Samenwerkingsovereenkomst nieuw Wijkcentrum en ALDI in Angelslo getekend

EMMEN - De bouw van de nieuwe locatie voor het wijkcentrum en de ALDI in Angelslo is een stap dichterbij gekomen. De gemeente Emmen, de Stichting Wijkcentrum Angelslo en Aldi Vastgoed B.V. hebben op maandag 4 december hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst die moet leiden tot een nieuw onderkomen voor het wijkcentrum in Angelslo, in combinatie met een nieuwe ALDI-supermarkt. Beide partijen delen in de nieuwe situatie een gebouw dat op dezelfde plek wordt gebouwd als het huidige wijkcentrum.


Impuls voor Angelslo
Wethouder Rene van der Weide is blij met deze stap. “Het huidige wijkcentrum is sterk verouderd en niet meer van deze tijd. De energielasten zijn onhoudbaar en nieuwbouw is al jaren een sterke wens voor deze belangrijke voorziening voor Angelslo. Het ondertekenen van deze samenwerkingsovereenkomst is daarom een belangrijke stap om niet alleen het wijkcentrum een goed en toekomstbestendig onderkomen te kunnen bieden, maar hiermee ook het omliggende gebied een positieve impuls te geven.”

Eigentijds onderkomen
Ook de Stichting Wijkcentrum Angelslo reageert verheugd. Voorzitter Jan de Boer: “Nu de overeenkomst is getekend en de vergunning is aangevraagd, kunnen we na jaren voorbereiding uitzien naar concrete stappen. We hopen dat het oude gebouw gesloopt kan worden in de eerste helft van 2024 en dat de nieuwbouw kan starten na de zomer van 2024. Daarmee krijgt Angelslo eindelijk een eigentijds onderkomen waar de wijk recht op heeft en die de sociale samenhang in de wijk de komende jaren verder kan versterken.”

Win-win situatie
Ook ALDI Vastgoed is tevreden over de voortgang. Justin Tans, namens ALDI: “We hebben al jarenlang de wens om een grotere supermarkt te kunnen realiseren in Angelslo. De combinatie met het nieuwe wijkcentrum biedt ons die mogelijkheid. Daarnaast kunnen we onze betrokkenheid gestalte geven door ook maatschappelijk iets terug te doen voor de wijk. Wat ons betreft echt een win-win situatie.”

Als alles volgens planning verloopt is oplevering van het nieuwe gebouw voorzien voor eind 2025.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda