Zwaagstratoernooi van start.

HOOGEVEEN - In biljartcentrum L’Acquit van de Hoogeveense Biljart Club is het traditionele Zwaagstratoernooi begonnen. Het unieke toernooi wordt jaarlijks gehouden met deelname van vele honderden spelers uit de wijde regio van Hoogeveen.

Dit biljartevenement wordt georganiseerd door de Stichting Biljarten voor Goede Doelen. Alle baten, zoals sponsorgelden, inschrijfgeld en de opbrengsten van de dagelijkse verloting gaan naar dagverblijven in Drenthe die zich bezighouden om het dagelijkse leven van lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen te verbeteren. Ook de Altiband uit Meppel deelt mee uit de pot.

Inmiddels is in de afgelopen 17 jaar ruim € 120.000,00 overgemaakt naar de goede doelen. Dit jaar werd de opening verricht door Joukje Hessels, locatiemanager van kinderdagverblijf “De Vuurtoren” uit Emmen. Een van de centra die financieel ondersteund wordt. Joukje was op het juiste moment in grootse vorm. Zij rekende resoluut af met het fabeltje dat dames geen aanleg hebben voor biljarten.
Tot stomme verbazing en grote hilariteit van het veelal mannelijke publiek slaagde zij erin om de perfecte afstoot uit haar keu te toveren. Het toernooi duurt tot 18 juni. Op deze dag maakt voorzitter Lammert Homan samen met burgemeester M.L.J. Out, lid van het Comité van Aanbeveling, tijdens de prijsuitreiking de opbrengst van dit jaar bekent.

Joukje Hessels stoot het Zwaagstratoernooi in gang.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda