CULTUUR

Ilse Wösten wint veurdrachtwedstried 2018 van ‘t Aol Volk

EMMEN – In een volle zaal van Atlas Theater werd vrijdagavond de jaarlijkse voordrachtwedstrijd van de Drentse vereniging ‘t Aol Volk gehouden en gepresenteerd door Ina Garming. Maar liefst 12 deelnemers uit de groepen 1 t/m 5 en 20 deelnemers uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen uit de regio plaatsten zich voor deze finaleronde.
Reageer!

Veel belangstelling voor boek “Zwartemeer grensdorp tijdens de tweede”

ZWARTEMEER - Stichting Cultuur Historisch Zwartemeer, presenteerde afgelopen zaterdag in samenwerking met de schrijvers Herman Lübbers senior en junior, het boek: “Zwartemeer, Grensdorp tijdens de Tweede Wereldoorlog” in een bomvol Café De Nachdwacht. Het eerste exemplaar van het boek werd door Herman Lubbers overhandigd aan Jisse Otter, wethouder van de Gemeente Emmen.
Reageer!

Feestelijk onthaal Sinterklaas in winkelcentrum Emmermeer

EMMEN - Nadat Sinterklaas zaterdagmorgen weer feestelijk werd binnen gehaald in Zaandijk begon voor hem een lange reis door Nederland om allee kinderen te bezoeken. Als eerste ging hij richting Drenthe. Na zijn aankomst in Assen werd hij ook groots ontvangen in Emmen centrum door heel veel kinderen en burgemeester Erica van Oosterhout.
Reageer!

Sinterklaas groots ontvangen in Nieuw Amsterdam

NIEUW AMSTERDAM - Nadat Sinterklaas in Emmermeer weer kennis gemaakt had met de kinderen in de wijk vervolgde de goedheiligman met zijn zwarte pieten zijn reis door Drenthe. Eenmaal weer terug op de pakjesboot ging het richting Nieuw Amsterdam waar het kon aanleggen voor het marktplein. Daar stonden duizenden kinderen met ouders en/of opaâ??s en omaâ??s ondanks de koude wind uren te wachten om Sinterklaas te ontmoeten.
Reageer!

Mirjam van Hengel, Marcel de Jong en Pauline Broekema in Amen

AMEN - Vrijdag 9 november vertelt Mirjam van Hengel over het portret dat ze schreef over Remco Campert, dichter, schrijver, columnist. Twee jaar lang zat ze op vrijdagmiddag bij hem aan tafel in Amsterdam en groeide de vertrouwdheid. In ’Een knipperend ogenblik’ heeft ze zijn leven als een verhaal vormgegeven.
Reageer!

De Literaire Hemel gaat samenwerken met Dagblad v/h Noorden

AMEN - Vrijdag 12 oktober opent De Literaire Hemel de deuren voor het 18e seizoen. De unieke formule is niet veranderd, wel de presentatie. Albert Haar heeft aangegeven zijn rol als interviewer te beëindigen, om plaats te maken voor een jongere generatie. Het bestuur is blij in cultuurjournalist Joep van Ruiten van Dagblad van het Noorden een waardige opvolger gevonden te hebben.
Reageer!

Drenthe krijgt twaalf kinderdirecteuren

ASSEN - Kinderen van groep zeven van twaalf basisscholen in Drenthe kunnen op dit moment solliciteren naar de functie van kinderdirecteur bij één van de grote culturele instellingen in Drenthe. De kinderen mogen op 19 september één dag de baas zijn van het Drents Museum, Gevangenismuseum,
Reageer!

Stichting LHB timmert aan de weg

EMMEN - Stichting LHBT Emmen timmert goed aan de weg! De maandelijkse bijeenkomsten op de eerste woensdag van de maand worden goed bezocht en men kan ons online goed vinden. Er wordt steeds meer georganiseerd en de samenwerking met partnerorganisaties verloopt goed. Zo is er samen met het COC Groningen/Drenthe een krans gelegd op 4 mei bij het Monument in Emmen.
Reageer!

Tibetaans museum in Rensenpark wordt twee keer zo groot

EMMEN - Binnen een jaar nadat de Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu zich gevestigd heeft in het Rensenpark in Emmen, breidt hij zijn museum uit. Het museum wordt met een tweede expositiezaal eens zo groot. Het Museum Contemporary Tibetan Art is het enig museum van hedendaagse Tibetaanse kunst museum in de wereld.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda