2e Soroptimist Film Festival voor Kinderen

EMMEN - Elk jaar wordt op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd. Naar aanleiding van die dag worden wereldwijd allerlei activiteiten georganiseerd. In Nederland besteden veel scholen aandacht aan de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Ook in Emmen. Soroptimistclub Emmen organiseert daarom voor de 2e keer het Filmfestival voor Kinderen rondom de rechten van het kind.


Ook al is in ons land een aantal basisrechten voor kinderen bij wet geregeld, zoals bijvoorbeeld recht op onderwijs, er blijven nog voldoende zaken over waar kinderen ook over mee mogen en kunnen praten. Denk bijvoorbeeld aan sport, ontspanning, een veilige plek om te wonen en te spelen. In Emmen wordt daarom op een bijzondere wijze aandacht geschonken aan de rechten van het kind. Op dinsdag 10 februari wordt in bioscoop Utopolis voor de 2e keer het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen rondom de rechten van het kind georganiseerd door Soroptimistclub Emmen. De film Kidz in da Hood heeft een relatie met kinderrechten. Trieste, maar ook leuke informatie om kinderen ervan bewust te maken dat het leven dat voor hen vanzelfsprekend is, voor veel kinderen anders is.

Bijna 900 kinderen naar de film
Het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen ontving in 2011 ‘The Best Practice Award’ in Montreal, Canada, als voorbeeld van het werken aan bewustwording. Het unieke is dat dit filmfestival inmiddels op negen plaatsen tegelijk georganiseerd wordt in de drie noordelijke provincies: Drachten, Leeuwarden, Stadskanaal, Groningen, Steenwijk, Hoogeveen, Emmen en Assen en dit jaar voor het eerst ook in Noord-Holland. Dit keer zijn er alleen al in Emmen bijna 900 kinderen en 100 leerkrachten en begeleiders van meer dan 30 basisscholen die komen kijken naar de speciaal geselecteerde film Kidz in da Hood. De keuze voor deze film is gebaseerd op de leeftijd van de leerlingen: groep 7 van het basisonderwijs. De film wordt vertoond in bioscoop Utopolis in Emmen. Unicef ondersteunt dit initiatief met het leveren van lesbrieven, gastlessen en promotiemateriaal. Soroptimistclub Emmen maakt deel uit van de Unie van Soroptimistclubs Nederland. Het is een vrouwenserviceclub van vakvrouwen die projecten voor vrouwen en kinderen ondersteunen en organiseren. Aandacht voor mensenrechten is één van de speerpunten van Soroptimisten wereldwijd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda