CULTUUR

Bloesemconcert in Barger Oosterveld

BARGER OOSTERVELD - Op zondag 21 mei aanstaande van 14.00 uur tot 16.30 uur is er een bloesemconcert achter de Sint Gerardus Majella kerk in Barger Oosterveld. De werkgroep Kerk en Cultuur nodigt u van harte uit voor een bloesemconcert op zondagmiddag 21 mei. Achter de fraaie kerk bevindt zich aan de ene kant het prachtig kerkenbos met zijn bijzondere kruiswegstaties en aan de andere kant de tuin met appelbomen die momenteel rijk te bloeien staan.
Reageer!

Bloesemconcert bij de Sint Gerarduskerk in Barger Oosterveld

BARGER OOSTERVELD - Op zondag 21 mei aanstaande van 14.00 uur tot 16.30 uur is er een bloesemconcenrt achter de Sint Gerardus Majella kerk in Barger Oosterveld. De werkgroep Kerk en Cultuur nodigt u van harte uit voor een bloesemconcert op zondagmiddag 21 mei. Achter onze fraaie Gerardus Majella kerk bevindt zich aan de ene kant het prachtig kerkenbos met zijn bijzondere kruiswegstaties en aan de andere kant de tuin met appelbomen die momenteel rijk te bloeien staan. Daar achter het goed onderhouden kerkhof waar onze dierbare overledenen rusten in een oase van rust en vrede.
Reageer!

Actiemaand Gekleurd Grijs

EMMEN - Mooie voorstellingen en inspirerende lezingen bezoeken, bijzondere rondleidingen volgen en zelf creatief aan de slag gaan. Elkaar ontmoeten onder het genot van een drankje. In april organiseren instellingen en kunstenaars in heel Drenthe bijzondere activiteiten voor senioren tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs. De eerste actiedagen zijn voorbij, maar tot 1 mei is er nog heel veel te doen bij de culturele organisaties. www.gekleurdgrijs.nl.
Reageer!

Jeugdige Drentse voordrachtskunstenaars in het ATLAS theater

EMMEN -Vrijdagavond 31 maart 2023 was de grote finale van de voordrachtwedstrijd die de Drentse vereniging t Aol Volk dit jaar weer na 3 jaar corona voor de jeugd organiseerde. Het was geweldig om te zien en te horen hoe de ruim 30 jeugdige finalisten op het toneel in een bomvolle zaal van het Atlas Theater hun gedichtje in het Drents voordroegen. Er was weer veel keuze in gedichten: bestaande gedichten, maar ook weer een aantal nieuwe zelfgeschreven gedichten. Gedichten over sport, een huisdier en nog veel meer onderwerpen.
Reageer!

Wie gaat er vanavond met de Grada Eding-Askes beker naar huis?

EMMEN - Afgelopen woensdag zijn er voorronden gehouden en hebben leden van ’t Aol’ Volk gejureerd en vanavond, vrijdag 31 maart, dus de grote finale. De juryleden Annemiek Drenth, taolambassadeur, Klaas Schultz, taolkunstenaar en Eric van Oosterhout, burgemeester, zullen het niet gemakkelijk krijgen. Het voordragen wordt afgewisseld met dansen van de Jeugd- en Kinderdansgroep ’t Aol’ Volk. De aanvang is 19.00 uur en de toegang gratis
Reageer!

Filosofisch feestje voor Voedselbank

EMMEN - Filosoof Jan Marten studeerde Wijsbegeerte en Informatica in Leiden. Na een carrière als ICT-manager in de optie- en aandelenhandel zoekt hij nadrukkelijk zijn oude liefde de wijsbegeerte weer op. Hij is een veel gevraagd denker op diverse podia in Nederland, publiceerde in gezaghebbende tijdschriften en is ook actief bij verschillende media in ons land.
Reageer!

Van Gogh Huis Drenthe wegens verbouwing gesloten

NIEUW AMSTERDAM - In het Van Gogh Huis Drenthe wordt gewerkt aan een vernieuwde inrichting en presentatie. Daarom zijn wij vanaf januari gesloten tot halverwege juni. Houd svp onze website in de gaten voor de actuele berichtgeving over onze heropening.
Reageer!

Tentoonstelling Kerst & Kaart in Collectie Brands

NIEUW DORDRECHT - Op vrijdag 4 november aanstaande vindt de opening plaats van de nieuwe tentoonstelling Kerst & Kaart bij de Collectie Brands in Nieuw Dordrecht. Een tentoonstelling over de oorsprong van het kerstfeest en zijn gebruiken en de traditie van het versturen van kerstkaarten. U vindt de uitnodiging in de bijlage. Vanaf 15:45 uur begint de inloop waarna om 16:00 uur gestart wordt met het openingsprogramma. Wij verzoeken u vriendelijk om u voor de opening aan te melden via info@collectie-brands.nl
Reageer!

1000ste bezoeker bij "Pracht in Dracht".

EMMEN - De tentoonstelling "Pracht in Dracht" van de Drentse vereniging 't Aol' Volk is pas enige weken te zien in het CBK-gebouw in het Rensenpark in Emmen en heeft reeds nu de 1000ste bezoeker mogen verwelkomen.De bezoekers zijn vol lof over de opzet van de tentoonstelling; uitleg en presentatie van stoffen en sieraden en beschrijvingen van gebruiken. Ook de moderne kunst wordt niet vergeten en oude stoffen zijn, met een knipoog naar heden verwerkt.
Reageer!

Folk an de Gruppe wint Waarderingsprijs 2022

EMMEN - Dinsdagavond 10 mei 2022 reikte burgemeester Eric van Oosterhout de Waarderingsprijs 2022 uit tijdens de Waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners in het ATLAS Theater. Van de drie genomineerden gingen de vrijwilligers van -Folk an de Gruppe- uit Nieuw-Schoonebeek met de prijs naar huis; een cheque van 1.000 euro en een bos bloemen. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda