Kazak Ded Moroz te gast bij Sinterklaas

EMMEN - In het Sinterklaashuis was zaterdagmiddag als hoogheilig gast uit Rusland St Peterburg de Kazak Ded Moroz op bezoek. Hij is een sprookje personage, maar ook een evenbeeld van Sint Nikolas voor Russische mensen. Hij is naar Emmen gekomen om kennis te maken met Sinterklaas.

Hij wilde hem graag zien en uitnodiging op zijn eigen verjaardag 18 december 2014 in de stad Gatchina regio St Peterburg. Op dat feest komen ook andere sprookje personages uit verschillende landen. Sinterklaas heeft toegezegd graag van deze uitnodiging gebruik te maken en voor dat de reis naar Spanje wordt begonnen zal eerst nog de reis naar St.Petersburg worden ondernomen.

Katya Wylegzhanina (midden) die al een aantal jaren in Emmen woont en op trad als tolk tussen Ded Moroz en Sinetrklaas en loco-burgemeester legde uit: ,, Al drie jaar bestaat in Rusland het “Wereld Sprookjes Festival” en ik ben daar ook al samen met andere Nederlandse personages naar toe geweest zoals bijvoorbeeld met Tijl Uilenspigel, Piraat Zeebonk en Zeeheks.”


In het Sinterklaashuis in Hampshire Hotel Emmen werd Ded Moroz ontvangen door Sinterklaas en ruim 100 zwarte pieten en had voor zowel Sinterklaas als ook voor loco-burgemeester Bouke Arends een beeltenis van Kazak Ded Moroz en een vriendschapsmedaille meegenomen. (zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda