Sportverkiezing Gemeente Emmen weer geslaagd

EMMEN – Schaatser Kjeld Nuis is zaterdag bij de 17e Sportverkiezing Emmen uitgeroepen tot Sportman van het jaar 2017. Schaatster Sterre Jonkers won de titel Sportvrouw van het jaar. Het herenteam Hurry-Up werd uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar.


Naast het uitreiken van de prijzen traden in het Hampshire Hotel in Emmen de damesgroep 4Glow, Erik van Klinken,

Trompetduo Gebroeders Weggemans en Davey van der Sluis.


Vooral het optreden van de Duitse zangeres Victoria, die repertoire zong van Helene Fischer, viel bij de honderden toeschouwers erg in de smaak. De presentatie was in handen van Ineke Kemper. De jury bestond uit Henk Kuhl, Hilly de Lange-Gankema en John Schiphouwer.

Kjed Nuis, die voor de tweede keer op rij werd uitgeroepen tot Sportman van het jaar in Emmen, was helaas niet aanwezig, wegens zijn trainingskamp in Italië ter voorbereiding op de Olympische Spelen. Schaatsster Sterre Jonkers werd uitgeroepen tot sportvrouw. Ook zij vertoefde voorschaatswedstrijden in het Oostenrijkse Insbruck.

Voetballer Thijs Oosting is nu het Sporttalent van het Jaar. Via vv Emmen en FC Emmen tekende hij al voor zijn 16e verjaardag een contract bij AZ in Alkmaar. Hij speelde inmiddels al negen interlands met het Nederlands team onder de 17 en in juli debuteerde hij in het eerste elftal van AZ.


De speciale juryprijs ging naar Jans Jagt. De Klazienavener zet zich al 28 jaar in voor de marathon van Klazienaveen, die sinds enige jaren deel uitmaakt van het Drenthe Loopfestijn. 28 jaar kwam hij in de organisatie van de marathon van Klazienaveen die hij nu gaat verlaten.


Geert Fuhler van voetbalvereniging SVBO werd uitgeroepen tot Sportvrijwilliger van het Jaar. De71-jarige inwoner van Barger-Oosterveld is al meerdere jaren actief als vrijwilliger, waarvan de langste tijd bij SVBO. Hij is een bevlogen vrijwilliger en een voorbeeld voor velen.’


Bertus Veenstra (29) uit Erica, lid van atletiekvereniging De Sperwers uit Emmen won de Stimuleringsprijs. ‘Hij boekt met Kogelstoten veel progressie en heeft ook het loopvirus te pakken gekregen', aldus de jury. Hij heeft het nationaal record verbroken op de halve marathon en liep deze in 2 uur, 5 minuten en 31 seconden.


De organisatie van de 4 Mijl van Emmen - Dennis Blaak en Richard Klein - kreeg de Sportpromotieprijs. ‘De organisatoren van de 4 Mijl zetten zich in voor mensenhandel. Deelnemers komen van ver buiten de gemeentegrenzen. Een groot deel van de opbrengst gaat naar stichting A21. Voor de jury van de organsitie een goede reden om de organisatie te belonen met deze prijs.’


De jaarlijkse cheque voor een goed doel ging naar Sigrid's Garden. Het inloophuis dat op allerlei manieren begeleiding en ondersteuning biedt aan mensen die kanker hebben kreeg een bedrag van 600 euro. Dit bedrag werd door een anonieme gast in de zaal verdubbeld.

Kjeld Nuis, Sterre Jonkers, Hurry-Up en Thijs Oosting zijn met hun behaalde titels automatisch genomineerd voor het Sportgala Drenthe dat 12 maart in Theater De Tamboer in Hoogeveen plaatsvindt (foto's Henk van Wieren)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda