Lange-afstand-wandelaar van het 1e uur gaat voor Kennedymars-Plus

ODOORN - Bert Tibbe wil dit jaar koste wat het kost meedoen aan de 1e editie van de Kennedymars-Plus van 200 km. in Odoorn. De Stichting Drentse Wandel 4-daagse organiseerde deze tocht al vaker, maar nu krijgen de wandelaars voor het eerst een erkenning voor deze bijzondere prestatie. Als ze de finish halen, worden ze beloond met een medaille speciaal voor de Kennedymars-Plus. Dit aandenken aan deze eerste keer wil Bert graag in zijn bezit hebben. Bovendien stond hij aan de wieg van deze nieuwe tocht.


Bert Tibbe is 54 jaar. Hij doet dit jaar voor de achtste keer mee en wandelt voor de vierde keer de route van 200 km. Deze bestaat uit een Kennedymars van 80 km. en nog eens drie dagen een wandelroute van 40 km. Zodra de voorinschrijving opende, meldde hij zich aan. Bert wandelt deze tocht samen met Jan Veldman, 43 jaar. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in 2005 tijdens de Kennedymars in Odoorn. Ze zagen elkaar vervolgens een jaar niet, maar ontmoetten elkaar weer tijdens de Kennedymars van 2006. Vanaf dat moment werden het vaste wandelmaten.

Bert vertelt dat ze geen hardlopers zijn: ‘We laten ons niet opjagen. We wandelen voor de gezelligheid en genieten erg van de natuur. We hebben een thermosfles bij ons en als het ergens mooi is, gaan we er gewoon even zitten’. Het stuk van de route van Noord-Sleen naar ’t Haantje vindt Bert bijzonder mooi. ‘Het is dan al een stuk in de morgen, het wordt licht en je hoort de vogels fluiten.’

Bert vindt het ook elk jaar weer leuk om veel bekende gezichten te zien. Op de stempelposten ontmoeten de wandelaars elkaar als ze er even uitrusten. Het is dan altijd erg gezellig met elkaar. Een fantastisch moment vindt Bert ook de aankomst op donderdag bij de finish van de Kennedymars. ‘Mijn hele familie staat daar te wachten.
De één met een halve liter Berenburger, de ander met worsten en weer een ander met bloemen.’ Ze drinken nog even wat samen en dan zit het eerste deel van de 200 km. er op. Bert gaat zoals hij zegt ‘uitgeblust naar huis’ om daar weer wat op krachten te komen. Er volgen immers nog drie dagen van 40 km. die hij, samen met zijn maat Jan, moet gaan volbrengen.

Meer informatie over de Kennedymars (-Plus) is te vinden op www.dw4d.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda