CULTUUR

Drents Literair Café op dinsdag 14 november

KLAZIENAVEEN – Na het succes van afgelopen jaar staat op dinsdag 14 november opnieuw het Drents Literair Café in De Witte Olifant op het programma. De avond begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De gasten op deze avond zijn de Drentse verteller Henk Pras, Klazienavener Gerwin Groote en onderwijzeres in opleiding Monique Immink.
Reageer!

Handbalstanden District Noord

ROLDE - De standen van de handbalcompetitie van het Nederlands Handbal Verbond, landelijk en district Noord zien er na het afgelopen weekend als volgt uit:
Reageer!

Handbalstanden District Noord

ROLDE - De standen van de handbalcompetitie van het Nederlands Handbal Verbond, landelijk en district Noord zien er na het afgelopen weekend als volgt uit:
Reageer!

Leerlingen interviewen Gideon Samson

ANNEN - Een succesvolle schrijver interviewen op het grootste literatuurfestival van het Noorden. En het levert nog studiepunten op ook. Tessa Jansen, Talisha Koers, Sterre Nuus en Jet Snijder uit de 2e klas Mavo van het Dr. Nassau College Penta gaan 18 juni in Amen Gideon Samson ondervragen over ‘Eilanddagen’.
Reageer!

Cultureel Gekleurd Grijs Festival voor senioren

EMMEN - Vrijdag 21 april vormt Emmen het decor van een eigentijds festival voor senioren die van kunst en cultuur houden. In woonwijkcentrum Holdert vindt het Gekleurd Grijs Festival plaats. Het festival biedt een veelzijdig programma met optredens, workshops, presentaties en het resultaat van twee kunstprojecten met inwoners in Zandpol en Zuidlaren. Het festival start om 14.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Het doorlopende programma is gratis toegankelijk.
Reageer!

Open dag Loods 13 geslaagd

EMMEN – Afgelopen zaterdag hield Loods 13 aan de Flintstraat in Emmen een open dag om te laten zien wat deze instelling allemaal in huis heeft. De bezoekers lieten zich op de hoogte brnegen van de mogelijkheden bij de ontwikkelplek voor theater in Emmen. Loods13 geeft theaterlessen in Emmen, maakt voorstellingen die geïnspireerd zijn door de verhalen van jongeren en volwassenen in Drenthe en Groningen en doet bijzondere community projecten met diverse groepen om te verbinden, te enthousiasmeren en samen te ervaren. Loods13 biedt mensen vanaf 8 jaar theaterlessen op niveau. Spelers werken in verschillende leeftijds- en niveaugroepen en zitten in een vaste jaargroep. Iedereen wordt op eigen niveau getraind en werkt uiteindelijk naar een voorstelling toe die gespeeld wordt op eigenzinnige locaties.
Reageer!

Seniorenvereniging Barger-Oosterveld e.o. doet het goed!

BARGER OOSTERVELD - De seniorenvereniging Barger-Oosterveld e.o., kortweg SBO e.o., bestaat 1,5 jaar en heeft inmiddels 160 leden! Het gaat heel goed met de vereniging. Naast de ouderenbonden Unie KBO en PCOB is onze seniorenvereniging de enige zelfstandige vereniging in de regio.
Reageer!

Nieuwe inwoner voor Zandpol en Nieuw-Amsterdam en ze heet ..... Everdina

ZANDPOL - Kunstenaar Yanthe van Nek is bezig met een artist in residence project in Zandpol en Nieuw-Amsterdam. Samen met een groep bewoners van woonzorgcentrum Oldersheem heeft ze een nieuwe inwoner gecreëerd: Everdina. De vrouw komt de komende weken tot leven als ze met haar kleinkind op avontuur gaat in de regio en te bewonderen is in foto’s, films en een boek in een caravan en de bibliobus.
Reageer!

Nominaties Drentse Talentprijs Cultuur

ASSEN - De nominaties voor de Drentse Talentprijs Cultuur zijn bekend! Filmer Daan Alberts uit Assen, Cody Hidding oftewel DJ Lawss uit Klazienaveen en de neven Jasper en Stijn Steenhuis uit Barger-Compascuum maken maandag 3 april kans op 2500 euro en een professionele fotoshoot van Sake Elzinga. De prijsuitreiking vindt plaats in theater Hofpoort in Coevorden.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda