CULTUUR

Oktober Kindermaand gaat ook in coronatijd door

ASSEN - Bijna honderd Drentse culturele instellingen doen dit jaar, ondanks corona, mee met Oktober Kindermaand. Soms in een andere vorm, soms met kleinere groepen, maar de culturele sector zet de deuren wijd open voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Met inachtneming van de eisen die het RIVM stelt zijn kinderen en bijna overal ook hun ouders weer welkom om deel te nemen aan workshops, rondleidingen en spannende speurtochten.
Reageer!

Culturele activiteiten in de Grote Kerk in Emmen

EMMEN - Het bestuur van de Grote Kerk in Emmen wil u graag weten of u geinformeerd wilt worden over de culturele activiteiten van de Stichting Grote Kerk Cultureel Emmen. Of wellicht wilt u ons financieel ondersteunen. Graag wijs ik u op extra activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid. Van de gemeente Emmen en het veteranenfonds hebben we financiele steun hiervoor gekregen, maar we kunnen extra donaties hard gebruiken.
Reageer!

HAnnah Mae en Erichard Zuiderveld genomineerden Drentse Talentprijs Cultuur

EMMEN - Celliste Mare Keja, singer-songwriter Hannah Mae en schrijver en columnist Richard Zuiderveld zijn genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur. Dit heeft Stichting Kunst & Cultuur bekend gemaakt. De prijs wordt op 20 april 2020 uitgereikt. Mare Keja uit Anderen won vorig jaar op haar cello de landelijke finale van het Prinses Christina Concours in de leeftijdscategorie 12 t/m 14 jaar. De talentvolle celliste werd vijf jaar geleden toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium en wil professioneel celliste worden.
Reageer!

Finale derde Nederlands Kampioenschap Light Verse-dichten

EMMEN – Op zondag 27 oktober aanstaande zal in Eetcafé Groothuis aan de Stationsstraat in Emmen de finale worden gehouden van het derde Nederlands Kampioenschap light Verse-dichten. Lichtvoetige gedichten die gebracht worden door de finalisten Wim Meyles, Robin Veen, Loek Smit, Christiaan Abbing, Hans Mooi, Adrie Oudejans, Bert van den Helder en Onno-Sven Tromp.
Reageer!

Huldigingen (en Koninklijke Onderscheidingen) bij ’t Aol’ Volk

NOORD SLEEN - Tijdens de jaarlijkse z.g.n â??actievenavondâ?? van de Drentse Vereniging â??t Aolâ?? Volk op zaterdagavond 5 oktober 2019 in zalencentrum Wielens, in Noord-Sleen werden vrijwilligers in het zonnetje gezet die 25 of 40 jaar actief zijn bij de vereniging.
Reageer!

Taalwerkplaats in Nieuw-Amsterdam viert tienjarig bestaan!

NIEUW AMSTERDAM - Zondagmiddag 13 oktober is het exact 10 jaar geleden dat de oprichtingsakte van de Stichting Taalwerkplaats Drenthe bij de notaris passeerde. Dit dient niet ongemerkt voorbij te gaan! Nadat met veel gevoel voor avontuur de Oude Waterzuivering aan de Zijtak OZ bewoonbaar was gemaakt is een dapper bestuur aan de slag gegaan om de Taalwerkplaats leven in te blazen. Vele activiteiten werden georganiseerd. Cursussen, workshops, voorstellingen, schrijfwedstrijden en een heus Schrijverscafé verwenden de inwoners uit de regio.
Reageer!

Dry Riverbed Trio in de Amer in Amen

AMEN - Swingend, enthousiast en aanstekelijk. Dat is het Dry Riverbed Trio ten voeten uit. Zondagmiddag 13 oktober om 14.00 uur komen ze naar De Amer in Amen om de authentieke rockabilly, country en blues uit de jaren ’50 en ‘60 te laten herleven. Dusty Ciggaar (gitaar en zang), Daryll Ciggaar (drums en zang) en Ronald Tilgenkamp (contrabas en zang) zijn de drie jonge honden die samen het trio vormen.
Reageer!

Aftrap bijzondere metamorfose Nabershof Emmen

EMMEN – Afgelopen vrijdag vond de aftrap plaats van de nieuwe aanbouw van de Nabershof aan het Noordeind in Emmen waarin het museum van zal worden gevestigd. ‘t Volk van Grada, De Hondsrug UNESCO Global Geopark en ruim honderd genodigden waren getuige van een bijzonder moment, die werd ingeleid door enkele sprekers waaronder Johan Stuulen, voorzitter van ’t Volk van Grada, Cathrien Posthumus en manager van De Hondsrug UNESCO Global Geopark:
Reageer!

Jonge generatie pakt traditie van de oogstdag in Roswinkel weer op

ROSWINKEL – Op zondag 1 september aanstaande zal voor de 36ste keer weer een oogstdag worden gehouden in Roswinkel. Na een jaar zonder oogstdag, heeft een jongere groep in Roswinkel de draad weer opgepakt. Een groepje van 20 personen, deels oude bezetting en deels nieuwe bezetting willen toch dat deze jaarlijkse traditie weer een herstart krijgt.
Reageer!

Tentoonstelling Drenthe & de Gouden Eeuw in Collectie Brands|

NIEUW DORDRECHT - Afgelopen vrijdag opende wethouder Robert Kleine in Musuem Collectie Brands in Nieuw Dordrecht de grote tentoonstelling Drenthe & de Gouden Eeuw. De Gouden Eeuw wordt in de geschiedenisboeken neergezet als een hoogtepunt in de Nederlandse geschiedenis, waarin de economie opbloeide en er veel gebeurde op het gebied van kunst en wetenschap. Maar was dit het geval voor héél Nederland? Was de rijkdom van Amsterdam ook te vinden in Drenthe?
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda