Duizend kokosmakronen voor Cliniclowns

EMMEN - Ze kunnen voorlopig geen kokosmakroon meer zien, maar dat hebben de eerstejaars entreprenasiumleerlingen van het Hondsrug College er graag voor over. De scholieren verkochten de afgelopen weken meer dan duizend zelfgebakken kokosmakronen aan vrienden en familie en draaiden daarbij aardig wat ‘overuren’.


Ze haalden met hun bakkerskunsten ruim 500 euro op voor de Cliniclowns. De actie maakte deel uit van een lesprogramma waarin leerlingen een eigen bedrijf moesten starten.

Zielig
Voor de klasgenoten Rosa Vugteveen, Ninah Braam, Mabel Wolters en Demi ten Velde was het al snel duidelijk dat de Cliniclowns het goede doel moest zijn. Ze vonden het namelijk zielig dat de clowns geen subsidie krijgen om zieke kinderen te helpen.
Vorige week werd de cheque in het Scheperziekenhuis overhandigd aan de Emmer Cliniclowns Pier en Polleke. Die werden ook nog verblijd met een doos vol gebruikte mobieltjes. De afgedankte telefoons zijn namelijk nog geld waard en die euro’s kunnen de Cliniclowns volgens het vrolijke Emmer clownsduo goed gebruiken.

Sapperdeflap
Een enthousiast ‘sapperdeflap’ was er tenslotte voor de doos met onvermijdelijke kokosmakronen. Met een knuffel en een stevige handdruk bedankten beide clowns hun weldoeners. De Hondsrug-leerlingen waren duidelijk onder de indruk van de dankbare reactie.

foto v.l.n.r.: Pier, Rosa Vugteveen, Ninah Braam, Mabel Wolters, Demi ten Velde en Polleke. Foto Henk Benting.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda