Echtpaar De Vries-Rog 65 jaar getrouwd:

NIEUW AMSTERDAM - Op zaterdag 10 april is het precies 65 jaar geleden dat Jan de Vries(89) en Atie Rog(87) elkaar het ja-woord hebben gegeven. Jan de Vries en Atie Rog ontmoette elkaar tijdens zijn diensttijd in den Haag op de boulevard in Scheveningen. Jan die werd geboren in Assen groeide op in Vries en Atie zag in Scheveningen het levenslicht en groeide daar ook op. Na zijn diensttijd ging Jan terug naar Vries en kreeg een baan als boekhouder in Assen.


Omdat Atie en Jan inmiddels al enige tijd serieuze verkering hadden was de afstand tussen de twee geliefden wel erg groot en Atie besloot ook naar Assen te verhuizen. De twee trouwden in Vries, tegelijk met de jongere broer van Jan, die trouwde, hoe toevallig, met de jongere zus van Atie. Na het huwelijk vertrokken die naar Canada.

Omdat de woningnood ook in 1956 hoog was, trok het pas getrouwde stel in bij Jan zijn ouders, maar gelukkig kregen ze naar ruim een jaar een nieuwbouw woning toegewezen. In juni 1957 werd de eerste zoon geboren. Heel bijzonder was het wel dat er in Canada op dezelfde dag in hetzelfde jaar ook een zoon werd geboren. In de loop van de jaren kregen Jab en Atie er nog 2 dochters en een zoon bij en de familie telt inmiddels 5 kleinkinderen en 1 achterkleindochter. Jan werkte jaren in het accountants vak, maar vanaf 1963 een hele lange tijd als administrateur bij autobedrijf Lo Vugteveen in Nieuw Amsterdam. Atie bleef, zoals dat toen ging, thuis bij de kinderen. Op vakantie gaan deden ze ook en dan vaak op verzoek van de kinderen naar een bungalowpark in Oudemirdum in Gaasterland. De broer van Atie met zijn vrouw en kinderen uit Den Haag gingen dan ook vaak mee. Dat waren altijd leuke en hilarische vakanties.

Ook zijn Jan en Atie samen in de loop van de jaren drie keer naar hun broer en zus in Canada geweest. Atie heeft veel vrijwilligerswerk gedaan en samen met haar vriendin Gesine waren ze beheerders van de Welput. Daarnaast was ze jaren vrijwilligster in Oldersheem en mede beheerster van het winkeltje. Jan zat in veel plaatselijke verenigingen en maakte als secretaris actief de fusie tussen Twedo en NAVC mee. Ook was hij met heel veel plezier 20 jaar penningmeester van de Schalm. Gezien de huidige regels zal ook bij dit jubileum geen groot feest plaatsvinden, maar zullen de kinderen en kleinkinderen in kleine groepen op bezoek komen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda