Start van de Drentse Wandel 4-daagse

ODOORN - Gisteren op woensdag 16 mei, ging de Drentse Wandel 4-daagse in Odoorn van start. Het begint met een Kennedymars van 80 km. en een Kennedymars-Plus van 200 km. Vandaag startte de vierdaagse van 10, 20, 30 en 40 km. en een Jeugd 4-daagse van 5 en 10 km.


Gisterenavond, exact om 22.00 uur, geeft de voorzitter Jaap van der Wielen het startsein en kunnen de 117 Kennedymars (-Plus) wandelaars vertrekken. Familie en vrienden vormen buiten een erehaag en wensen de wandelaars veel succes. Deze zijn nog even te zien, maar lossen al snel in het donker op. Ze gaan vannacht van Odoorn, richting Kibbelveen, Sleen, Erm en via Noord-Sleen en ’t Haantje weer terug naar Odoorn. Het is een heerlijke nacht om te wandelen: fris, helder en droog.

Veel Kennedymarslopers hebben al vaker meegedaan en vinden het leuk elkaar weer te ontmoeten. Dat maakt het gezellig en vertrouwt. Maar er zijn ook nieuwe gezichten, zoals dat van Monique Mulder en Judith Sulmann. Ze zijn 44 en 46 jaar, komen uit Emmen en wandelen voor de eerste keer een Kennedymars. Ook Huib Modderkolk uit Amsterdam, 29 jaar, wandelt de Kennedymars voor het eerst. Hij krijgt binnenkort een dochtertje en draagt deze tocht aan haar op!.

Vandaag, de eerste dag van de vierdaagse, was het heerlijk wandelweer. Het heeft er zeker toe bijgedragen dat het deelnemersaantal deze dag op 1600 kwam te liggen. En dat zou de komende dagen nog wel eens behoorlijk kunnen stijgen als het mooie weer aanhoudt en mensen besluiten om toch nog één, twee of drie dagen mee te doen.

Goed om te zien is, dat er ook weer jonge mensen meedoen. Onder andere twee jongen meiden van 13 jaar uit Emmen. Ze wandelen vier dagen 20 km. Het zijn Annerens Hoogerkmap en Katja Stam. Ze wandelen bovendien voor een goed doel “Stichting Mont Ventoux tegen kanker”.

Er bleek vandaag veel waardering voor de routes. De wandelaars vonden ze mooi, ze liepen niet langs grote wegen, er was een goede verdeling van rustpunten en ook de nieuwe lussenbenadering van de routes bleek goed te bevallen.

Een groot deel van de 117 Kennedymarslopers haalde vandaag de finish. Tot 18.00 uur hadden ze de tijd om de tocht van 80 km. te beëindigen. Ze kregen een medaille voor deze mooie prestatie. Degenen die de Kennedymars uitliepen, maar de komende drie dagen nog eens iedere dag 40 km. gaan lopen, ontvangen pas zondag een medaille. Het is een speciale beloning voor deze bijzonder zware tocht van 200 km.: de 1e Kennedymars-Plus.

Morgen, 18 mei gaat de tweede dag van start en gaat de routes richting Exloo, Schoonoord, Wezuperbrug en Eesergroen. Degenen, die nog één, twee of drie dagen mee willen doen, kunnen zich inschrijven in de vierdaagsetent op de Torenweg, nabij nummer 20 in Odoorn.

Voor meer info zie www.dw4d.nl of telefoon 0591- 51 23 45

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda