ALGEMEEN

Hoe nederlands is Jumbo-Visma nog??

EMMEN - Beste Wielervrienden, Hoe Nederlands is Jumbo-Visma nog? Door de wielerwereld (en het publiek) wordt het team nog altijd gezien als een Nederlandse ploeg, maar collega Raymond Kerckhoffs constateert in zijn opiniestuk dat de meeste Nederlandse toppers in buitenlandse dienst rijden.
Reageer!

In Drenthe forse daling van WW-uitkeringen in tweede coronajaar

ASSEN - In december 2021 eindigde het tweede jaar in de greep van de coronapandemie. De coronacrisis had vooral tijdens de eerste coronagolf veel invloed op de arbeidsmarkt. Daardoor stegen de WW-uitkeringen in 2020. In 2021 daalde de WW juist sterk en kwam lager uit dan voor de crisis. In december 2021 was de WW in Drenthe bijna een derde lager dan een jaar eerder.
Reageer!

Inwoners met een uitkering mogen giften tot 1200 euro per jaar ontvangen

EMMEN - Inwoners met een bijstandsuitkering in de gemeente Emmen mogen vanaf 1 januari 2022 tot 1200 euro aan giften per kalenderjaar ontvangen zonder dat dit verrekend wordt met hun uitkering. Hiermee loopt gemeente Emmen vooruit op landelijke wetgeving voor vrijlating van giften tot 1200 euro voor bijstandsgerechtigden.
Reageer!

Gratis Kerstbomen voor cliënten Voedselbank Emmen

EMMEN - De gemeente Emmen biedt gratis kerstbomen aan cliënten van de Voedselbank in Emmen aan. Deze kerstbomen zouden worden gebruikt in het ‘Tuinbeurs Toverbos’ tijdens het winterevent OnderNul. Helaas heeft de organisatie van OnderNul onderdelen van het winterevent moeten schrappen vanwege de huidige coronamaatregelen. Een van die onderdelen is het Toverbos waarvoor al ruim 800 kerstbomen besteld waren.
Reageer!

De avond van het Kenniscafé op 8 december gaat niet door!

EMMEN - Het bestuur van het kenniscafé Emmen heeft haar abonneebestand al eerder geïnformeerd over het niet door gaan van deze avond op basis van de eerder aangekondigde coronamaatregelen tot en met 4 december, maar de persconferentie van gisteravond benadrukt het genomen besluit alleen maar vanwege de ingestelde lockdown na 5 uur ‘s middags tot in ieder geval 18 december.
Reageer!

FC Klazienaveen en trainer Patrick Beek aan het eind van het seizoen uit elkaar

KLAZIENAVEEN - FC Klazienaveen en hoofdtrainer Patrick Beek hebben besloten het contract aan het eind van het huidige seizoen niet te verlengen. In de drie seizoenen dat Patrick Beek de 1e selectie onder zijn hoede heeft gehad, hebben we samen met hem verder kunnen bouwen aan onze ontwikkeling en ambities. Ondanks de moeilijkheden vanwege het Coronavirus zijn wij zeer content met de invulling die Patrick Beek hier aan heeft gegeven. Hiervoor spreek ik namens FC Klazienaveen mijn dank uit, aldus voorzitter Ralf Herbers.
Reageer!

WWW uitkeringen in Oktober verder gedaald

EMMEN - In oktober daalde het aantal WW-uitkeringen in Drenthe verder. Door daling van de WW en stijging van het aantal vacatures, zijn de personeelstekorten van voor corona terug. UWV werkt samen met partners aan het plaatsen van werkzoekenden op kansrijke beroepen en het daarmee oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt.
Reageer!

Licht over Nederland. Vaderlandse geschiedenis met een kwinkslag

EMMEN - In zijn verzenbundel Licht over Nederland kiest Gezienus Omvlee zijn 101 hoogtepunten uit de vaderlandse geschiedenis. Bij de dichter uit Odoorn is een kwinkslag nooit ver weg. Hij laat het licht schijnen over verworvenheden, mislukkingen en successen, met tongue-in-cheek, als hij dicht over ontstane mythologie rond Jan van Schaffelaar, Michiel Adriaanszoon de Ruyter, Pim Fortuyn, het meisje van Yde, Aletta Jacobs, Mata Hari, koningin Wilhelmina en anderen.
Reageer!

Nieuw bordspel helpt bij signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling

EMMEN - De aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld vraagt om een andere aanpak. Geweld thuis is een hardnekkig en complex probleem, waardoor meer en andere acties nodig zijn om het geweld te signaleren en te stoppen. Een van opvallendste middelen daarvoor is het bordspel -Achter de voordeur-. Dit is ontwikkeld om (aankomende) beroepsprofessionals te helpen signalen te herkennen van huiselijk geweld en kindermishandeling.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda