DZOH verrast Oranje Nassau

EMMEN â?? In de 1e klasse J kreeg DZOH zaterdagmiddag Oranje-Nassau op bezoek. De ploeg is nog volop in de race voor de titel in de 1e Klasse J. Daar had DZOH deze middag geen boodschap aan, want de ploeg van Karlo Meppelink won deze wedstrijd met 4-0. In de eerste helft kreeg DZOH de Groningers al snel op achterstand dankzij treffers van Tom Hiemstra in de 11e minuut en Joel Zweerink, de clubtopscoorder, was na een kwartier spelen doeltreffend. Daarna probeerden de gasten wel meer druk te zetten ,maar bij rust stond het nog steeds 2-0.

In de 2e helft moest Oranje Nassau alles in de strijd gooien om snel iets terug te kunnen doen. In tegendeel, want het was DZOH die de bovenliggende partij was en via Aron Timmerman in de 63e minuut en David Westera in de 73e minuut de stand naar 4-0 tilden.

Dit werd uiteindelijk ook de eindstand en daar was volgens DZOH-trainer Karlo Meppelink(links op d efoto) niets mis mee. ''Ik heb een wedstrijd gezien die ook met 6-0 had kunnen eindigen. Door de overwinning kunnen we naar boven kijken, want we gaan zo langzamerhand richting de fase waarin de prijzen worden verdeeld. We willen hoe dan ook op dit niveau actief blijven, maar als wij nog in aanmerking kunnen komen voor een vervangende periodetitel, dan zullen we er zeker voor gaan.''

Door de overwinning staat DZOH nu met 33 punten op de vierde plek met maar vier punten achterstand op de nummer drie Oranje Nassau. Velocitas 1897 volgt op de vijfde plek met drie punten minder. Zaterdag 4 mei gaat DZOH op bezoek bij hekkensluiter Hoogezand.