Vandaag donderdag 23 juli is het precies 60 jaar geleden dat Jan Hoezen uit Barger Oosterveld en Annie Meijer uit Klazienaveen elkaar het ja-woord gaven in het gemeentehuis van Emmen. De eerste vlinders in de buik kregen Jan en Annie toen ze elkaar tegenkwamen tijdens een dansavond in Hotel van Dijk in Klazienaveen, maar de vonk voor elkaar sloeg helemaal over bij een volgende afspraak om te gaan dansen in Café De Flinthoek in Barger Oosterveld. Het gevolg was dat Jan daarna menig tochtje op de fiets naar Klazienaveen moest maken om Annie thuis te brengen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda