Drentse sporthelden gehuldigd tijdens Superprestige Gieten

DRENTHE ? Op 25 november tijdens de Superprestige in Gieten heeft gedeputeerde Ard van der Tuuk de Drentse deelnemers aan de Olympische en Paralympische Spelen gehuldigd. Adelinde Cornelissen, Madelein Meppelink, Stefan Rusch en Henk Schuiling hebben een waardecheque van 500 euro aangeboden gekregen van de provincie Drenthe en Drenthe 2028. Het geldbedrag is door de topsporters doorgegeven aan de aanwezige jonge sporttalenten ter stimulering van talentontwikkeling.

De huldiging vond plaats in een druk bezocht Drenthe House en stond net als de Olympische Spelen in het teken van ‘Inspire a generation’. Jonge talenten van de Stroomruiters, volleybalvereniging Emmen ’95, Emmen vooruit en het Harm Wiegman weekend waren aanwezig om Ard van der Tuuk te ondersteunen en de Drentse sporthelden een geschenk te overhandigen. Zelf ontvingen de jonge talenten dus een waardecheque voor hun sportvereniging.

Ard van der Tuuk gaf aan dat hij het prachtig vond om juist tijdens een dergelijk evenement de sporters te huldigen. “We mogen trots zijn met zulke topsporters in Drenthe en dit horen we met elkaar te vieren.” Ook Adelinde Cornelissen en de andere sporters gaven aan dat een huldiging juist bij een dergelijk Drents topevenement goed past.
 
De topsporters Marc Houtzager, Tom Egberink, Tonnie Heijnen en Bastiaan Gruppen waren helaas niet aanwezig. Het Drenthe House is een initiatief van Marketing Drenthe en Drenthe 2028 en is dé ontmoetingsplek tijdens Drentse (sport)evenementen. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda