Jubilarissen bij straatmakersbedrijf P.de Jong

Soms kom je uitzonderlijke dingen tegen¦ Dat kan je wel zeggen van 55 jaar in dienst zijn bij dezelfde werkgever. En als dat bedrijf ook nog bijna tegelijkertijd drie andere jubilarissen heeft, geen groot bedrijf is en in een branche met alleen zwaar werk, dan kan je stellen dat het wel zeer uitzonderlijk is, een jubileumreeks om trots op te zijn: 25, 35, 45 & 55 jaar.


Op 1 juni 2021 is Arie Wolbers 55 jaar, afgelopen mei was Roelf Ensing 45 jaar, Jan Jagt in september vorig jaar 35 jaar en afgelopen april Jan Strijker 25 jaar, in dienst van P. de Jong Grond- en Straatwerken B.V. te Barger Oosterveld. Een familiebedrijf die in 2022 het 60 jarig bestaan gaat vieren.

Ondanks de vele technische hulpmiddelen, die de laatste jaren in dit vakgebied hun intrede hebben gedaan, is het nog steeds een zwaar beroep. Maar alle vier geven aan nog met plezier het werk uit te oefenen. Roelf Ensing zegt: dat afwisseling in de werkzaamheden en tijdig rustpauzes nemen van groot belang is. Jan Jagt had na een start in de verpleging, zeker niet gedacht een zevende lustrum in bouw te vieren en niet vergeten te blijven lachen vult Jan Strijker, met een grote glimlach, aan.

Arie Wolbers doet het met zijn 70+ jaren wel wat rustiger aan, maar zijn kennis en kunde blijft binnen het bedrijf onmisbaar, geeft directeur/eigenaar Fokke de Jong aan. Helaas zit een feestje er nu niet in, maar wat in het vat zit verzuurt niet en allen hopen dat het jubileumfeest van het bedrijf in 2022 door kan gaan. Want zoals ze zeggen “op zijn tijd wat ontspannen eten en drinken met je collega’s hoort er absoluut bij om het zo lang vol te kunnen houden”.

De mannen moeten het tot dan, gezien de beperkingen, doen met elk een jubileum horloge met bijbehorende bloemen, enveloppen en gebak. “Het tikken van de straatmakers hamer mag niet verdwijnen, daar heb je zulke mannen voor nodig “


Directeur/eigenaar Fokke de Jong overhandigde Arie Wolbers(r) de enveloppe en traditionele horloge met inscriptie met op de achtergrond een foto van Piet de Jong, de grondlegger van het bedrijf.


Natuur;lijk ontbrak ook het boeket bloemen niet. Achter de twee de vrachtwagen waarmee Arie veel op pad was.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda