POLITIEK

Wakker Emmen maakt zich zorgen over stank door overstortvijver Emmerhout

EMMEN - De fractie van Wakker Emmen maakt zich zorgen over de stank die wordt veroorzaakt door de overstortvijver in Emmerhout. Naar aanleiding het bericht op RTV Drenthe gisteren, waarin buurtbewoners klagen over de stank in de vijver, trekt de fractie van Wakker Emmen aan de bel bij de wethouder. Donderdag 2 juni zal er tijdens de raadvergadering gevraagd worden of de wethouder op de hoogte is van de problemen en of hij mogelijkheden ziet voor oplossingen.
Reageer!

Leo Hoogenberg nieuwe fractievoorzitter Wakker Emmen

EMMEN - De 61- jarige Leo Hoogenberg is gekozen als de nieuwe fractievoorzitter van Wakker Emmen. Hij werkt bij Transport en Logistiek Nederland. Hoogenberg volgt Pascal Schrik op. Schrik is wethouder geworden in de gemeente Emmen. Leo Hoogenberg is sinds de verkiezingen in maart 2022 raadslid in Emmen en woont met zijn vrouw in Zwartemeer.
Reageer!

D66 Emmen op bezoek bij formateur Jisse Otter

EMMEN - Zojuist hebben Marc de Jonge, voormalig kandidaat-raadslid en voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie van D66 Zuidoost-Drenthe, en ik, een gesprek gehad met informateur Jisse Otter namens D66 Emmen. Dat gesprek hebben wij gevoerd aan de hand van bijgevoegde brief die wij, samen met een kopie van ons verkiezingsprogramma, ook aan de heer Otter hebben overhandigd. Geachte heer Otter,
Reageer!

Jisse Otter informateur in Emmen

EMMEN - Rene van der Weide van Wakker Emmen heeft alle lijsttrekkers van de gekozen partijen met minimaal een zetel uitgenodigd voor een verkennend gesprek. Zij zijn gevraagd om op woensdag 30 maart te komen praten over het nieuw te vormen college voor de gemeente Emmen. Wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) gaat deze gesprekken leiden als informateur.
Reageer!

Haagse steun voor Hoogeveense PvdA en buurthuizen

HOOGEVEEN - In dorpscentrum â??t Anker in Hollandscheveld reikte Lilianne Ploumen, PvdA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, een manifest uit aan vertegenwoordigers van buurt- en dorpshuizen uit de gemeente Hoogeveen. In het manifest pleit de Hoogeveense PvdA voor het stopzetten van de geplande bezuinigingen. Tevens wordt een pleidooi gehouden voor uitbreiding van de functie van buurt- en dorpshuizen.
Reageer!

Kiek ons buurthuis, fotowedstrijd PvdA Hoogeveen

HOOGEVEEN - Onder de naam -Kiek ons buurthuis- organiseert PvdA Hoogeveen een fotowedstrijd. De partij vraagt hiermee opnieuw aandacht voor buurt- en dorpshuizen, nadat een meerderheid van de gemeenteraad besloot te bezuinigen op deze voorzieningen.
Reageer!

PvdA Hoogeveen start petitie tegen bezuiniging op buurt- en dorpshuizen

HOOGEVEEN - Als het aan de Hoogeveense PvdA ligt, gaan de voor 2023 en 2024 geplande bezuinigingen op buurt- en dorpshuizen van tafel. De PvdA is een petitie gestart op handenafvanonsbuurthuis.nl Eind vorig jaar stemde een meerderheid van de gemeenteraad in met de bezuinigingen. Op korte termijn zullen meerdere buurt- en dorpshuizen daardoor hoogstwaarschijnlijk moeten sluiten.
Reageer!

Schoonebeek mag niet het afvoerputje worden van de NAM

EMMEN -De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft aangekondigd om al het afvalwater van de oliewinning in Drenthe binnenkort, in de Schoonebeekse bodem te gaan spuiten. Wakker Emmen Raadslid Pascal Schrik: Schoonebeek heeft veel te danken aan de NAM. De NAM is een belangrijke bron voor de werkgelegenheid, maar het voornemen van de NAM om afvalwater in de Schoonebeekse grond te injecteren is een slecht plan.
Reageer!

D66 Emmen deelt uit en presenteert definitief verkiezingsprogramma

EMMEN - D66 Emmen komt vlak voor de Kerstdagen met een origineel cadeautje, namelijk, haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Het programma is op 14 december vastgesteld door de leden van de partij en heeft de titel - Gelukkig zijn we hier - gekregen. Joey Koops, lijsttrekker van D66 Emmen, legt uit, we hebben bewust gekozen voor een titel met een dubbele lading. Hier zijn wij gelukkig, maar gelukkig zijn we ook hi­er. Het dekt voor ons perfect de trots die wij voelen voor onze gemeente.
Reageer!

VVD EMMEN presenteert haar lijst voor de Gemeenteraadsverkiezing!

EMMEN - Op de Algemene ledenvergadering van de VVD Zuid Oost Drenthe is de definitieve lijst vastgesteld. De VVD gaat vol vertrouwen en energie de verkiezingen van woensdag 16 maart in. Lijsttrekker Patrick de Jonge uit Erica ziet zich gesteund door een ervaren groep mensen en energieke nieuwkomers uit diverse geledingen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda