WANDELEN

Seniorenwandeling in Klazienaveen

EMMEN - De seniorensportcoaches van de gemeente Emmen organiseren dinsdag 14 juli een wandeling in Klazienaveen voor alle 60-plussers in de gemeente Emmen. De wandeling start om 11.00 uur vanaf Wijk- en Dienstencentrum Noorderbreedte (Meteoor 3) in Klazienaveen.
Reageer!

Wandelen met een vleugje historie Drentse Wandelvierdaagse

ODOORN - Odoorn en omgeving is niet alleen heel mooi in de lente, maar heeft ook een rijk verleden. In deze streek op de Hondsrug is het bij wijze van spreken net alsof u door de eeuwen heen loopt. Er is zoveel bewaard gebleven. Terwijl u door de prachtige natuur van Drenthe wandelt, komen deze vervlogen tijden tot leven.
Reageer!

Wandelvereniging Bargermarke houdt 19e Angelslotocht

Emmen ? Wandelvereniging Bargermarke houdt op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei de 19e Angelslotocht. Ook voor de jeugd is er een route uitgezet. Er kan gekozen worden voor de afstanden: 5, 10, 15, 30 en 40 km. Tevens is de tocht ook geschikt voor mensen die Nordic Walking beoefenen. De starttijden zijn: 40 km van 8:30-10:00 uur; 30 km: van 8:30 uur 10:00 uur; 5-10-15 km van 8:30-13:30 uur. De startplaats is het clubgebouw aan de Oldenhave in Angelslo.
Reageer!

Drentse Wandel 4-daagse groot succes!

ODOORN - Het was een geslaagde Drentse Wandelvierdaagse en niet in de laatste plaats door het prachtige weer. Alle dagen zon en alleen ?s morgens een spatje regen. Velen hadden zin om met Hemelvaartsdag te wandelen. Ze kwamen in grote getale naar het vierdaagseterrein in Odoorn om zich in te schrijven. In totaal deden er aan het evenement 2000 wandelaars mee. Ze kwamen uit alle delen van Nederland. Velen wandelden al eerder mee en vinden het fijn om weer in de mooie natuur van Drenthe te wandelen. Ook houden ze van de gemoedelijke sfeer en het niet al te massale karakter van deze vierdaagse.
Reageer!

Start van de Drentse Wandel 4-daagse

ODOORN - Gisteren op woensdag 16 mei, ging de Drentse Wandel 4-daagse in Odoorn van start. Het begint met een Kennedymars van 80 km. en een Kennedymars-Plus van 200 km. Vandaag startte de vierdaagse van 10, 20, 30 en 40 km. en een Jeugd 4-daagse van 5 en 10 km.
Reageer!

Optimaal wandelweer op tweede wandeldag Drentse Wandel 4-daagse

ODOORN - Beter weer kon niemand zich vandaag wensen. De sfeer was ontspannen en op de rustplaatsen was het genieten van de schitterende natuur, de gezelligheid, lekkere hapjes of een djemb? concert. Door de droge warme lucht had het Rode Kruis minder problemen te behandelen. Waren die er al, dan ging het vooral om blaren. Net als gisteren was iedereen content over de routes. Precies goed qua afstand en langs mooie paden. Er wandelden ook heel wat honden mee. Vaak behoorlijke afstanden liepen ze ? netjes aangelijnd - met hun baasjes mee.
Reageer!

Lange-afstand-wandelaar van het 1e uur gaat voor Kennedymars-Plus

ODOORN - Bert Tibbe wil dit jaar koste wat het kost meedoen aan de 1e editie van de Kennedymars-Plus van 200 km. in Odoorn. De Stichting Drentse Wandel 4-daagse organiseerde deze tocht al vaker, maar nu krijgen de wandelaars voor het eerst een erkenning voor deze bijzondere prestatie. Als ze de finish halen, worden ze beloond met een medaille speciaal voor de Kennedymars-Plus. Dit aandenken aan deze eerste keer wil Bert graag in zijn bezit hebben. Bovendien stond hij aan de wieg van deze nieuwe tocht.
Reageer!

Avondwandelvierdaagse

KLAZIENAVEEN - De Avondvierdaagse in Klazienaveen vindt plaats van maandag 21 mei t/m donderdag 24 mei a.s. De organisatie is als vanouds weer in handen van de wandelsportvereniging ?De Tippelaar?. Verleden jaar werd er door scholen van Klazienaveen, Nieuw-Dordrecht, Oranjedorp, Barger-Compascuum, Weiteveen en Zwartemeer aan de Avondvierdaagse deelgenomen. Het aantal deelnemers was toen rond de 1400. De scholen zijn inmiddels benaderd en voorzien van een raambiljet en inschrijfformulieren. Hopelijk groeit het aantal deelnemers ook dit jaar weer.
Reageer!

Vooraanmelden voor de Drentse Wandel 4-daagse kan nog t/m 19 april!

ODOORN - In het Hemelvaartweekend van 16 t/m 20 mei wordt opnieuw de Drentse Wandel 4-daagse georganiseerd. Het is ieder jaar weer een gezellig evenement waar veel wandelaars uit Drenthe en alle andere provincies op af komen. Meer dan 600 deelnemers uit heel Nederland hadden zich begin april al aangemeld en profiteerden van een flinke korting op het inschrijfgeld. De korting geldt nog tot en met donderdag 19 april door inschrijving via de site www.dw4d.nl of via het inschrijfformulier in de folder. Daarna kunnen wandelaars zich tijdens de vierdaagse in de tent op de Torenweg aanmelden bij de inschrijfbalie.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda