AMATEURVOETBAL

Amateurclubs uit Emmen en omstreken trappen af met Orgon Toernooi

BARGER OOSTERVELD - Ook dit jaar organiseert vv SVBO in samenwerking met Orgon Administratie B.V. weer het spectaculaire Orgon Voetbaltoernooi. Met DZOH, SVV'04, Titan, Schoonebeek, Weerdinge, Sellingen, SVBO (zaterdag) en SVBO (zondag) heeft de toernooiorganisatie weer leuke regionale tegenstanders voor het toernooi weten te strikken. Voor ieder team is het natuurlijk weer spannend hoe het nieuwe elftal gaat presteren.
Reageer!

De indeling van het zaterdagamateurvoetbal seizoen 2022-2023

EMMEN - Nieuw is vv Zuidwolde, dat het komend seizoen start met een prestatie-elftal op de zaterdag. Logischerwijs stroomt dat team de pyramide in op het laagste niveau: de vijfde klasse. Ook nieuw op de zaterdag (die club maakte de overstap van het zondagvoetbal) is CEC. Ook dat elftal begint in de vijfde klasse. Erica'86 zien we niet meer terug. Die club trok het eerste elftal terug en gaat alleen nog recreatief spelen met de senioren.
Reageer!

De indeling van het zondagamateurvoetbal seizoen 2022-2023

EMMEN - VKW, Hoogeveen en Alcides zijn komend seizoen de hoogst spelende Drentse clubs in het zondagvoetbal. Ze komen uit in de nieuwe 4e Divisie A.In de onderste regionen van het zondagvoetbal nemen we afscheid van Valther Boys. Die club heeft zich gevoegd bij HOC, waardoor de club die uitkomt in de 2e klasse K nu HOVC heet (Hunso, Oring, Valther Boys Combinatie). Verder stopte Zandpol met prestatievoetbal en stapte CEC over naar de zaterdag.
Reageer!

DVC’59 handhaaft zich en SVBC promoveert niet

KLAZIENAVEEN - DVC 59 had zondagmiddag niet echt problemen met tegenstander SVBC. De mannen uit Nieuw Dordrecht wonnen op sportpark De Planeet in Klazienaveen na een 2-0 ruststand uiteindelijk vrij gemakkelijk met 5-0. Jeffrey Mink en Lars Jakobs scoorden in Klazienaveen twee keer en aanvoerder Nick Mink zorgde voor de vijfde treffer.
Reageer!

Sc Roswinkel het komende seizoen weer in de zondag 5e klasse spelen.

ROSWINKEL - Net als SVBC zal ook Sc Roswinkel het komende seizoen weer in de zondag 5e klasse spelen. De groenhemden uit Roswinkel waren zondagmiddag kansloos tegen KSC de herkanser in de 4e klasse. Op het veld van Sc Erica werd SC Roswinkel met 6-2 alle illusies op promotie ontnomen. Door met 6-2 van KSC uit Schoonoord te verliezen
Reageer!

Weerdinge werkt achterstand weg en handhaaft zich

WEERDINGE - Met een flinke stunt wist Weerdinge zondagmiddag een 2-0 achterstand tegen BNC uit Finsterwolde weg te werken in de strijd om zich te handhaven in de zondag 3e klasse. Het werd een wedstrijd die op het scherpst werd uitgevochten met uiteindelijk ook nog twee rode kaarten voor Weerdinge en drie rode kaarten voor BNC eindigde. BNC won de eerste wedstrijd nog wel met 2-0 en leek daarmee zo goed als zeker te promoveren, maar op sportpark De Luwte in Weerdinge werden de mouwen bij de thuisclub opgestroopt.
Reageer!

Geen promotie voor FC Klazienaveen

ZUIDWOLDE - Niet FC Klazienaveen, maar Be Quick 1887 wist zaterdagmiddag op het veld van ZZVV in Zuidwolde de promotie naar de zaterdag 2e klasse. FC Klazienaveen kwam eigenlijk vanaf het begin niet in de wedstrijd tegen het betere voetballende Be Quick 1887. De mannen van de vertrekkende trainer Patrick Beek kwamen in de eerste helft op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Willem Lanjouw, die met deze wedstrijd en een doelpunt zijn actieve carrière afsloot en het trainersvak ingaat.
Reageer!

Sc Angelslo kansloos tegen Alcides en degradeert

GEESBRUG - In de strijd om zich te handhaven in de zaterdag 4e klasse leed Sc Angelslo op het sportpark van VCG in Geesbrug een martelgang tegen een veel beter voetballende Alcides. Na een 1-2 ruststand werd het uiteindelijk 8-2 voor Alcides. De mannen van trainer Johan Knol begonnen overigens wel goed aan de wedstrijd en moest de Alcides doelman zich binnen een minuut behoorlijk lang maken om een hoge inzet vanaf de zijkant nog net over de lat te tikken.
Reageer!

HOC promoveert naar de 2e klasse

OOSTERWOLDE - Voor HOC werd de promotiewedstrijd tegen Akkrum op het veld van Oosterwolde een feestelijke afsluiting van het seizoen met een mooie promotie naar de zondag 2e klasse. Na een eerste helft waarin niet werd gescoord vielen de noodzakelijke doelpunten wel in de 2e helft. In de 55e minuut was het Gert-Jan Spijker die een afgemeten hoekschop van Frank Fokke bij de tweede paal binnen kopte.1-0.
Reageer!

Schoonebeek promoveert naar derde klasse

NIEUW SCHOONEBEEK - Afgelopen zondag kwam USV uit Nieuwleusen naar Nieuw Schoonebeek voor de tweede wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. De eerste wedstrijd was in een 2-1 overwinning voor USV geeindigd, Schoonebeek moest dus winnen om te kunnen promoveren. Na een gelijk op gaande eerste helft met een 0-0 ruststand, wist Schoonebeek ongeveer 10 minuten voor tijd te scoren. Een verlenging was noodzakelijk, maar ook daarin werd niet gescoord. Schoonebeek nam uiteindelijk de strafschoppen beter en promoveert.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda