‘Meters met diabetes’ op 13 locaties in Drenthe van start

Emmen - Deelnemers wandelen de hele zomer wekelijks onder begeleiding van professionals. Meters met Diabetes is er voor iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid, maar vooral voor mensen met diabetes, overgewicht of andere chronische aandoeningen. Deelnemers worden in de vertrouwde omgeving van hun huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut of buurtsportcoach gevraagd of ze mee willen doen.


Vanaf de meivakantie zijn er verspreid over de provincie 13 groepen van start gegaan. Zij gaan samen iedere week, 20 weken lang, wandelen om te ervaren wat bewegen doet voor hun gezondheid. Door samen op pad te gaan in een groep, met een professional, wordt gezorgd voor vertrouwen en sociaal contact wat een enorm positieve uitwerking heeft op de mensen.

In Emmen waren er de eerste keer ruim 30 deelnemers. Er werd op een zonovergoten dag een prachtige route gelopen en de wandelaars keken uit naar de volgende wandeling. Ook in Klazienaveen, Barger-Compascuum, Exloo, Zuidlaren, Vries, Roden, Nijeveen, Meppel, Dwingeloo, Zuidwolde en Nieuw-Amsterdam Erica zijn groepen gestart.

Meters met Diabetes is de Drentse variant van de landelijke diabetes challenge die wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. De projectgroep in Drenthe werkt nauw samen met de BvdG-foundation, maar kiest bewust voor de lokale aanpak. Juist daarom hebben we er ook voor gekozen het eindevent in Drenthe te organiseren. Op zaterdag 17 september zal tijdens de Hunzeloop speciaal aandacht zijn voor deze groep wandelaars. Zij kunnen die dag een route van 10 km, 5 km of 2,5 km lopen om gezamenlijk deze periode af te sluiten.

Achtergrondinformatie
Meters met Diabetes is er voor iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid, maar vooral voor mensen met diabetes, overgewicht of andere chronische aandoeningen. Deelnemers ervaren op een veilige en gezellige manier wat het effect is van bewegen op hun gezondheid en/of diabetes. Onderzoek laat onder andere zien dat deelnemers zich na hun deelname fitter en energieker voelen, afvallen en minder medicatie nodig hebben. Bovendien ervaren ze dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is en dat motiveert zijn om ermee door te gaan. Door deze mensen de juiste begeleiding te geven loopt een professional mee, zo zorgen we dat ze met vertrouwen op pad gaan.

Meer informatie over het project kun je opvragen bij SportDrenthe: https://sportdrenthe.nl/team-meedoen/diensten/senioren-sportstimulering-en-beweegaanbod/diabetes-challenge.


Op de foto de eerste wandeling van de deelnemersgroep in Emmen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda