AMATEURVOETBAL

SVBO JO-19 wint eigen A-B toernooi

BARGER OOSTERVELD - Tijdens het jaarlijkse voetbalfeest voor A + B team bij SVBO in Barger-Oosterveld is het team van SVBO JO-19 winnaar geworden van hun poule 1 door alle 5 wedstrijden in winst om te zetten. Nieuwekerk JO-19 eindigde als 2e voor CEC dat beslag legde op de 3e plaats.

WKE 16 kan degradatie niet voorkomen

HOLLANDSCHEVELD - WKE 16 is er niet in geslaagd om 1e klasser te blijven. Het verloor in Hollandscheveld de finale met 3-1 van Rolder Boys. WKE'16 kwam wel snel op voorsprong. In de 5e minuut gleed Jochem Scholten de 1-0 achter doelman Raimo Bruinsma. De mannen van trainer Rock Slor namen daarna het heft een beetje over en kreeg goede mogelijkheden, maar vonden steeds WKE'16-doelman Wim Kok op hun weg. In de 25e minuut kon Kok niet voorkomen dat Jansen de bal in de korte hoek plaatste en de ruststand op 1-1 bepaalde.

CEC promoveert naar de 4e klasse

GASSELTERNIJVEEN – Via een 3-2 overwinning van CEC promoveert CEC naar de 4e klasse en VAKO daardoor degradeert naar de 5e klasse. In een spectaculaire eerste helft nam CEC al na zeven minuten spelen een voorsprong via Leon Harms. Vanaf een meter of zestien plaatste hij de bal in de hoek langs een kansloze doelman Rolf van Wijk.1-0. Vier minuten later stond VAKO weer op gelijke hoogte.

EHS 85 sluit seizoen af met promotie

PESSE - EHS'85 uit Emmerschans zorgde zondagmiddag op het sportpark van Pesse voor een zeer bijzonder en historisch moment in de clubgeschiedenis van EHS 85. Voor het eerst in haar bestaan wist het promotie naar de 2e klasse af te dwingen na een knappe, maar mooie 2-1 overwinning op Olyphia. Al vroeg in de wedstrijd nam de ploeg uit Emmerschans de leiding dankzij een mooie treffer van Patrick Eberhard, maar het antwoord van Olyphia liet niet lang op zich wachten om de stand weer gelijk te trekken.