Jannie Bosman en Jakob Stuiver 60 jaar een paar

KLAZIENAVEEN - Zondag 14 februari, Valentijnsdag, was het 60 jaar geleden dat Jakob Stuiver en Jannie Bosman elkaar in het gemeente huis van Emmen het ja-woord gaven. Jannie Bosma en Jakob Stuiver, meestal aangeroepen als Jop, troffen elkaar tijdens een gymnastiekuitvoering van de Gymnastiekvereniging Klazienaveen in het toenmalige Hotel van Dijk. Jakob was er met vrienden om wichter te kieken, zoals Jakob zelf zij en dat had succes.


Hij kreeg die avond contact met Jannie, die er met vriendinnen, waaronder Janny Karst, later samen met zoon René bekend geworden als Duo Karst, ook aanwezig was. Na het huwelijk tussen Jannie Bosman uit Emmer Erfscheidenveen en Jakob Stuiver Klazienaveen, dat na een korte verkering plaatsvond, kreeg het paar met Harold en Afke een zoon en dochter. Inmiddels heeft het jubilerende echtpaar zeven kleinkinderen en één achterkleinkind.

Jannie Bosman werd geboren als jongste in een gezin met nog drie broers en drie zussen, Haar vader verdiende kost als onderhoudsman op begraafplaats de Wolfsbergen. Na de lagere school ging Jannie naar de Prinses Marijke huishoudschool in Emmermeer, maar werkte in een winkel en tot het huwelijk werd ook nog een tijdje op de ENKA gewerkt. Jakob begon na de lagere school bij Maatschappij Klazienaveen zijn geld te verdienen en maakte daarna de overstap naar Rademaker in Klazienaveen waar hij op 55-jarige leeftijd gedwongen afscheid moest nemen wegens lichamelijke klachten. Zijn vele vrije tijd wordt al ruim 50 jaar besteed aan de volière die vlak bij zijn woning aan de Stellingstraat stond en de laatste jaren is er ook nog veel aandacht voor een eigen volière achter de huidige woning aan de Molenwijk. Jannie besteed momenteel veel tijd aan haar bestuursfunctie bij de plaatselijke buurtverenging en samen met Jakob is tuinieren een andere grote hobby.

Helaas ging groot feest voor de familie door de coronaperikelen op dit moment, maar zegt Jakob: ,,Zo gauw als het mogelijk is zullen wij toch nog wel even een groot feestje bouwen”.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda