PROVINCIE DRENTHE

Drenthe beweegt binnen is gestopt

ASSEN - Begin april 2020 was Drenthe beweegt binnen voor het eerst te zien op RTV Drenthe. Vrij snel na de aankondiging dat Nederland in lockdown ging door Corona staken Drenthe beweegt, SportDrenthe, provincie Drenthe en RTV Drenthe de koppen bij elkaar om de mogelijkheid van een beweegprogramma voor senioren te onderzoeken. Ruim een week later was de eerste uitzending te zien. Na de zomer ging het programma verder onder de noemer Drenthe beweegt door. Woensdag 30 juni was de laatste uitzending te zien.
Reageer!

Actiemaand Gekleurd Grijs

ASSEN - Om senioren bekend te maken met diverse vormen van kunst en cultuur zetten in april verschillende organisaties in Drenthe hun deuren wijd open. Onder de titel 'Gekleurd Grijs in Actie!’ organiseren ruim tachtig theaters, musea, kunstenaars, orkesten, muziek- en kunstencentra creatieve activiteiten en kunstzinnige workshops, maar ook voorstellingen, rondleidingen en concerten.
Reageer!

Drenthe uitgeroepen tot European Community of Sport 2019

ASSEN - Gisteravond mochten vertegenwoordigers van de Drentse gemeenten en de Provincie de titel â??European Community of Sport in ontvangst nemen tijdens het jaarlijkse ACES Europe Award Gala in het Europees Parlement te Brussel. Drenthe wordt als voorbeeld gezien hoe sport kan worden ingezet binnen de maatschappij.
Reageer!

Glasvezel zorgt voor tevreden bijen en vlinders

ASSEN - Wat hebben de aanleg van kilometers glasvezel in Drenthe te maken met boerenlandvlinder en bijen? Heel veel! Afgelopen week werd op Twitter gevraagd waarom de openliggende bermen, voor de aanleg van glasvezel, weer ingezaaid werden met een grasmengsel.
Reageer!

Negatief zwemadvies vanwege onvoldoende waterkwaliteit in de zwemplas van Sportlandgoed het Zwartemeer

ZWARTEMEER - De provincie Drenthe en Waterschap Hunze en Aa’s geven een negatief zwemadvies vanwege onvoldoende waterkwaliteit in de zwemplas van Sportlandgoed het Zwartemeer. Er is een te hoge concentratie intestinale Enterococcen bacteriën gemeten. Deze bacteriën kunnen maag- en darmklachten veroorzaken. De klachten kunnen zijn maagkramp, misselijkheid, braken, koorts en diarree.
Reageer!

Profielschets commissaris van de Koning gereed

ASSEN - Tijdens een extra Statenvergadering op woensdag 21 juni stelt het Drents parlement de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning in Drenthe vast en bieden zij deze aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), dhr. Dr. R.H.A. Plasterk, aan. De vergadering start om 16.00 uur en vindt plaats in de Statenzaal van het provinciehuis.
Reageer!

Besluitenlijst Provincie Drenthe

Algemene vergadering van Aandeelhouders NV Waterbedrijf Drenthe d.d. 7 juni 2017 ASSEN - Gedeputeerde Staten machtigen gedeputeerde Bijl als aandeelhouder op te treden in de Algemene vergadering van Aandeelhouders van de WMD op 7 juni 2017. Stelsel Natuur en Landschap (SNL)
Reageer!

Miljoenen extra voor karakteristieke panden in Drenthe

ASSENM - De provincie Drenthe wil zich blijven inzetten voor het behoud en de herbestemming van karakteristieke panden in Drenthe. De provincie stelt via de regeling Subsidie behoud/herbestemming karakteristiek bezit 2017-2020
Reageer!

Koninklijke Erepenning voor Christelijke Muziekvereniging Juliana - De Bazuin

HOLLANSCHEVELD - Christelijke Muziekvereniging Juliana - De Bazuin uit Hollandscheveld ontvangt morgen de Koninklijke Erepenning uit handen van commissaris van de Koning in Drenthe Jozias van Aartsen. Tijdens een groot jubileumconcert vanwege het 50-jarige bestaan wordt de veelvuldig geprezen vereniging geëerd voor haar bijzondere verdiensten.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda