Anne Veenstra en Rieky Schnieders 60 jaar getrouwd

NIEUW AMSTERDAM - Donderdag 15 april is de dag dat het precies 60 jaar geleden is dat Anne Veenstra (82)en Rieky Schnieders(80) elkaar in het gemeentehuis van Emmen het jawoord hebben gegeven. Terugkijkend kunnen de twee niet echt ontevreden zijn. Zij kregen twee dochters de na hun huwelijk met elk een zoon en dochter voor vier kleinkinderen zorgden. Anne Veenstra werd geboren in Nieuw Amsterdam in een gezin met nog een broer.


Rieky en Anne proosten op een gelukkig 60-jarige huwelijk en op naar de volgende mijlpaal (foto Bennie Wolbers)

Na de lagere school ging hij nog anderhalf jaar naar de ambachtsschool, maar begon op 15-jarige leeftijd te werken bij loonbedrijf Boerma waar hij na 11 jaar de overstap maakte naar Halliburton in Emmer Compascuum. Maar liefst 29 jaar was hij werkzaam bij olie- en gasboringen ter land en ter zee voor de NAM, maar ook voor Amerikaanse, Franse en Duitse bedrijven. Eerst als chauffeur, maar via de functie van operator werd hij uiteindelijk dispatcher. Anne: ,,In het begin was het wel even moeilijk dat je 24 uur per dag paraat moest zijn, maar heb het wel altijd met heel veel plezier gedaan“.

Rieky Schnieders werd op 10 september 1940 als vijfde kind geboren in een bakkersgezin in Erica met zeven kinderen. Na de lagere school volgde Rieky drie jaar ULO in Klazienaveen, maar ging daarna werken in de bakkerij van de ouders als broodbezorger. Dat bleef zij doen tot dat zij in het huwelijksbootje stapte met Anne. Een huwelijk die plaatsvond na een verkeringstijd van ongeveer twee jaar nadat de twee elkaar troffen tijdens een dansavond in het parochiehuis in Erica. Rieky volgde al enige tijd de verrichtingen van het talent Anne op het voetbalveld van SC Erica nadat hij de overstap had gemaakt van N.A.B. in Nieuw Amsterdam. Het talent werd ook ontdekt door de scouts van Zwartemeer die hem een contract aanboden, maar sloeg dat af wegens zijn werkzaamheden die hij niet wilde opgeven. Pas op 65-jarige leeftijd besloot Anne om als actief voetballer te stoppen.

Zowel Anne als Rieky hebben fietsen als hobby en Rieky was ook jarenlang leidster bij de wandelvereniging en actief als line-dancer en lid van het koor “Sing for Fun” o.l.v. Jochem Weggemans. Rieky bleek ook een kei achter de naaimachine te zijn en maakte kleding als jurken, broeken en jassen voor de hele familie. Zo kon het maar zo gebeuren dat moeder en de twee dochters alle drie in een zelfde jurk rondliepen. Maar het paar mag ook graag op vakantie gaan en dan vooral naar Curaçao, waar de jongste dochter samen met haar man een Bed & Breakfast runnen. Inmiddels hebben zij er ongeveer dertig vluchten naar Curaçao opzitten. In verband met de Corona alleen een telefonisch contact met de burgemeester en ook geen groot feest, maar zal volgens Anne en Rieky zeker nog worden ingehaald als het weer mogelijk is.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda