Optimaal wandelweer op tweede wandeldag Drentse Wandel 4-daagse

ODOORN - Beter weer kon niemand zich vandaag wensen. De sfeer was ontspannen en op de rustplaatsen was het genieten van de schitterende natuur, de gezelligheid, lekkere hapjes of een djemb? concert. Door de droge warme lucht had het Rode Kruis minder problemen te behandelen. Waren die er al, dan ging het vooral om blaren. Net als gisteren was iedereen content over de routes. Precies goed qua afstand en langs mooie paden. Er wandelden ook heel wat honden mee. Vaak behoorlijke afstanden liepen ze ? netjes aangelijnd - met hun baasjes mee.

Heel wat wandelaars bereiden zich ook op Nijmegen voor.

Frank van der Kuur, 27 jaar, uit Emmen gaat er voor de 1e keer aan meedoen. Hij wandelt deze dagen 4 x 30 km. Hij vertelt: “ik liep in december alleen nog maar van het koffiezetapparaat naar mijn bureau. Ik merkte dat mijn conditie achteruit ging. Mijn broer, zijn kinderen en mijn vriendin deden allemaal al eens Nijmegen. Ik raakte besmet door het virus. Maar ik vind wandelen ook heel leuk, enorm ontspannend en ik kan makkelijk mijn werk erdoor loslaten.”

Ook Tanja Teeselink en Alie Gils gaan voor de 1e keer Nijmegen doen. Ze zijn resp. 46 en 50 jaar en komen uit Assen. Ze kennen elkaar al een jaar of zeven, maar het wandelen bracht hen samen. Ze zijn al goed voorbereid en wandelen elke week heel wat uren. Eerst deden ze aan hardlopen en merkten dat ze altijd achteraan liepen. Nu ze wandelen doen, gaat het beter en passeren ze zelfs iedereen.


Omar Poelstra, 20 jaar, zit vanaf december 2011 in het leger. Samen met zes anderen van zijn bataljon van de kazerne in Zoutkamp doet hij vandaag mee. Hij traint dagelijks verplicht 20 km., maar heeft daarnaast ook de mogelijkheid om naar eigen keuze een training te kiezen. Zij keuze viel op één dag Drentse Wandel 4-daagse en een route van 30 km. Hij loopt met een bepakking van 11 kg. Het militaire schoeisel wat hij draagt is best zwaar, te vergelijken met een wandelschoen in de categorie B/C.


De weersvoorspellingen zijn goed voor dit weekend. Het is nog altijd mogelijk om mee te doen en te genieten van de mooie routes, de gezelligheid en het wandelen. Eén of twee dagen mee doen, is allebei mogelijk. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda