ZORG

Mantelzorger overhandigd aan wethouder Guido Rink

EMMEN - Marian Visser is al jaren fulltime mantelzorger voor haar inwonende 96-jarige moeder. Marian maakt hierbij geen gebruik van zorginstellingen. Ze heeft onlangs een verhalenbundel geschreven met als titel 'Muizen wakkerstampen en andere ludieke verhalen van een mantelzorger over haar 96-jarige inwonende moeder'. Vanochtend heeft mevrouw Visser de bundel overhandigd aan wethouder Guido Rink.
Reageer!

IPSO Inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen bedreigd in voortbestaan

EMMEN - Een groot aantal IPSO Inloophuizen verkeert in financieel noodweer door de coronacrisis. De inkomsten zijn onder andere afhankelijk van de SamenLoop voor Hoop in onze regio. Tijdens dit 24 uur durende wandelevenement komen jaarlijks duizenden mensen in actie voor onder andere het inloophuis. Vanwege de coronacrisis konden de 40 Samenlopen die dit jaar zouden plaatsvinden, niet doorgaan. Het gevolg is dat inloophuizen nu minder geld ontvangen en moeite hebben het hoofd boven water te houden.
Reageer!

Het Nationaal Ouderenfonds levert De PLUSBUS voor Emmerhout af.

EMMEN - De PLUSBUS is een initiatief van Wijkbelangen Emmerhout en Emmenhoutlijm, een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsorganisaties en woningbouwcorporaties in Emmerhout. Wijkbelangen heeft het project verder opgepakt.
Reageer!

Overstappen loont met Zorgverzekering op Maat

EMMEN - Zo’n 50% van de collectief verzekerde inwoners bij de gemeente Emmen zijn overgestapt naar een andere zorgverzekering of hebben een wijziging doorgevoerd in hun pakket bij Zilveren Kruis Achmea. Als je dat naast het landelijke overstapcijfer zet van 6%, dan is dat een zeer goed resultaat van het project Zorgverzekering op Maat.
Reageer!

TSN Emmen wordt overgenomen door AtHome First

Cliënten houden hun eigen hulp EMMEN / TSN Thuiszorg wordt in Emmen overgenomen door AtHome First, onderdeel van First Company Group. Wethouder Jan Bos: “AtHome First kan de continuering van de huidige ondersteuning garanderen waarbij cliënten in de meeste gevallen hun eigen hulp houden.
Reageer!

Goedkoper met de Regio Taxi

EMMEN - Een heel goed initiatief volgens de voorzitter van de gehandicapten organisatie OSOG binnen de gemeente Emmen, maar toch een kritische nood over de wijze van (het niet) tijdig bekend maken aan alle wmo regio taxi gebruikers, en zelfs het regio taxi personeel niet vooraf hierover in te lichten.
Reageer!

De Hooimijt legt zorgtuin aan

WEERDINGE - Zorgboerderij De Hooimijt bij Weerdinge laat dit voorjaar een zorgtuin aanleggen. Rondom de zorginstantie bevindt zich drie hectare bos en voormalig landbouwgrond dat door de gemeente in bruikleen is gegeven. Met de aanleg is een bedrag gemoeid van 35.000 euro en dit zal 12 nieuwe dagbestedingsplekken opleveren.
Reageer!

Workshop uiterlijke verzorging bij kanker

EMMEN - Op dinsdag 16 december houdt het Scheper Ziekenhuis in samenwerking met de stichting Look Good…Feel Better in Emmen een gratis workshop over uiterlijke verzorging bij kanker. De workshop is bedoeld voor mensen met kanker. Door hen te helpen er goed en verzorgd uit te zien, wil het ziekenhuis uit Emmen de patiënten een steuntje in de rug geven.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda