Grada Eding-Askes prijs voor Tim Winkel uit Sleen

EMMEN - Voor het eerst na meer dan 40 jaar was de finale van de voordrachtwedstrijd voor de jeugd, die de Drentse vereniging 't Aol' Volk elk jaar organiseert, niet meer in de Muzeval. Maar nu in de Dagblad van het Noorden zaal van het nieuwe ATLAS Theater en die zat vrijdagavond met 300 personen helemaal vol met voornamelijk ouders, grootouders, familie, leerkrachten en vriendjes. Het was voor iedereen even wennen, vooral de foyer met maar weinig zitplaatsen.

De deelnemers waren in de Muzeval gewend aan veel meer ruimte, konden in de gangen nog eens even lekker rennen. Maar ze pasten zich goed aan en hebben zich voor kinderen van 5 tot 12 voorbeeldig gedragen. Ook in de zaal was het rustig. Allen hebben genoten van het voordragen, de Jeugd- en Kinderdansgroep van ’t Aol’ Volk en in de pauze en aan het eind van dweilorkest “Dinges”.

72 deelnemers hadden woensdagmiddag in de voorronden al gestreden om een plekje in de finale. Die voorronden waren in Emmen en Dalen en 36 waren goed genoeg om naar de finale te gaan. En daar was het genieten. Het ene kind staat er frank en vrij, de ander trekt van de zenuwen de mouwen 10 cm langer. Weer een ander maakt een radslag, zodat meteen duidelijk is waar het gedichtje over gaat.

De jury, Ineke de Jong, Ria Westerhuis en Anne Doornbos, had het volgens juryvoorzitter Anne Doornbos “hiel stoer had”, maar kwam toch tot de volgende uitslag:

Bij de jongsten:
1 Thies Woltman van de school De Esdoorn uit Weerdinge met het gedicht Een gezond kind geschreven door z'n moeder
2 Dylan de Jong van de school 't Eenspan uit Emmen met het gedicht Mien gedichtien van Wies Zwiers
3 Ann-Marin Spang van de BWB-school uit Dalen met het gedicht Wup in 't gat geschreven door haar moeder.

Bij de oudste groep:
1 Tim Winkel van de Fonteinschool uit Sleen met het gedicht Visserslatijn geschreven door Roelie Lubbers-Hilbrands
2 Sanne Vrieling van de Stidalschool uit Dalerveen met het gedicht Kamperen
3 Tygo en Gerben Jansen van De Esdoorn uit Weerdinge met het gedicht Tweeling vertaald door Jantje Woltman

De allerbeste was dus Tim Winkel uit Sleen, hij won de Grada Eding-Askes prijs en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda