Koninklijke Onderscheiding voor Rikus Haasken

EMMEN - Op maandag 21 november 2022 kreeg de 62-jarige Rikus Haasken de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Eric van Oosterhout reikte hem dit lintje uit tijdens de feestelijke bijeenkomst van het 50-jarig bestaan van Vereniging Plaatselijk Belang Nieuw Amsterdam/Veenoord in multifunctioneel centrum de Veurkamer in Nieuw-Amsterdam. De heer Haasken nam die avond afscheid als voorzitter. Erkende Overleg Partner Plaatselijk Belang Nieuw-Amsterdam/Veenoord De heer Haasken is een actieve en energieke vrijwilliger en een verbinder.

In 1986 werd hij bestuurslid. Vanaf 2000 is hij voorzitter en geeft hij op vriendelijke wijze leiding aan het bestuur. Hij weet mensen in hun kracht te zetten en werkt graag samen. Na 36 jaar neemt hij nu afscheid. De heer Haasken is een echte verbinder en woordvoerder voor instanties en de regionale pers. Zijn netwerk met o.a. provincie en gemeente heeft hij ingezet om het dorp mooier te maken. Hij had altijd oog voor de het belang van de inwoners van het tweelingdorp. Bij de renovatie van het dorpshuis was hij nauw betrokken. Alsook bij de oprichting van het Van Gogh Huis. Voorzitter multifunctioneel centrum de Veurkamer.

Daarnaast is hij november 2012 voorzitter van de Veurkamer (voorheen De Schalm). De totstandkoming van De Veurkamer was niet één-twee-drie geregeld. De heer Haasken heeft veel voor het dorpshuis betekend. Hij dacht mee, vergaderde mee, was bij bouwbesprekingen aanwezig en benaderde fondsen. Ook worden maaltijdvoorzieningen voor alleenstaanden en ouderen nu vanuit de Veurkamer geregeld. De Veurkamer is een groot succes. Er worden ook allerlei activiteiten gehouden als biljarten, koersbal, kaartclub, bingo en yoga.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda