Drentse Wandel 4-daagse groot succes!

ODOORN - Het was een geslaagde Drentse Wandelvierdaagse en niet in de laatste plaats door het prachtige weer. Alle dagen zon en alleen ?s morgens een spatje regen. Velen hadden zin om met Hemelvaartsdag te wandelen. Ze kwamen in grote getale naar het vierdaagseterrein in Odoorn om zich in te schrijven. In totaal deden er aan het evenement 2000 wandelaars mee. Ze kwamen uit alle delen van Nederland. Velen wandelden al eerder mee en vinden het fijn om weer in de mooie natuur van Drenthe te wandelen. Ook houden ze van de gemoedelijke sfeer en het niet al te massale karakter van deze vierdaagse.

De vierdaagse begon op woensdagavond 16 mei met een Kennedymars van 80 km. De hele nacht en de hele daarop volgende dag kunnen de wandelaars in maximaal 20 uur de afstand afleggen. Slechts negen van de 117 mensen haalden de finish niet. Veel wandelaars genieten behalve van de prestatie ook van het mooie moment dat de zon opkomt en dat ze de natuur zien ontwaken.

Op donderdag begint de vierdaagse met afstanden van 10, 20, 30 en 40 km. De wandelaars die meedoen aan de kortere afstanden genieten van het wandelen, maar ook van de gezelligheid onderweg en van de terrassen. De mensen die de langere afstanden wandelen, trainen vaak voor de vierdaagse van Nijmegen. Daaronder ook heel wat jongeren en het bataljon van de kazerne in Zoutkamp. Een aantal mensen liepen voor een goed doel, waaronder drie meiden uit Odoorn en Klijndijk. Mensen konden hen sponsoren. De opbrengst gaat naar de Stichting Mont Ventoux, zie zich richt op het inzamelen van geld voor de Stichting KWF Kankerbestrijding.

Een aantal Kennedymarslopers combineren hun mars met de vierdaagse en wandelen nog eens drie dagen 10, 20, 30 of 40 km. De Kennedymars-Plus combineert de Kennedymars met de maximale afstand van 40 km., zodat men tijdens het evenement in totaal 200 km. wandelt. Dit jaar was het de primeur voor deze zware tocht. De deelnemers kregen een mooie medaille speciaal voor deze 1e Kennedymars-Plus.

Voor de 110 kleintjes was er de Jeugdwandel 4 –daagse met als thema “De wondere waterwereld”. De kinderen wandelen 5 of 10 km afhankelijk van de groep waarin ze zitten op de basisschool. Als de afstand naar een leuke plek te lang wordt, rijden ze een stukje met de bolderkar er naar toe. De kinderen vinden het enig en genieten van de vele leuke spelletjes die onderweg gedaan worden.

Op vrijdagavond werd er met groot succes een discoavond in de jeugdtent georganiseerd. Er was leuke muziek en er werden disneyfilms georganiseerd. Zondagmiddag gaan ze in een grote optocht naar het vierdaagse terrein.

Onopvallend tussen de wandelaars was Marco Out, burgemeester van Borger-Odoorn. Hij wandelde samen met zijn moeder van 68 jaar deze vierdaagse. Dat is op zich al bijzonder, maar je hoort ook niet vaak dat gemeenten een burgemeester hebben, die zo sportief is en uitdraagt dat wandelen leuk is. Bovendien getuigt zijn interesse in het gebeuren van grote betrokkenheid bij zijn gemeente, wat zeer gewaardeerd wordt.


Zondagmiddag ontvangt iedere deelnemer aan de 4-daagse, de Kennedymars-Plus en de Jeugd Wandel 4-daagse een medaille. Ook de baasjes van de honden worden niet vergeten en ontvangen desgewenst een oorkonde voor hun hond. Ook werden deze middag de prijzen uitgereikt voor de loterij. Mooie prijzen die door de lokale middenstand gratis beschikbaar werden gesteld. De hoofdprijs, een weekend in vakantiepark ’t Kuierpadtien ging naar een mevrouw uit Amsterdam.

Uit alles bleek dat de wandelaars veel waardering hadden voor de 24e Drentse Wandelvierdaagse. Ze gingen tevreden naar huis en een geslaagd evenement was weer ten einde.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda